Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy to provo

jaki koszt ciasta

Polecane posty

dziewczyny, czy jest tutaj ktoś kto kupował ciasto na wesele?? ile płaciliście?? może były pieczone przez kucharkę?? jaki koszt?? czy 55zł za jedno ciasto to dużo czy ok?? bardzo was prosze o pomoc

Gość stara mężatka
to zależy ile jest tego ciasta

nam robi taka pani która zajmuje się robieniem ciast na różne imprezy między innymi wesela. I powiedziała nam tysiąc zł za 10 ciast i 4-piętrowy tort. Ona kupuje składniki

typowa blaszka, gdzie jest 2-3kg ciasta, 10 ciast i tort za 1tys zł to dla mnie strasznie duzo, mi wyszło 20ciast za 920zł, i szukam jeszcze oszczędnosci, tylko że ja tortu nie potrzebuje, same ciasta jakieś najprostsze, nie skomplikowane, bez duzych mas, bo takie muszą być do pudełek dla gosci na pozegnanie,

Gość kuternoha
nie szkoda ci kasy na to ciasto,niech żrą na weselu ile wlezie a na wynos nic nie ma

Gość lukadeflor
dużo zależy od jakości tych ciast. ja niestety nie przypominam sobie wesela z ciastami, które były smaczne

To wszystko zależy od tego, jakiej wielkości jest to "jedno" ciasto. U mnie w okolicy płaci się od kilograma - średnio 15 zł, w zależności od rodzaju ciasta. Można zamówić zarówno w cukierni lub właśnie u jakiejś kucharki czy firmy cateringowej, które się zajmują tego typu zamówieniami. Oczywiście najtaniej wychodzą kucharki. I z reguły, na weselach, na których byłam, były dobre ciasta, a także ciasteczka :)

A ja myślę że 1000 zł za 10 ciast i tort to uczciwa cena :) co z tego że ktoś zrobi to za połowę ceny skoro składniki będą najgorszej jakości bo w życiu nie uwierzę że ktoś sobie policzy mniej za pracę :p wiadomo że głównie pójdzie po jakości.

Gość poweselna
Też uważam, że to niezła cena. Jeśli osoba, która się tym zajmie, ma dobre opinie, jest polecona, to skorzystałabym z takiej oferty.

najlepsze jest to że znaleźliśmy sklep-cukiernię-dom weselny-catering i dali mi cennik wraz z katalogiem, cena za ciasto to 30-35zł, zależy jaki rodzaj, i dla mnie 1tys zł za 10ciast to zdzierstwo inie zapłaciła bym tyle, i na szczęście znalazłam "grzesia" i tam kupię,

Gość tak sobie licze, ze w np
30-35 za 2,5- 3 kg blache - w tym roboicizna - to nie wiem, z czego moze byc -5zl kg produktów?

tort jest mi nie potrzebny, bo to zapewnia lokal, ja też nie mogłam uwierzyć w ceny, ale taka jest prawda, wszelakie serniki, makowce, jabłeczniki, szarlotki, izaura, biszkoptowe, to wszystko jest w cenie 29-36zł, za 2-3kg ciasto, mam wszystko w cenniku, wraz z gazetką,

Gość MAM TAKA SYTUACJE JAK
A po co Ci na wesele aż 20 ciast ? Ja miałam jakieś 10 ciast + tort 3piętrowy, zapłaciłam 650 zł. 50 zł za ciasto no czego tu się dziwic ? jeslisz pieczesz w domu to wiesz ze produkty na ciasto kosztują 30 zl ( zakupione np w biedronce - a wiec oszczednosci) a co tu mówi prąd i robocizna?

kucharki mi mówiły 55zł od ciasta, trzeba mi 20ciast na 80pudełek, bo z 10ciast wychodzi 40pudełek, byłam w cukierni i dali mi cennik, i tam jest że sprzedaja na sztuki, nie na kg, ciasto ma 2-3kg w zależności od rodzaju, w cenie 29-36zł, najdrozsze są z dodatkeim alkoholu za 46zł , na to wyszło ze kucharki chcą wiecej niz cukiernie,

Ale trzeba odróżnić ciasto zwykłe z piekarni od ciasta pieczonego przez kogoś w domu z prawdziwych produktów a nie z jajek w proszku, kremów w proszku z utrwalaczami i calą resztą chemii :) Jeśli ktoś chce dać ciasto po to żeby tylko było to może sobie kupić takie za 35 zł, a prawdziwe ciasto na duzą blaszkę z porządnych składników kosztuje około 50 zł same produkty, wiem bo piekę w domu dla siebie i takie ciasto jakie robiłabym sobie na wesele tyle średnio by kosztowało nie licząc pracy, prądu, kosztów dojazdu do sklepu itp tak że jak juz pisałam te 1000 zł za 10 ciast i jeszcze tort weselny to wcale niedużo o ile ma to być taka jakość jak ja myślę.

Gość gość
blacha ciasta za 35 zł to ciasto z jajek i mąki . jeśli ktos tego nie robi- nie piecze to lepiej niech nie pisze głupot. weselne ciasta to koszt blachy 70-90 zł w zależności od rodzaju i produktów.