Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala kotka

SZOK W SZPITALU W UK

Polecane posty

Gość pr....
mali boo odbiegając od tematu w jakim języku ty piszesz? :O Weź się za siebie kobieto, bo czytam dyskusje ale ciebie za cholerę nie da się zrozumieć

Gość Nuugygjjhjug
Od tego UK sie juz odpierdol co? W Polsce mialas tak dobrze to w Polsce siedz!

mali boo - zna za to swietnie angielsk bo jest 5 lat w uk i zapmniala polskiego .

Gość czytam bo lubię
Agnieszka a w co Ty wierzysz? Czytam Twoje wypowiedzi i aż uszy więdną, jakaś masakra.

agnieszka w nic nie wierzy - i nie czyta ze zrozumieniam . zadaje te same pytania .

Farmakologia??? Twoj wybor.....nikt na to nic nie poradzi. Ale usuniecie ciazy mechanicznie??? Oto co popieracie: http://abortioninstruments.com/ To nie jest prowokacja, fotomontaz czy bog wie co innego. Tu masz sfilmowane prawdziwe zabiegi tych "zlepkow komorek". Popatrz na to Agnieszko i zastanow sie. W UK mozna przerywac ciaze do 24 tyg. Dzieci mozna uratowac od 21 tygodnia ciazy.

Ale aborcja powinna byc dozwolona, zostalas zgwalcona i koles ci dziecko zrobil, pieprzyc kosciol i zasady, zreszta twoje zycie rob co chcesz. A dziecko ktore ma dopiero 4 tygodnie, jego komorki moga byc uzyte by ludzi leczyc, na przyklad moze wzrok przywrocic dla niewidomych. Nie-narodzone dzieci i ich komorki to medycyna przyszlosci...

Gość hndsj
a wiecie że w Chinach dokonuje się 13 milionów aborcjii rocznie (do końca ciąży niemalże )??

Gość mali boo
6-7 tyg. zarodki sa malo rozwiniete te 24 tyg. juz bardziej martwia i ich widok jest przejmujacy

Gość mali boo
na pewno nie czuja bolu, bo kora mozgowa nie jest jeszcze wyksztalcona tak przynajmniej twierdza neurolodzy

Do 9 tyg mozna wykonac aborcje w domu. W to nie wnikam. Temu i tak nie mozna zapobiec. Prawo pozwala na usuniecie ciazy ktora jest wynikiem czynu zabronionego, wiec o co Ci chodzi z tym gwaltem? tak przynajmniej twierdza neurolodzy ---> a iles tam lat temu lekarze twierdzili, ze grypa jest choroba smiertelna i co? Aborcja powinna byc dozwolona do 20 tygodnia. ---> a dlaczego nie do 37? Albo do 19? Kto Ci dal prawo, by decydowac kto moze zyc, a kto nie? Ps. jestem agnostykiem.

Ale przeciez ciaze z gwaltu MOZNA usunac. Do tego nie trzeba zmieniac ustawy. A w 19 tyg nie szkoda? Obejrzyj film ktor wkleilam na poczatku 8 strony, to aborcja mysle ok 14, 16 tyg plodu. "Tego" Ci nie zal?

Aborcje zawsze beda drogie. Nie wiem ile ktos musialby mi zaplacic za przeprowadzenie zabiegu rozczlonkowania ostoty ludzkiej, zyjacej, i na dodatek calkowicie bezbronnej. Same bierzecie znieczulenie miejscowe, szkoda ze taki plod nie dostaje znieczulenia, i jest parzony roztworem soli (mowa o aborcji mechanicznej) na zywca, albo po prostu rozrywany. Kobieta ktora bez jakiegos konkretnego powodu (typu gwalt czy ciaza zagrazajaca zyciu matki) dopuszcza sie takiego barbarzynstwa nie zasluguje juz na nic, procz pozbawiania dozywotniego praw publicznych.

NI episzesz z tel, bo jestes zalogowana to po pierwsze. Po drugie mozesz obejrzec film via mobile, bo sama ogladam. Jak opowiadasz sie za jakas opcja- bierz odpowiedzialnosc za swoje slowa i miej odwage patrzec na to bez zmruzenia oka. DOBRANOC.

Gość a ja uwazam ze lepiej
jak kobieta ktora nie chce dokonala aborcji, niz zeby urodzila niechciane dziecko. Ja jestesm wlasnie takim niechcianym dzieckiem, moi rodzice urzadzili mi pieklo na ziemi, do dziaiaj mimo ze jestem juz dorosla, jestem wrakiem a nie czlowiekiem. Lepiej ze kobiety usuwaja, lepiej ze maja taka mozliwosc niz rodza, bo co ludzie powiedza, albo ze im nie wolno, a potem te dzieci maja koszmar a nie zycie. Ja zaluje ze moja matka mnie nie usunela, moze teraz bylabym w lepszym swiecie.

Ja uwazam, ze najlepiej jest sie zabezpieczac. A jak ktos nie chce meic dzieci- udac sie na operacje podwiazania jajowodow, albo przzeciecia nasieniowodow. I problem z glowy na zawsze. Po co od razu zabijac? Jezeli sasiadka Cie denerwuje to szukasz sobie nowego lokum, czy tez do niej strzelasz gdy przysypia na hamaku w lecie (tez wtedy nic nie poczuje?).