Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julitkaaa

usg 2d/3d - opinie

Polecane posty

Gość julitkaaa

jestem w 6 tygodniu ciąży i zastanawiam się nad wykonaniem usg 2d albo 3d, co myślicie o takim rodzaju usg?znalazłam dość dobra ofertę w gabinecie harmonia w krakowie i myślę nad tym, żeby udać się do nich, czy ktoś miał robione takie usg?

Gość Malino, posłuchaj
Dziewczyno poczytaj trochę...... Usg 2d to normalne usg, a 3/4d to bajer z trójwymiarowością. Nie jest to konieczne bo nie służy diagnostyce. Dla lekarza wszystko widoczne jest na dobrym sprzęcie usg 2d z dopplerem (wówczas może na dalszym etapie super zbadać serce, przepływy). 3/4 d to bardziej bajer dla rodziców.

Gość MamaFilipkaaaa
Ja mialam w 12 tc przelaczane z 2 d na 3 d. Pozniej mialam 3d w 22 tc Fajna sprawa ale ja robilabym - bogatsza o doswiadczenia, ktore mam, dopiero po 26 tc.

Fajny bajer, ale dopiero ok połowy ciąży. Wtedy już można coś pooglądać. Zobaczyć jak dziecko się przeciąga albo ziewa. Wartości diagnostycznej to nie ma, ale efekt fajny;-)

zwykłe usg miałam co miesiąc na wizycie... robiłam tylko jedno usg genetyczne, jakoś ok. 13 td. - w Krakowie na Placu Szczepańskim Fertility Clinic (chyba 200 zł)- polecam dr Nocuń lub Wiecheć - ponoć są bardzo dobrzy!