Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beatka bez kwiatka

komunia a finanse

Polecane posty

Gość beatka bez kwiatka

Witam Kochani mam straszny dylemat Jesteśmy zaproszeni z mężem na komunie do siostrzeńca męża, problem polega w tym że nie wiem czy jeśli włożę w koperte tylko 100zł to będzie znieważenie? Niestety nie stać mnie na więcej w tym miechu :/ Miałam odłożone pieniążki ale samochód sie popsuł no i oszczędności poszły... Siostra męża wie że mamy ciżeko żyjąc z jednej małej pensji a im się bardzo dobrze powodzi. Robią impreze małą w lokalu. Myślałam nad prezentem ale mały który ma komunie posiada właściwie wszystko. Będzie wstyd i znieważenie z tą stówą?

Chyba żartujesz. Oczywiście, że starczy. W końcu chyba nikt nie wymaga, abyście się zadłużyli na prezent komunijny. szczególnie, ze tamta rodzina zna waszą sytuację finansowa. jeżeli to normalni ludzie to zrozumieją, raczej poczuliby się niezręcznie, gdybyście wręczyli grubą kopertę A może raczej pomyslicie o prezencie, choć zdaję sobie sprawę, ze ciężko coś wykombinować, gdy dziecko wszystko ma. Syn w zeszłym roku od wszystkich dostał kasę, od mojej siostry dostał prezent i najbardziej się z tego cieszył.

Gość beatka bez kwiatka
Hmm dziękuje za odpowiedź a może ktoś ma pomysł na prezent? Wypada wogóle dać typową zabawkę? Mały bardzo lubi klocki lego i rózne zestawy, których i tak ma pełno ale to go interesuje Może coś takiego :)

mim zdaniem salez oczywiscie starczy, nie bierzcie udzialu w maratonie , i najlepiej na tym wyjdziecie.Wyscig szczurow nie wskazany i zalosnie sie patrzy na takich ludzie,ktorzy prakrykują zasade "patrz i podziwiaj" Niech sie ludzie zastanowią co to jest komunia i w jakim celu ona sie odbywa

zdecydowanie odradzam "typowe zabawki" jakie wymienias, lepiej daj tą stowe w kopercie i bombonierke, lepiej bedzie wygladac niz jakas standardowa zabawka .Za te pieniążki wtedy sobie kupi swoje ulubione zabawki czy klocki, to juz "komuniakowi " wybrany zakup w zakresie zostaw :)