Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abakalal

możliwa chlamydia

Polecane posty

Gość abakalal

Witam! Od listopada staramy się o dziecko jednak nic się nie dzieje w tym kierunku (byłam na tabletkach anty przez około 2 lat). Lekarz zlecił ostatnio badanie na chlamydie i bardzo się boję, że wynik może być pozytywny. Nie czuję się źle, regularnie miesiączkuje, raz tylko odkąd odstawiłam tabletki miałam plamienie międzymiesiączkowe. Od około 3 lat miewam bóle pleców związane z pracą siedzącą. Natomiast mój partner przez ostatnie pół roku często łapie choroby, bywa zmęczony, ale pracuje w ciągłym biegu i większość czasu spędza w samochodzie i niezbyt zdrowo się odżywia. Strasznie się boje, bo czytałam, że chlamydia może przebiegać bezobjawowo. Czy jest duże prawdopodobieństwo, że mogę być chora?

Gość abakalal
?

Gość Bockowa cioctkaklotka
no i co mamy CI badania online z krwi badz posiew zrobic? Tylko lekarz!!!

Gość agula8
wiele chorób przebiega bezobjawowo, dobrze że zrobiłas badania, lepiej dowiedziec się wcześniej i wyleczyć niż leczyć po zajściu. Mpja koleżanka pół roku starała się o 2gie dziecko, po czym zaszła w ciąże i poroniła z powodu właśnie chlamydii. Po wyleczeniu zaszła ponownie w ciąże po klku mieisiacach-dziś ma 3 mgo synka.Nie ma co się martwic na zapas-trzeba się badać. A dla profilaktyki może brać probiotyki-ja przed ciążą i w ciąży brałam provag i wiadomo kwas foliowy obowiązkowo.