Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hushowner

tabl. anty. ARTIZIA a antybiotyk

Polecane posty

Gość hushowner

Hej, od jakiegos czasu bardzo często robią mi się tzw pleśniawki w buzi, czyli krotki ktore strasznie szczypia i ogolnie przeszkadzaja przy jedzeniu/ piciu... :( Od pani doktor dostalam taką zawiesinę do płukania i potem to sie polyka wlasnie na te plesniawki i to jest antybiotyk. Czy moze to oslabiac dzialanie tabletek antykoncepcyjnych Artizia, które biorę 2 tygodnie? Może ktos mial doswiadczenie z tabl. i antybiotykami? Jak to jest ?

Gość sdfghjkl
trzeby bylo sie zapytac lekarza czy ta grupa antyb znosi działanie tabl anty.Raczej stosuj dodatkowe zabezpieczenie badz wstrzymaj sie od współżycia nawet 7 dni po zakończeniu antybiotyku.

Gość hushowner
eh. szczerze mowiac to nie wiem czy moj lekarz udzielilby mi prawidlowej odpowiedzi ;) Bo pierwszą receptę na Artizię- bo takie tabletki biorę- przepisał mi i powiedział mi ze mam zaczac brac od 3 dnia miesiaczki a nie od 1 tak jak jest wskazane w ulotce. Przy okazji ani slowem nie wspomnial ze wtedy w 1 tygodniu trzeba sie normalnie jeszcze zabezpieczac ... eh wiec szczerze to nie mam do niego zaufania niestety ;/