Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :(:(

ranny gołąb - co zrobić??

Polecane posty

znalazłam młodego golębia. Chyba pies lub kot go nadgryzł... ma pękniętą czaszkę, dziurę w płucu z jednej strony z drugiej widać kość (staw na wierzchu) skrzydłami może ruszać, kosci skrzydeł całe, wolę życia ma... ale ta dziura w czaszce wygląda nieciekawie;/

Gość efwfewfefew
weź siekiere i utnij mu głowe, niech się zwierz nie męczy :( możesz później ugotować z niego rosół albo jakąś inną zupe :classic_cool:

Gość fadfa
straz miejska sie nie zainteresuje. jedz do weterynarza, bedziesz musiala pewnie przetrzymac golebiA w domu dopoki nie wydobrzeje..

Gość fadfa
a wy ludzie dajcie spokoj z tymi durnymi komentarzami bo az rece opadaja

u nas straż miejska nie zajmuje się takimi rzeczami, jak kiedys miałam jeżyki (ptaki) bo jakis idiota zrzucił gniazdo to straż kazała zadzwonic do zoo, zoo do schroniska a schronisko znów do zoo a jesli tam mi nie pomogą to oni mają to gdzies... przy gołebiu to nawet nie ma co próbowac zadzwoniłam do fundacji koleżanki, ale ona nie może połączyć się z ich wetem zeby powiedział czy go wogóle wezma. ech normalny człowiek zostawił by go na ulicy... a ja sie teraz martwie... na co mi to było.

Gość fadfa
dobrze robisz, ja tez zawsze staram sie pomoc jak znajde jakiegos zwierzaka, a tym bardziej rannego. wez golabka do domu, zeby mial cieplo on sie w ogole rusza? i caly czas probuj sie kontaktowac z wetem. pewnie bedziesz musiala zaplacic... ale bedziesz miala czyste sumienie. kiedys znalazlam pod blokiem kociaka ktory byl sam i nawet oczu jeszcze nie mial otwartych.. obdzwonilam cale trojmiasto i nic :/

fadfa ja się obawiam że ta dziura w czaszcze szczególnie, marnie rokuje. Znam się na ptakach ale nie na chirurgii urazowej, nie chcę też zeby się męczył niepotrzebnie... już 2h na tel od weta czekam ;/

Gość fadfa
ale nawet jesli uraz jest zbyt powazny to chyba sama tego ptaka nie zabijesz... tak czy inaczej musisz czekac na weta. a nie ma innego?

na szczęcie znajomi (zootechnicy i weterynarz) założyli niedawno fundację i zajmuja się wszystkimi zwierzakami oprócz psów i kotów. Jak powiedzą ze nie rokuje to bedę miała wyrzuty sumienia ze od razu nie zaniosłam do uspienia i się tyle męczył :(

Gość fadfa
no ale przeciez czekasz na weta to jak mialas zaniesc do uspienia? nie miej wyrzutow sumienia...ja musze uciekac, powodzenia! napisz jak wyszlo, dodaje topik do ulubionych

Gość fgbfd
i jak z tym golebiem? ludzie czy tu sama patologia pisze? kazdy normalny czlowiek nie przejdzie obojetnie obok takiego golebia...

dziś popołudniu wzięła go weterynarz ze stowarzyszenia, powiedziała ze obejrzy go w domu po pracy i może "naprawi" ;) Ale miny ludzi w poczekalni obłędne: -co ma pani w pudełku, kotka? -nie -myszkę? -nie, gołąbka:) -gołąąąbka?? O_o :D a to nie ludzie piszą, tylko pare małolatów szukajacych niezdrowej uwagi... choć większoć ludzi po prostu przeszłaby i zostawiła... przynajmniej nie mieliby problemu.

Gość mój wujek kiedyś przyniósł
do domu zamarzniętego gołębia :classic_cool:

Gość fadfa
to dobrze, że go wzięła. i jak? udało się mu pomóc? nie zwracaj uwagi na te durne komentarze..