Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monnaaa

Praca przy tulipanach Holandia - Breda

Polecane posty

Nie trafia do mnie to co piszesz Mateusz. Ściemę wciskasz. Jest 30 osób do pracy ''zwołanych'' , rezerwuje agencja 30 miejsc noclegowych, przyjeżdża 25 osób (bo kilka rezygnuje, więcej niż 30 nie przyjedzie bo niby skąd? ) No to 5 kolejnych osób z pl dostaje sygnał do przyjazdu i wypełnia się ''luka''. Oszuści najpewniej. Rezerwuje się wakacje, ewentualnie kupuje bilet na busa:) Ile za busa płacicie i skąd?

Polak Polakowi nie da zarobić, zedrą z Was ile mogą. A na koniec okaże się, że nawet na czas pracy nie byliście ubezpieczeni.

Chantalka, a Ty mieszkasz w nl? Szukam tam pracy, ale przez agencje polskie to się nie opłaca... Naliczyłam około 500euro opłat w jednej agencji, a trzeba jeszcze jedzenie kupić. Na godzinę 7euro brutto...... Wolę już do Niemiec pojechać, tam SAMODZIELNY pokój za 200euro wynajmę, za 400 kawalerkę.. I zarobię ok. 1200-1400 euro za etat, zbiory to inna bajka, można więcej zarobić i mniej za mieszkanie zapłacic:)

Jasmina, mieszkam w Holandii. Poznałam mnóstwo polaków, którzy "nacięli" się na polskie agencje. Dlatego moim zdaniem najrozsądniej jest przyjechac tu i szukać pracy na miejscu. Często na niedziela.nl są ogłoszenia o pokoju do wynajęcia. Holenderskich agencji pracy jest mnóstwo i żadna z nich nie da Ci 7 euro brutto na godzinę, chyba, że masz około 19-20 lat, bo tu stawki sa wiekowe. 7,50 brutto na godzinę miałam jako 19stolatka.

piegusek20 z Tobą to chyba raz już pisałam o Holandii właśnie;)

:) właśnie też myślałam o szukaniu pracy na miejscu, bo niewielu polaków tak robi..albo chociaż z pl ale przez holenderskie agencje.. To samo z byciem au-pair, zdzierają w Polsce jak mogą z operek! A za granicą za DARMO...

Witam Moi drodzy. Około 11 maja dostaniemy informację odnośnie wyjazdu oraz dokładnie gdzie będziemy pracować. My nie jedziemy przez agencję pracy tylko Pan Rafał i Pani Agnieszka sami organizują Nam wyjazd dlatego jako osoby prywatne muszą zarezerwować Nam kamping dlatego muszą wiedzieć ile osób jedzie stąd kaucja po 15 Euro. Cena biletu dla nie zorientowanych to 249 zł np z Katowic i pobliskich miast. Z Katowic odjazd 18,15 dnia 31-05-2011 z PKS przyjazd do Breda 13,55 Central BUS Station. Pamiętajcie o kaloszach i śpiworach.

Gość asam
Czy możecie podać mi namiary na pana Piątka jestem zainteresowana.Z góry dziękuję.

Czy jedzie ktoś z Katowic lub okolicznych miast. Fajnie byłoby się zgadać jakoś w kilka osób zawsze raźniej

Gość dzon
hej milek ja z zoną spod lublinca może razem pojedziemy

Gość monnaaa
Właśnie tez czekam , z tego co wiem to mają się odezwać pod wieczór wiec jeszcze mamy czas ...

Gość pawełłoo
tak,dostaliśmy,niestety ale zostaliście skresleni z listy

Gość dzon
hej milo jak tam coś nowego

Gość dzon
dzięki//

Gość monnaaa
Ja tez dzwoniłam przed chwilką także wszystko jest ok :) Złożono rezerwacje i czekają na odp zwrotną , odpowiedź dla nas ma być po 18:oo

Gość monnaaa
Takie pytanie, jest ktoś kto jedzie z Poznania 2.06 ??? zawsze można wybrać się razem będzie raźniej...

Gość lubiat
WITA M I JEST TEN WYJAZD WKONCU CZY KTOS JUZ MA DANE ADRES LUB COS

Witam ja mieszkam w munchen 2 lata mimo to bylem tez w Holandi miasto breda jest mi dosyc znane chantalka ma racje to jeden wielki kołhoz nie dosc ze nocleg w kampingach to.za tak marna stawka ktora jest 7.5 brutto to jest 5.3 netto zalezy ile wam.zabiorą do tego ubezpieczenie plus.oplata za kamping nie napalajcie sie.ze to praca za eurasy tam potrzebuja taniej sily roboczej wielu polaczkow mysli ze zarobic niewiadomo ile i wraca potem w szookuu miejta troche honoru, druga.sprawa jasmina jak wynajmiesz kawalerke w niemczech za 400 euro to kupie.ci maybacha ktorym bedziesz jezdzila.do.pracy :-D masz takie pojecie o pracy w niemczech jak ja glonojadach zielonych widze latwo przeliczylas sobie plny na eurasy ale.prawda jest inna za wynajem samego.pokoju !!! juz na start musisz wybulic 600 euro zaznaczam.pokojuuu wynajem mieszkania.(kawalerki)prosze bardzo miesiecznie 1000 euro to.najtanszy wariant jaki.ostatnio widzialem plus wlasciciel zyczy sobie kaucje za 3 miechy :-D:-D dalej praca za 1200 euro Mhhh okey jako auslander masz stawke najnizsza w niemczech to.7.9 -7.8 itd brutto cos tam.pieprzylas o aupair opiekunki do niemiec okey tylko.psychicznie ludzie wysiadaja co.z.tego ze dostaniszz.2000 euro jak nie bedziesz miala czasu ich wydac.. wiec.przestan.pieprzyc jak nie masz pojeciaa o tyym