Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ajajajów

Śub się nie odbędzie...:(

Polecane posty

Witam... mam ciezki dla mnie problem:( Jestem po ślubie cywilnym 3 lata, mam 2 letniego synka... 6 lat temu moj maz poreczył pozyczke dla kolegi, kolega nie spłacał i w ubieglym roku komornik zajął meza wynagrodzenie w pracy w pazdzierniku w br komirnik "ściągnął" w lutym odtatnia rate... i to skomplikowało nasze marzenia:( w ubiegłym roku w sierpniu zdecydowalismy sie na slub koscielny... wybralismy date slubu 14.lipiec.2012 rok... zalatwilismy juz prawie wszystko... bylismy u ksiedza zamowilismy msze, zamowilismy orkiestre, fotografa, sale, kucharke... w grudniu ubiegłego roku mielismy wziasc kredyt na slub... ale przez komornika w zadnym banku nie udzielili nam kredytu:( Chociaz komornik "skonczyl" sie w lutym nadal nie mozemy dostac kredytu:( bylam psychicznie juz przygotowana na slub koscielny... teraz moja psychika upadla... nie mam juz zadnej nadziei:( moze znacie jakis dobry bank ktory daje pozyczki pod zastaw?? dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam...

Gość s.o.s
weż ślub bez orkiestry głupota brać kredyt na wesele

Każdy ma swoje zdanie... U mnie w rodzinie akuratnie jest taka tradycja... A w sumie za orkiestre duzo nie zaplacimy bo to po znajmosci... to jak by nie patrzec orkiestra jest najtansza z calego wesela... Pozdrawiam

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
To moze oplaciez pieniedzy z ktorych zbierzecie...duzo par tak robi...

Gość dsadsds
Olga pisz pracę !!! ;D

Gość abcdefgkobieta
wiesz, no są te różne "chwilówki" typu provident które nie sprawdzają zdolności kredytowej i zadłużeń... ale to złodzieje i mają bandyckie warunki...

Gość sdfghjkl
a co ma ślub do wesela,skoro tak pragniesz slubu w kościele to go po prostu weźcie.A wesela na pokaz nie musicie robić.

U nas w rodzinie to taka tradycja ze robi sie wesela... szukalimsy wlasnie w providencie, ale z tego zrezygnowalismy bo bysmy musieli oddac dwa razy wieksza sume...

Gość bambaryla147
zastaw sie a postaw sie!!!! Bosz, na co ci po tylu latach koscielny??? Poza tym tyle lat czekalas to mozesz jeszcze poczekac.

Dokładnie, opłacisz wszystko z pieniędzy które dostaniecie. Wyjdziecie pewnie na zero ale przynajmniej kredytu nie będziecie musieli spałacać. Nie przejmuj się tylko planuj dalej. Bo w ten dzień nie możesz się niczym martwić, co najwyżej obolałymi od tańca stopami:)) Powodzenia:)

Moim zdaniem jestescie totalnie nieodpowiedzialni. Trzeba byc idiota zeby poreczac pozyczke, a kretynem, zeby majac dlugi i nie majac odlozonej kasy brnac w nowe dlugi. Jestes juz po jednym slubie, koscielny, to dla Boga, czy dla lansu i zeby rodzinie w kosciele szczeny opadly? :o

Gość idź się nie booj
przecież masz już ślub

Gość ixyyyyyyyyyyy
jak juz to wesele sie nie odbedzie :o

Gość .sasanka.
nie mozesz pożyczyć od rodziny ?

Gość hahah tradycja dobre
dzieciata krowa, pieprząc sie od lat z facetem, a teraz wielkie sluby chce brac z wielką pompą na kredyt w bialej sukni, a przeciez bile to symbol niewinnosci a gdy ty niewinna jak juz masz bachory nawet? hahaha tradycja dobre, tradyjca to jak jest panna czysta a nie taka zużyta i slubow sie zachciewa

Gość abcdefgkobieta
jak panna jest "czysta" to ma związek z głęboką wiarą i duchowością, a TRADYCJA to co innego i właśnie biała suknia czy wesele to TRADYCJA...

Gość sasasamka
Tylko idioci biorą kredyty na ślub :D

"hahah tradycja dobre dzieciata krowa, pieprząc sie od lat z facetem, a teraz wielkie sluby chce brac z wielką pompą na kredyt w bialej sukni, a przeciez bile to symbol niewinnosci a gdy ty niewinna jak juz masz bachory nawet? hahaha tradycja dobre, tradyjca to jak jest panna czysta a nie taka zużyta i slubow sie zachciewa" A co do tej wypowiedzi to wypraszam sobie!!!! Po pierwsze nie jestem dzieciata krowa!! A po drugie mam jedno DZIECKO!! A nie bachora!!! Bachory to moze ty masz bo kazdy sadzi według siebie!! I nie zycze sobie takich komentarzy skierowanych w moja strone! bo ja mam swoje lata i rozum... chciałam tutaj dostać jakies wsparcie a nie gwóźdź do trumny!! Pozdrawiam

Gość kkkiiikkkaaa
Nie no rady roku po prostu... Laska (czy tam mąż) zadłużeni z komornikiem na karku, a tu ktoś radzi wziąc kredyt w providencie, bo z pieniędzy z kopert spłacą...:o A jak nie spłacą to co? Pomyslał ktoś co wtedy? Dajcie sobie siana z takimi poradami, a autorka ze ślubem, bo tak naprawdę to tylko fanaberia.

Gość powiem ci ,że
wiesz w prowidencie można wziąc pożyczkę i odstąpic od umowy w ciągu 2tygodni,wiadomo,że na dłużej się nie opłaci bo duże odsetki,ale w ciągu dwóch tygodni jak oddasz to tylko to co pożyczyłaś,ja tak teraz zrobiłam

Gość kkkiiikkkaaa
A jak nie odda?

Gość a wiec tak.....?!
nie masz kasy na wesele to po co je robisz? wezcie sam slub zjedzcie obiad i tyle po co masz pakowac sie w dlugi

Ludzie to sa pojebani , zebym ja miala brac kredy na slub :O I jeszcze pisze, ze w rodzinie taka tradycja :P Jestem w szoku jaka jestes glupia i pusta.

I nie zycze sobie takich komentarzy skierowanych w moja strone! bo ja mam swoje lata i rozum... chciałam tutaj dostać jakies wsparcie a nie gwóźdź do trumny!! Pozdrawiam" No tak widac jaki masz rozum :D A to co ta osoba wtedy napisala tj prawda . Ja tez tak mysle. Biel jest zarezerwowany dla "czystej" panny m,lodej a nie dzieciatej :d jaka z Ciebie dziewica? :D

Gość fggfghghfjhjh
tradycja to jest tak: zakochanie--> milosc--> narzeczeństwo--> slub koscielny--> seks--> dzieci.... a u ciebie to sorry ale wszystko zaczete od d u py strony wiec chyba cos ci sie pokrecilo z tą "tradycją" hahaha

Gość kkkiiikkkaaa
A puknijcie się w głowy z tą śmieszną "czystością", która miała sens w czasach, kiedy brało się sluby w wieku 18 lat:o No bo chyba nikt o zdrowych zmysłach nie będzie czekać z seksem do ślubu, który często bierze się mając lat np. 28. A biała sukienka jest po prostu slubna - kojarzy się ze ślubem i pasuje do uroczystości. Ciekawe, ze tylko w Polsce jest taki zaścian, że się szkaluje za białą suknię:)

Gość teerttrtetett
zastaw sie a postaw sie wolałąbym te pieniadze przeznaczyc na dom samochod ale nie na wesele 1 dzien i po wsyzstkim a kase spałcac beidzesz bog wie ile

Gość jkbb
Autorko jak widzę to wcale nie zależy Ci na ślubie kościelnym tylko na weselu :O Nic nie stoi na przeszkodzie wzięcia ślubu kościelnego! To o czym piszesz dotyczy wesela..