Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egzamingim.mniezniszczył

Jakie studia wybieracie?

Polecane posty

O jakich studiach myślicie? Jest ktoś, kto ma pomysł na studia dla osoby, która jest dobra z wszytskiego po trochu, ale raczej bardziej przychylna kierunkom humanistycznym?

Gość Ona19Ona
Ja się wybieram na prawo. Niestety nie jestem w stanie podsunąć Ci czegoś neutralnego. Trzeba to czuć po prostu żeby po roku nie złapać się za głowę i zapytać- co ja tu w ogóle robię? Masz jakieś pomysły w ogóle? Co zdajesz i na jakich poziomach?

Ja sama nie wiem, szukam jakiegoś złotego środka, a Ty jesteś pewna ze chcesz isć na prawo? Nie boisz się ?

No i myślałam o pedagogice klas 1-3 podstwaowe i też o prawie, ale nie mam placów i znajomości i wgl. to dość kosztowne.

Gość Ona19Ona
W sumie to nie widzę siebie na innym kierunku. Prawo mam zakodowane w głowie od czasów gimnazjum. Tak zostało do teraz i już się nie zmieni. Chociaż muszę wziąć pod uwagę coś innego na wszelki wypadek gdybym się nie dostała. U mnie w grę studiowanie prawa wchodziło jedynie na UW bądź UJ. Jako że już do liceum chodziłam do Warszawy (nie jestem ze stolicy), mam tam mieszkanie, więc głupotą byłoby lecieć do Krakowa studiować. Muszę jakiś kierunek jeszcze wybrać. Co do pedagogiki, fajna sprawa jeśli lubisz dzieci. Jeśli nie to proponuję dać sobie spokój, bo wbrew pozorom nie jest to takie łatwe na jakie wygląda. Moje dwie ciocie są nauczycielkami właśnie 1-3, są nieźle wyprute, plusem są wakacje. ;) Oraz to ,że mając kursy uprawniające do pracy z dziećmi bardziej wymagającymi, dostajesz automatycznie większą pensję, ale pewnie już to wiesz ;). Co do prawa i znajomości, jesteś Kochana w błędzie, że trzeba je mieć :P. Nie trzeba, znam osoby, które mają plecy, ale się nie nadają do tego i wiem, że daleko nie zajdą, a są też tacy, którzy wygrają dzięki swej determinacji. Prawo nie jest łatwym kierunkiem, wybicie się w zawodzie też do łatwych nie należy, ale można sobie poradzić. ;)

Gość Heheheheheheeeee
" No i myślałam o pedagogice klas 1-3 podstwaowe i też o prawie, ale nie mam placów i znajomości i wgl. to dość kosztowne." Hujnia

Gość wfnofwebhuip
ja idę na fizykę teoretyczną

Gość egazminygim. mniezniszczyły
Dziękuję "Ona": Ja od zawsze chciałam pracować z dziećmi. nawet z chorobami np. autyzm itp. Tylko ze słyszałam ze na ten kierunek idą wszyscy i ze nie ma po nim pracy. ; /