Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama na emigracji

Dziewczyny doradzcie co robic

Polecane posty

Gość mama na emigracji

Wiem,ze raczej nie powinnam o to pytać,bo żadna z Was mojego dziecka nie zna...Ale zapytam.Otóż mieszkamy za granicą.Syn kończy we wrześniu 4 lata,ale jak na swój wiek jest bardzo dojrzały emocjonalnie,no ale wiadomo dziecko zawsze bardzo jest przywiązane do matki..Mój też jest bardzo.No i o to chodzi,że ja nie mogę w tym roku nigdzie z rodziną wyjechać.Jedynie mąż ma wolne 3 tygodnie.I chciałby na te 3 tygodnie pojechać do Polski z małym,ale też ma obawy,że zamieni się ten wypoczynek dla nich w koszmar,bo bedzie płacz za mną:( Szkoda mi syna by siedzial tu na wakacje z nianią.Tam są babcie,ciocie,dziadkowie wszyscy czekają na niego z utęsknieniem.Czy Wy miałyście podobne sytuacje?Jak Wasze dzieci się zachowały?

Moje dziecko też z września :classic_cool: 4 lata to nie niemowlę ;) Przecież syn nie będzie SAM w towarzystwie ciotek i wujków. Będzie z ojcem! Ja rozumiem że dzieci są za mamą....ale trzymanie się wiecznie spódnicy nie ani dobre ani zdrowe dla dziecka.

Gość mama na emigracji
On się mojej spodnicy nie trzyma,bo nie nosze:p Na codzien jest z niana,ale ja sie kurczę martwie,że mąż sobie nie poradzi:p A z którego września? Moj 20

Gość mama na emigracji
:)

Dziecko trzyma się twojej spódnicy, więc rozumiem obawy dot.rozłąki. Istotne jest czy i na ile się wcześniej rozstawaliście. Jeżeli to będzie pierwsza taka sytuacja to okres 3 tygodni będzie za długi. Natomiast jeżeli już wcześniej jechał np.na tydzień tylko z tatusiem problemu nie powinno być wielkiego, gdy dziecku się ciekawie zorganizuje czas. Najgorsze zawsze będą wieczory i pójście spać - wtedy dziecko dopadają wszelkie tęsknoty.

Gość aabbbbbbbbccccc
rozmawiaj z nim duzo, prawie 4 lata do duzo, normalnie to nie ma problemu, sa tez telefony, skype...

Mama..... ----> Mój jest z 8 ;) Uwierz w swojego męża.Oni tacy są że jak trzeba to doskonale dają sobie radę.Mój mąż SAM przez 7 tygodni dał sobie radę z niemowlakiem.Mały miał 7 tygodni jak musiał być z nim non stop. Zobaczysz na pewno mąż i rodzina tak zorganizuje czas synkowi że nie będzie czasu na tęsknoty.Zobaczysz Ty będziesz panikować a chlopaki będą się świetnie bawić :D A w chwilach słabości są telefony,skype.

Gość babajagaaa
bez przesady nie ób z niego baby!tozto facet ma z niegow wyrosnac niech jadą

Gość bhboujompi
Mój z niemowlakiem nie miał problemów również, teraz też by nie miał bo przecież na codzień też się nim zajmuje, aleee jeśli dziecko jest z mamą na codzień i niegdzie nie jechało na dłużej bez niej to logiczne, że będzie bardzo tęknić- 3tyg to nie tydzień i z tego powodu ja bym nie póściła ich samych. Niech twój mąż zostanie i zoraganizuje jakoś fajnie czas bez niani- to będzie napewno o niebo lepsze dla młodego niż wizyty u cioć i wujków.

Gość Nie puszczaj go
ja pamiętam jak za swoją mamą tęskniłam jak pojechałam do dziadków na 2 tyg, miałam wtedy 5 lat- pamiętam do dziś jak w nocy płakałam i wstydziłam się przyznać, że tęsknie. Oni nawet nie wiedzieli o tym.. ( dziadkowie i rodzice)

Gość Nie puszczaj go
Popieram poprzedniczke- niech maz zostanie a sam pojedzie do pl np na tydzien wypoczac i odwiedzic rodzine.

Gość Jeżeli bywało tak
że synek zostawał bez mamy dłużej- niech jadą, jeśli nie- nie polecam, za bardzo będzie tęsknił.

3 tygodnie to trochę długo ale może zapytaj synka, wytłumacz dokładnie sytuację i zobaczysz jaka będzie reakcja

Gość mama na emigracji
Do tej dziewczyny co napisala,ze jak miala 5 lat to tęskniła za rodzicami.Mogłas tęsknic,ale on bedzie ze swoim ojcem.Doszlismy z mężem do wniosku,że pojadą na dwa tygodnie.Mój mąż nie jedzie tam na urlop,ma pewną ważną sprawę.