Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karinka12345

tradzik niemowlęcy

Polecane posty

jak długo sie utrzymuje moj synek skonczyl miesiąc i nadal ma te krostki jak długo otrzymywały sie waszym dzieciom

Gość mój synek
miał dość poważny trądzik niemowlęcy, który pojawił mu się około 3 tygodnia życia. Krostki były spore i z ropą, więc zwykła zalecana woda przegotowana nie pomogła w żaden sposób. Byłam u lekarza dermatologa, przepisał antybiotyk w kremie i maść. Wszystko zniknęło w ciagu tygodnia. Teraz też mu czasem coś wyskakuje, ale zaraz przemywam i bardzo dbam i pomaga. Wszystko zależy w jakim ten trądzik jest w stanie, jak kiepsko to wygląda to radzilłabym wizytę,

u mojej córci pojawił się ok. 3 tygodnia, zniknął całkowicie gdy skończyła 2-2,5 miesiąca, nie pamiętam dokładnie za radą położnej przecieraliśmy krostki wacikiem posypanym Alantanem w pudrze, pomagało

Gość kasss99887
To samo - pojawił się po 3 tygodniach, zniknął sam po skończeniu 2 miesięcy. W tym czasie przemywałam cudownymi specyfikami i nic to nie dawało.

Gość mamam27
u nas też wmawiano łojotok, trądzik a okazało się skazą

Gość azda
U mojego synka utrzymywał się ok 2 miesiecy. Polozna polecila tylko sudocrem cienka warstwe. Podobno lepiej nie przesadzac ze specyfikami - samo przejdzie.