Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czasy PRL-u

Pamiętacie czasy PRL-u?

Polecane posty

Gość czasy PRL-u

Tamto życie, tamte klimaty? Moim zdaniem teraz jest gorzej niż wtedy, wolność słowa to iluzja, teraz na półkach wszystko jest ale pieniędzy nie ma. W telewizji nawet mówili, że takiej drożyzny jak teraz nie było nigdy 🌼 Zapraszam do dyskusji 🌼

Gość dekoldcsx
to juz bylo tyle razy 💤

Gość wiekszosc zycia przezylam w
PRLu, ceny byly BEZ POROWNANIA wyzsze iz teraz, Pensja 2 tysiace( 20 dol) do tego kg pomaranczy np 40(jak byly) cytryn 30, jablek 12,szynki 90, pol l wodki zytniej 100, czekolada 19,telewizor kolorowy 25 tys zl.( do wystania nocą)

Gość niekonieczny
co było? a socjalizm, znowu do niego zmierzamy. W europie rządzi komisja europejska, ustalają wiele rzeczy, podatki też. Banki centralne ustalają procenty stopy i te inne :P No i proszę, mamy socjalizm :P Media mówią jak mamy myśleć,kłamią, pomijają wiele spraw. Programy w tv robią wodę z mózgu - paris hilton nie nosi majtek a doda ma nowego faceta, niewiele można sie dowiedzieć, i straszą terroryzmem który tak naprawdę nie istnieje. No, mogli łatwo człowieka wtedy usadzić, ale właściwie dziś też to się dzieje. Chcą nam odebrać prawa obywatelskie, że niby dla naszego bezpieczeństwa :( Socjalizm w czystej postaci :(

Gość kadłub przywiędły.
o..przepraszam PRL miał jednak jakąs przewagę niemozliwa była premanentna inwigilacja każdego zwykłego człowieka teraz jest możliwa - każdy telefon komórkowy to narzędzie które może być użyte do podsłuchu i lokalizacji obiektu jednocześnie

kadłub nie ma obowiazku posiadania komorki, jesli cie to tak przeraza.

Gość refforma pamieta....
prl i punkow:D

Gość niekonieczny
ha ha, permanentna nie, ale u mnie w domu w stanie wojennym robili rewizje, choć komórek nie było:P no ale fakt, teraz obecna technika może wprowadzić na świecie władzę totalitarną, no i o czym niektórzy wiedzą chcą nam wszystkim wszczepić chip RFID. :( :(

Gość kurcze to jest fajna praca
ja pamiętam zapiekanki i chałwę, teraz to są jakieś podróbki substytutu prototypu, szczególnie jeśli mówimy o zapiekankach

Gość niekonieczny
ja smażyłem chleb na patelni, a wieczorem często z kolegami robiliśmy ognisko i piekliśmy zwyczajną, była niezła.

Gość kurcze to jest fajna praca
a co do totalnej inwigilacji.....nigdy nie było lepszego klimatu dla realizacji takich pomysłów niż obecnie

Gość BSA,,,,,,,,
18:53 [zgłoś do usunięcia] refforma pamieta.... prl i punkow refforma dawała dupy punkom

to prawda:D

Gość niekonieczny
czasy wtedy do dopy były, ale dziś pijemy mleko które nie jest mlekiem, jemy mięso które nie zawiera mięsa, pracujemy za pieniądze, które ledwo starczą na jedzenie, a niektórzy tonami łykają tabletki bo w reklamie było. A mlodego człowieka system udupia wpychając go w kredyt na 30 lat :(

uroda nie grzeszy wiec musiala sie ratowac zeby nie zostac dziewica do konca swoich dni:D

Gość niekonieczny
Ja chciałem naprawdę wtedy Gierkowi pomagać, on nawet z sensem gadał :) A dziś nie ma co pomagać tylko trzeba przetrwać, wszystko zniszczyli albo sprzedali :(

Gość BSA,,,,,,,,
19:03 [zgłoś do usunięcia] refforma pamieta.... uroda nie grzeszy wiec musiala sie ratowac zeby nie zostac dziewica do konca swoich dni" w namiotach z obcymi punkami sie ruchała :D kazdy z łysą glacą mógł ją mieć :classic_cool: a teraz jest samotną matką, pewnie nie wie kto jest ojcem :O

niekonieczny - ale np a komuny nikt nie pisal o zanieczyszczeniu Bałtyku, kapałam sie jak głupia , nie ja jedna cale nogi w krostach. Toksyczne materialy uzywane masowo w mieszkalniówce. Kleje, wykladziny itd. Mleko w butelkach do ktorego potrafikl roznosiciel nasikac.Teraz chociaz sklad sobie mozna przeczytać, coś wybrac. Na ulicach wcale nie bylo tak bezpiecznie, ale o tym nie wolno bylo pisac.

i probuje frajera znalezc na forum:P,za chwile przylezie tu i bedzie sie tlumaczyc zenujaco:D

Gość BSA,,,,,,,,
refforma pamieta.... i probuje frajera znalezc na forum ,za chwile przylezie tu i bedzie sie tlumaczyc zenujaco" juz zawsze szczery i offerma oblali ją ciepłym moczem, ale jej mało

Jestem i autoryzuję wszystko. Chciałam tylko dodać, że II wojnę też pamiętam, a Gomułka to mój syn.

Gość chłodna anka
Może wy zarabialiście wtedy 2tys. Mój mąż w Służbie Bezpieczeństwa zarabiał 17tys i było nam jak pączkom w maśle. PRL byl cool:)

Gość niekonieczny
jasne, nie pisali o Bałtyku, nawet jak czernobyl walnął, to też po czsie podali :( ale dziś nie lepiej jest, żremy żytwnosć GMO, do głupich parówek soję GMO dodają. W atmosferze rozpylaja aluminium, rzekomo przeciw efektowi cieplarnianemu - a słyszałaś o tym w mediach? To dopiero niszczy zdrowie naszym dzieciom :( Sprzedali amerykanom gaz łupkowy, tzn. oddali im złoża na 50 lat, słyszałaś o tym w mediach? Tajemnice jakie teraz są, - PRL to przy tym mały pikuś.

Z nostalgią wspominam ten czas, bo to czas mojego dzieciństwa. Kolejki za cukrem, na półkach ocet, serek homogenizowany i chrupki kukurydziane:D

to bylo jasne ze czyta,nuda i zenada,uwielbia jak sie o niej pisze,to ja dowartosciowuje:D

Gość niekonieczny
reforma, nie chrzań, chrupek nie było. A denaturat od 13.00

zaklada o sobie topiki,ze niby jakis facet ja szuka:D

Gość niekonieczny
żyjemy w ciekawych czasach, jak by nie było.