Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jfbdjsbf

Poparzyłam się na słońcu a jestem za granicą.

Polecane posty

Gość jfbdjsbf

Dziewczyny po opalaniu na czole wyszła mi opuchlizna, jakby czoło podeszło mi jakimś płynem. Obecnie mi ta opuchlizna schodzi na twarz, mam już opuchnięte oczy. Co robić? Mam zyrtec, wapno dla dzieci i fenistil. Czy to w ogóle bezpieczne? Mam się zgłosić do tutejszego lekarza? Wolałabym nie bo to kraj nie europejski więc nie ufam im za bardzo. Mam się obawiać? Czy wystarczy, że będę się smarować i nosić ciemne okulary? Boję się,że do jutra tak napuchnę, że oczu nie otowrzę. Pomóżcie.

Napisz w jakim kraju jesteś i czy to wczasy zorganizowane? Jak masz ubezpieczenie to leć do lekarza poxniej i tak zwrócą Tobie kasę. Możesz też iść do apteki i tam coś kupić. Możesz iść do kuchni do kucharza i niech da Tobie jogurt, posmaruj się nim. Wapno też wypij, a nastepnym razem proponuję słońce z umiarem i FILTRAMI.

I pij duuużo wody. Unikaj teraz słońca co najmniej przez dwa dni - i tak zejdzie Tobie skóra płatami. Nawilązj też ją super nawilżającym kremem albo kup sobie Hydreane La Roche Posay, chyba, że znajdziesz w aptece jakiś krem z ureą (mocznik).

Gość jfbdjsbf
W Turcji jestem. Mamy ubezpieczenie i mogę iść do lekarza(w hotelu jest) ale nie wiem na jakim poziomie jest tutejsza medycyna. Bałabym się wziąć jakiś turecki lek. Może jednak powinnam?

Gość jfbdjsbf
Mam Emolim krem. Może być?

Gość jfbdjsbf
Mam też feniztil i zyrtec. Dziewczyny ale ta opuchlizna to nie są bąble ale tak jakby ktoś miał alergię i go meszki pogryzły. Cała opuchlizna z czoła schodzi na twarz. To normalny objaw poparzenia? Swoją drogą wcale długo na słocu nie byłam. Stara a głupia.

Za Turcję poręczam własną głową. Idz i nie marudz. A jak trafisz do szpitala czy kliniki to się żdziwisz bo takiego sprzętu i budynku pewnie jeszcze nie widziałaś. Uwierz mi, ze to nie 3 świat. W jakim miescie jesteś i z jakiego biura? Jaki hotel?

Gość Ferdynandzie
To mi na alergię wygląda raczej. Do lekarza biegusiem.

Gość idź się nie booj
moja siostra tak miała w egipcie, pojechałyśmy do lekarza, dał leki, zastrzyk i przeszło, miała uczulenie od słońca na nowe leki, które miały nie uczulać:(

I po ten jogurt do kuchni niech ktoś leci. Mi kiedyś sami kelnerzy zaproponowali jak zobaczyli moj spalony dekolt.

Gość jfbdjsbf
Idę do lekarza.

Gość jfbdjsbf
Nic się nie dowiedziałam bo był tylko ratwonik medyczny, który mówił po angielsku "a little". Zadzwonił do lekarza, z którym pogadałam ale nic mi nie powiedział poza tym, że jutro o 11 będzie w hotelu i mnie zobaczy. No nic czyli jutro rano zoaczymy w jakim stanie wstanę bo jutro mieliśmy jechać na wycieczkę.

To smaruj się fenistilem i wypij wapno. Wypij też dużo wody żeby się nie odwodnić. Rano weź też ten jogurt ze śniadania i się posmaruj. Pozdrów ode mnie moją kochaną Turcję ;)

Gość jfbdjsbf
Dziękuję Pariss:) O tej wodzie do głowy by mi nie przyszło. Piję zatem:) I idę na taras wykrzyczeć pozdrowienia dla Turcji od Ciebie:)

Gość na 2 raz nie grzej
zada na słońcu słlońce jest nie zdrowe

Gość bdfxbgdsb
tak to jest jak polaczki jada na wakacje. jak szalec to na calego :o wyleguja sie na plazach od 11:00. ja zawsze przychodze po 15:00 gdzie slonce jeszcze mocno praży. jak widze tych ludzi z czerwonymi poparzeniami na ciele ktorzy dalej dawaja czadu na słońcu to mi ręce opadają.

Gość gość
Witam Jak sie skończyła twoja przygoda z opuchlizna bo mam to samo? Pozdr

Gość gość
mi opuchlizna zeszła po 4-5 dniach, brałam tylko wapno ale słyszałam ze po zastrzyku schodzi od razu. Wydaje mi się że wapno jest słabe i jakbym go nie brała to też zeszłoby mi samo po 4-5 dniach.