Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abakalal

możliwa chlamydia

Polecane posty

Gość abakalal

Witam! Od listopada staramy się o dziecko jednak nic się nie dzieje w tym kierunku (byłam na tabletkach anty przez około 2 lat). Lekarz zlecił ostatnio badanie na chlamydie i bardzo się boję, że wynik może być pozytywny. Nie czuję się źle, regularnie miesiączkuje, raz tylko odkąd odstawiłam tabletki miałam plamienie międzymiesiączkowe. Od około 3 lat miewam bóle pleców związane z pracą siedzącą. Natomiast mój partner przez ostatnie pół roku często łapie choroby, bywa zmęczony, ale pracuje w ciągłym biegu i większość czasu spędza w samochodzie i niezbyt zdrowo się odżywia. Strasznie się boje, bo czytałam, że chlamydia może przebiegać bezobjawowo. Czy jest duże prawdopodobieństwo, że mogę być chora?

myślę, że jeśli robiłaś regularnie cytologię to tam by już coś niepokojącego mogło wyjść. wiesz to tez może być coś u partnera b.często mężczyźni przechodzą bezobjawowe zapalenie nasieniowodów i przez to nie można zajść w ciąże, myślę, że partner też powinien się przebadać a zacząć od posiewu moczu.