Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czasy PRL-u

Pamiętacie czasy PRL-u?

Polecane posty

cholera, aż tak dobrze nie pamiętam. może i prążkowane :P było to coś jak toffi, mniejsze niż czekolada prostokąty i można było dzielić na kostki. i było w zielonym opakowaniu z czymś tam.

Gość Romeo...........
a gumy Turbo ktos pamięta? to było coś :D

turbo pamiętam i donalda i lody ciepłe lizaki-smoczki i takie w kształcie zwierzaków gumy-papierosy (jeszcze są) a kto pamięta gazetę dla dzieci "Skarb Malucha"? na ostatniej stronie był komiks o Jacku i Placku

I telewizja czarno-biała tylko z jednym programem telewizyjnym:( Potem dopiero wprowadzili drugi:) Studio Gama,Zwierzyniec, Teleranki, Pora na Telesfora-- a może ktoś pamięta konkurs na imię drugiego smoka? Ja wiem jak miał na imię:)

Gość ejejeje
żelek ty rocznik '86 ?

Gość no to żelek się ośmieszył
🖐️

Gość hjnoi
Kochani w 1986 to już nie było PRL-u. powiedzial co wiedzial :D

Gość BluMen14
A teraz do jedzenia mamy chemiczny SYF ,ale pięknie opakowany .Gdyby narodowi pokazano jak produkuje się obecnie żywność to by się nam odechciało jeść.Dziwne dla mnie jest ,że pokolenie lat PRL- u było jednak w dobrej kondycji fizycznej, mimo że na półkach w sklepie był tylko ocet(wielu tak twierdzi).

Gość sparoow
Telesfor i teodor Kosmos2000 ore zadka w proszku lizaki koguciki mleko w kankach sztuksy spodnie reklamowki swiat mlodych zkomiksem na koncu kolonie i obozy harcerskie i wszedzie suszone pieluchy tetrowe. gra w kapsle

Gość vfdxfdxxd
no i wtedy ludzi tyle pryszczy na mordach nie mieli, teraz to co drugi nastolatek ma :O od tej chemii

Gość Kapitan22
Autorze tematu. Oni wszyscy cię robią w trabę. Bo oni mają po 16, 17 lat. I o prl-u gówno wiedzą.

1-2 auta pod blokiem, rowery składaki,krowy pasące się na zajezdni tramwajowej. Dawniej pola uprawne-- dziś potężna nekropolia krakowska

"Kochani w 1986 to już nie było PRL-u." aleś teraz pierdolnęła :D "Polska Rzeczpospolita Ludowa (PRL) oficjalna nazwa państwa polskiego w latach 19521989." mogłaś chociaż do wikipedii zajrzeć :classic_cool: więc pierwsze 3 lata mojego życia upłynęły w PRL.

Gość szukałam i znalazłam stronkę
www.polskaprl.rejtravel.pl ,fajna o czasach PRL-u

żeleczek więc pierwsze 3 lata mojego życia upłynęły w PRL. No to największe wspomnienia posiadasz z tych trzech lat. Gratuluję świetnej pamięci:P Rzeczywiście masz uzasadnione powody aby się wypowiadać w tym temacie.PRL znasz ze szkoły i z telewizji-archiwum. Akurat te lata to był czas ostrych przemian ale ty tego nie byłaś świadoma, boś jeszcze na nocniku siedziała!!

Gość fesfse
22:48 [zgłoś do usunięcia] silvergold 1111111@tlen.pl'; Sorry, siedział./ buhah żeleczek to tez babochlop??? :D:D

Gość Stara mama
PRL....to czas przeklety!! Moze z jedna roznica.... Ludzie byli lepsi...tacy jacys blizsi sobie , serdeczniejsi.... Kto tam kiedy wynajmowal samochod do przeprowadzki...byli kumple, sasiedzi, i sie robilo za pol litra bimbru...a ile smiechu i rdochy bylo!!!...tylko ten wie kto naprawde w tych " podlych " czasach zyl...nie wspomne o wiezniach politycznych..od ktorych wiezienia w Polsce pekaly w szwach!! dzis.... gdybyy zamknac ludzi za tak zwana " wolnosc slowa"...cholera... !!... musieli by zamknac caly kraj ha ha.... a ty! tam.... od tej "sluzby bezpieczenstwa" tak sie nie wychylaj.... SB...to byl dopiero CHLAM...i bandziorstwo!!

Jednak kobita:( pomyłka:) przytaczam: żeleczek kobietą jestem i będąc dziewicą do 24 roku życia ...............

O PRL mogą wspominać osoby które są świadome przemian jakie nastąpiły. W gospodarce i życiu społeczeństwa a także znają z autopsji nie z telewizji.

Gość Dodam jeszcze
Troche pamietam, kolejki za cukrem i miesem. I buty na kartki. I slodycze, ktore przychodzily z darow z USA.