Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Snsjhdsh

Czy ktoś z was modli się na różańcu codziennie?

Polecane posty

Gość Proponuje....!!!
papiez jest marionetka szatana!!! The Lord is at your right hand; he will crush kings on the day of his wrath. 6 He will judge the nations, heaping up the dead and crushing the rulers of the whole earth

Walka argumentów: Pismo Święte vs siostra Łucja! ... :D

Gość cospodobnego
Jezus "O cokolwiek prosić mnie będziecie w imię moje, ja to spełnię"; "„Kto wierzy w Syna, ma życie wieczne; kto zaś nie wierzy Synowi, nie ujrzy życia, lecz grozi mu gniew Boży

Gość Snsjhdsh
Święty Luigi Maria Grignon de Monfort mówił że różaniec jest czymś co spłaca nasze długi wobec Boga i czymś co mnoży nasze zasługi w Jego oczach. Taki skarb jak ja to nazywam.

Gość eneduerabek
proponuje nie da sie czytac tego co wypisujesz :-0

Gość cospodobnego
Wiesz Kyu jak czytam takie brednie, to nie wiem czy sie smiac czy płakac. Dziekuje Duchowi Św. że mi otworzył oczy na prawde...

Gość ostatni moheranin
A czy przypadkiem Jezus nie mówił, że takie klepanie kolejnych dziesiątek jest złe to czemu Jezus sam klepał Potem przyszedł i znów zastał ich śpiących, bo oczy ich były senne. Zostawiwszy ich, odszedł znowu i modlił się po raz trzeci, powtarzając te same słowa. (Mt 26,39) modlitwy Tymczasem różaniec to nie mantra. Istotą, duszą różańca jest rozważanie życia Jezusa widzianego oczami Jego Matki. Gdy ktoś odmawia różaniec jak mantrę, to nie modli się modlitwą różańcową, ale praktykuje wschodnie medytacje jedynie w formie przypominającej chrześcijańską modlitwę. A to, tu chyba zgadzamy się wszyscy, rzeczywiście nie jest Bogu miłe.

Cospodobnego, mi już tylko ręce opadają. Najgorsze jest to, że większości osób nie przekonasz...

Gość ostatni moheranin
odpowiedz na rumburak www.analizy.biz/marek1962/odpowiedzi.pdf

Tak! Ja owszem modlę się na różańcu i jutro będę się modlił zawsze dzień. Z przerwą na koronke do miłosierdzia bożego oraz na książeczke tajemnic szczęścia by mi się w zadanich zamkniętych udało strzelić na matematyce i języku angielskim.

Gość Snsjhdsh
Widzieliście Filmy dokumentalne z Medjugorie? Tam na prawdę coś się dzieje, ja myślę że te osoby na prawdę widzą Matkę Bożą, w momencie wizji są fizycznie nieobecne, nie odczuwają bólu ani nie mają odruchów warunkowych, tego nie można udawać, a zostało to potwierdzone przez medycynę że w ich przypadku tak na prawdę się dzieje.

Tak, ale Jezus jak pamiętam podał nam tekst modlitwy, a konkretnie Ojcze Nasz. Poza tym, dogmat Maryi bez grzechu poczętej również narzucił KK :)

Gość cospodobnego
Do zrozumienia takich rzeczy potrzebna jest łaska Ducha Św. i przede wszystkim chęć dowiedzenia się prawdy. Niektórym wystarczają słowa księdza w kościele...skończył seminarium, więc jest nieomylny, eh...

Gość eneduerabek
czyz katolicy nie byli od dawna w przerozny sposob ostrzegani, ze zaczna byc potepiani, zastraszani, wysmiewani? czyz nie bylo powiedziane, ze to bedzie znak konca naszych czasow? na ziemi toczy sie wlasnie walka dobra ze zlem. szatan rozpanoszyl sie jak dzadoski bicz ale i jego kres nastapi. Jak was wszystkich czytam to tak jakby to on przez was przemawial. Szydzicie z katolikow a wrecz dostajecie jakiejs obsesji...zyjcie swoim zyciem i sie odczepcie

Gość cospodobnego
Jeśli chodzi o te objawienia Maryjne i reakcje ludzi przebywających w tamtym miejscu - według mnie jest to działalność diabła, który jest o wiele bardziej przebiegły i inteligentny. Wielu nie docenia jego siły. Szatan może (i robi to) przybierać postaci świętych, Maryi, nawet Jezusa. Dziwne że najczęściej ukazuje się jako Maryja...a ludzie wierzą, modlą się, odpływają, pewnie doświadczają różnych rzeczy - pytanie tylko, kto to robi? Bo na pewno nie Jezus...

Gość cospodobnego
"Będziecie w nienawiści u wszystkich z powodu mojego imienia" Jezus miał na myśli swoich wyznawców czyli chrześcijan. Katolikom się wydaje, że są wybrani czy co? Dlaczego nie czytacie Biblii?

Gość ostatni moheranin
czyściec ST wskazywał na czyściec jako na miejsce, gdzie może nastąpić uwolnienie od grzechów: "Dlatego właśnie sprawił, że złożono ofiarę przebłagalną za zabitych, aby zostali uwolnieni od grzechów" 2Mch 12:45 (por. Syr 7:33). 3) Chrystus w mowie o grzechu przeciwko Duchowi Św. stwierdza możliwość odpuszczenia pewnych grzechów w przyszłości, a tym samym potwierdza wcześniej znaną naukę (Mt 12:32, Mk 3:29). Esseńczycy, żydowskie ugrupowanie religijne (150r. przed Chr. - 68r. po Chr.) wierzyli w "piec" oczyszczający duszę po śmierci (1Q HV,16 ;1QMXVII,1). Jeśliby te nauki były fałszywe dziwiłby brak przeciwstawienia się im przez Chrystusa i Apostołów. Wręcz przeciwnie, Jezus przedstawił je w pełniejszym świetle. Por. pkt 27.1.2 i 27.3. Nie zaprzeczał istnieniu stanu pośredniego Justyn Męczennik (ur.100), który w "Dialogu z Żydem Tryfonem" (5:3) pisał: "Dusze ludzi pobożnych w lepszym miejscu przebywają, w gorszym zaś dusze niesprawiedliwych oczekując Dnia Sądu (...) będą istnieć i cierpieć karę tak długo, jak Bóg zechce". http://www.apologetyka.katolik.pl/dyskusje-z-chrzescijanskimi-pogladami/wiadkowie-jehowy/72/111-27-czyciec

Mi słów brak. Naprawdę. A wystarczy Biblię przeczytać...

Gość Snsjhdsh
Kto Matki Bożej nie czci ten ma jakby znak wyryty na czole że nie jest synem prawdy, To jest znak rozpoznawczy prawdziwych chrześcijan, nabożeństwo do Matki Bożej "Nabożeństwo do Mego Różańca jest wielkim znakiem przeznaczenia do Nieba".

Gość rogutka
a ja się modlę i nie wnikam w genezę, ale powiem, że czuję się przez to lepiej i jakoś w zyciu mi się układa. czy to przez różaniec? nie wiem...ale tak mam i nie zmienię tego ze względu na modę, która nastała czyt.mode na antykatolicyzm. mam jeszcze taką bliską memu sercu modlitwę, którą modlę się zawsze rano i wieczorem, to scheda po mojej babci, modliła się tak jej babcia i prababcia i prapraprababcia, dalej wstecz babcie już nie wiedziała, ale i tak znaczyłoby, ze t modlitwa ma już kilka wieków...a zaczyna się: najświętsza panna maryja zasnęła na górze oliwnej i przyszedł do niej pan jezus i mów: "o matko moja, śpisz i nie usłyszysz co się ze mną dzieje!", "synku mój najmilszy na coś mnie obudził? widziałam sen taki dziwny, ciebie w ogrójcu pojamnego, do krzyża przybitego, krew strumieniem ciecze", "o matko moja, to jest prawda twoja, kto ten sen będzie mówił, rano i wieczór nieustająco, nigdy nie będzie na ogniu spalony, w wodzie utopiony, będzię widział za godzinę śmierć swoją i ja tam będę....etc.etc. bardzo prosta ale tak mi bliska jak skóra.

Gość Matka Boska jako Lucyfer
­

Gość Snsjhdsh
"Objawienia Maryjne według mnie jest to działalność diabła, który jest o wiele bardziej przebiegły i inteligentny. Wielu nie docenia jego siły. Szatan może (i robi to) przybierać postaci świętych, Maryi, nawet Jezusa" "Po owocach ich poznacie" w Medjugorie ludzie zmieniają swoje życie o 360 stopni, tam się dzieją cuda nawrócenia, szczerej miłości do Boga, wzmocnienia wiary, ludzie wyrzekają się dóbr ziemskich dla potrzeb potrzebujących. Ludzie pobudowali całe budynki dla narkomanów, samotnych matek, dom kryzysu powołaniowego, ecct i to z własnych oszczędności. To by szatan przeciwko sobie pracował? Co Ty myślisz że on taki głupi?

Gość cospodobnego
Masakra... Powiedzcie mi po jaką za przeproszeniem CHOLERĘ w takim razie Jezus na krzyżu umarł? Skoro i tak trzeba będzie odpokutować winy? Czy Wy naprawdę nie widzicie sprzeczności? „Chrystus bowiem również raz umarł za grzechy, sprawiedliwy za niesprawiedliwych, aby was do Boga przyprowadzić (1 List św. Piotra 3:18) A słowa że kto nie czci Matki Bożej nie jest prawdziwym chrześcijaninem ... to skąd? Z objawien jakichś? Ja poprosze fragment z Biblii, moze cos przeoczyłam

Gość Snsjhdsh
Rogutka, ładna ta modlitwa, zapiszę sobie

Gość ostatni moheranin
Rok 2020. Na stację benzynową podjeżdża samochód. Wysiada z niego przeciętnie ubrany facet i mówi do pracownika: - Do pełna poproszę. - Ooo, pan to chyba w lotto wygrał...

Gość Matka Boska jako Lucyfer
­