Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamasynkaa

co jest z moim dzieckiem????!!!

Polecane posty

Gość mamasynkaa

jak wszedł w 4 miesiąc to tak: ryczy non stop prawie, w nocy budzi sie co goidzine, na spacerze nie spi tylko po godzinie drze sie ,ze wracam pędem do domu!!!! co to ma być??? jestem umęczona .... i tak od 2 tyg!

Gość Podobnie
moim zdaniem skok rozwojowy

robiłas jakies badania? konsultowałąs sie z lekarzem? Moze to "darcie" jest skutkiem jakiegos bólu?

Gość mamasynkaa
nieeeee wszystko ok, bo jest zadowolony niesądze by coś go bolało! ale skok rozwojowy moze trwac 2 tyg?

Gość elag
a moze jest głodny

a może zęby gdzieś tam już sie przebijają:)?

moze ząbki? mojmu synkowi zaczely sie wyrzynac w 4.5m - lekarka stwierdzila ze to nie one a jednak..zonk :x

Gość mamasynkaa
przed spacerem karmie zawsze, prawda, ze trzyma paluchy w buzi ale juz zęby? z idealnego bobaska zrobił sie maruda i ryczek

mojemu też tak szły... a każde dziecko inaczej to przechodzi... pierwszy nawet łzy nie uronił.... nawet za bardzo sie nie ślinił a drugi płakał bardzo:(

Gość coś cieniutko...
Miałam tak z moją córką:O Ale ona darła się na okrągło.Zadowolona była tylko i wyłącznie na rekach:O Do 3 miesiąca miała bolesne kolki,więc noszenie i kołysanie w wózku było bez przerwy.....Kolka ustąpiła,pozostały złe nawyki....Kołysałam ja dosłownie cała noc im starsza była to ciężej wózek się kołysał,aż koła tłukły o podłogę:O Sąsiadka która mieszka pode mną zawsze pytała kiedy ja śpię:O Kołysałam jak głupia do 17 miesiaca:O W końcu po którejś nocy nie wytrzymałam i wyrzuciłam na śmietnik wózek(ne serio tak zrobiłam) Miałam prawdziwy horror jeszcze przez 3 dni,bo uśpić mała bez wózka to dopiero była jazda.Mineło po 3 dniach jak reką odjał:PDo dzis sobie wyrzucam,że dałam sie gnojkowi tak długo wodzic za noc:O

Gość mamasynkaa
no u mnie to 14 tydzien sie zacznie, a tu na wykresie od 15 zasadzie, no ale moze byc wczesniej? jezu i tyle ma trwac? cały ten rok to widze jeden wielki skok rozwojowy, ten wykres pozytywnie mnie nienastraja

Gość mamasynkaa
zajrzałam do buzi i nagórnych dziąsełkach są dwa białe miejsca ale nie w miejscu wyzrzynania tylko NA dziąsłach... hmmmm ale niew iem, czy tak miał zawze?

ale powiem ci szczerze że mój to było stworzenie uznające tylko ręce:( musiałam go nosić praktycznie cały czas bo był wrzask... może też takie masz:)? ale z czasem to przeszło:P na szczęście:)

może właśnie idą ale jeszcze się nie wyrzynają... mi lekarz powiedział żebym dała na noc ibufen czy coś w ten deseń i zobaczyła czy jest lepiej bo na początku właśnie nie było nic widać i noc przeszła spokojnie choć poprzednie były koszmarem bo w dzień jakos to szło... ale rzeczywiście po tyg wrzasków wyszły i było lepiej:)

Moze zabaki mojemu w 4 miesiącu wyszły dwa naraz więc moze to to.

Gość mamasynkaa
ale te białe miejsca z przodu dziąseł to mogą byc zęby? bo w miejscu "wychodzenia" nic nie ma

Gość idel
bardzo mozliwe ze zeby moja corka 2 dni przed skonczeniem 4 miesiaca miala juz 2 zabki inna sprawa moja okropnie plakala jak miala zapalenie ucha miala wtedy 5 tygodni noce byly horrorem ale raczej u ciebie to nie to

Gość idel
a powiedz podczas jedzenia,placze?

Moze wlanie zeby ? a moze mchy w nosie i wymuszanie, nuda- dieci sa bardzo sprytne . Duzo zalezy co robisz kiedy dziecko placze.

Gość mamasynkaa
nie, nie pąłcze, ja karmie piersią go tylko, raczej go nic nie boli, tylko marudzi i łatwo potrafi sie rozryczec jak juz pisałam. A jak juz zacznie to tylko niunianie na rekach pomaga, i to jest wszedzie w domu i na dworze. No i te nocki zarwane, zawsze sie budził co 3-4 godz na karmienie a teraz jak pisałam wyzej nawet co godz! koszmar

ja bym jednak poszła na wszelki wypadek do lekarza:) niech go osłucha pooglada zajrzy gdzie trzeba:) przy okazji zobaczy te niby zabki:) a ty przynajmniej będziesz miała pewność że nic go nie boli:) a może ci coś doradzi:)

Gość mamasynkaa
jestesmy po "przeglądzie" wiec wszystko ok niby, no nie wiem, moze zęby, może ten skok...

ja tak miałam przy zębach:) na początku spał nawet 5h w nocy na cycu a potem co godzine albo i krócej... i wrzask niemiłosierny... lekarz powiedział że jak ssie to łagodzi mu to troszke ból więc mógł tak wisieć na mnie bardzo długo:( spróbuj dać na noc coś na ból i zobaczysz... jak będzie lepiej to znaczy że jednak coś go boli....

Gość idel
sprobuj podac camilia to kropelik nie zaszkodza okolo 18 zl w aptece jesli to zabki to powinno pomoc

Gość fefefqw
Ja bym radziła zrobić badania krwi. Miałam taką twardzielkę. W tym wieku właśnie nie okazywała że coś nie tak, poza płaczem przy kładzeniu i tylko wieczorem. A miała zakażenie rozwijające się w całym układzie moczowym.