Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nutella :)

Dzisiaj ktoś mi powiedział że nie znajdę męża

Polecane posty

bo jestem zbyt delikatna i wrażliwa.. podłamałam się nieco

Gość Jasnowłosa Venus
no może chodzi o to że jesteś zbyt wymagająca

wiesz, ironia jest taka, że ten ktoś miał chyba rację - skoro tak łatwo Cię podłamać. Poza tym zostało to jakoś rozwinięte, wyjaśnione? Jeżeli chodziło o to, że osoby bardzo wrażliwe są...hmmm...trudne do życia to mógł mieć rację. Nie to, że nikogo nie znajdziesz, ale po prostu ciężko się z takimi ludźmi żyje.

każdy ma swoje wymagania, waiadomo ja też mam. ale ta osoba powiedziała że mężczyzni to chamy i takie kobirty jak ja tylko wykorzystują

To nie miała racji. Owszem, trzeba mieć zawsze trzeźwą ocenę do ludzi, ale nie każdy jest chamską pijawką :P

wiesz, ta osoba nie zna mnie aż tak dobrze, ale zastanowiłam się nad tym

Zastanowić się warto, osoby które mają charaktery "przeginające" w którąś stronę generalnie miewają problemy. W Twoim przypadku byłoby to pewnie nadmierne przeżywanie wszystkiego i może zaletą tego komentarza będzie to, że jeżeli tak jest to przynajmniej nad tym popracujesz :)

szczególnie że do tej pory moje związki kończyły się bez deklaracji.. było minęło.. ostatni związek- myślałam że to coś poważnego ale okazało się że facet tak nie uważał. :(

jak masz wygórowane wymagania z kosmosu to wcale się nie dziwię

Moorland masz rację, chyba przeżywam za bardzo pewne rzeczy.. wiesz może jak to zmienić?

reserved nie mam wygórowanych wymagań, wymagam szacunku, miłości i to wszystko.. to tak wiele?

Mój mężczyzna musi mieć duże przyrodzenie i to jest jedyna rzecz jakiej od niego wymagam. Muszę mieć czym się przed koleżankami pochwalić żeby mi zazdrościły

i przeżywam kiedy tego nie dostaję..

powyżej to podszyw

Delikatna i wrażliwa :p pewnie chodzi o to że jesteś fochata obrazalska i z byle czego robisz wielki problem oraz przeżywasz wszystko jak mrówka okres :p rzeczywiście z takim podejściem żaden facet długo z Tobą nie wytrzyma :p

Gość samotny242321
juz znalazłas męża :) chcesz zostac matka moich dzieci ?

Gość Jasnowłosa Venus
może tej osobie o to chodziło że tak bardzo przeżywasz wszelkie rozczarowania i np po nieudanym związku długo pamiętasz i potem trudno ci zacząć coś nowego

Gość Jasnowłosa Venus
nie jestem obrażalska

Gość Jasnowłosa Venus
i nie stroję fochów- moja koleżanka też tak zawsze mówiła a obrażała się o byle co. może to o to chodzi rzeczywiście tylko nie widzisz tego

Nutella :) - o ile mi wiadomo to jedynym sposobem jest tłumaczenie sobie powodów dla których należy się nie przejmować. Niektórzy mają tendencje do dramatyzowania, wyolbrzymiania faktów. Czasem trzeba po prostu usiąść i zastanowić się czy nasze obawy/pretensje/zmartwienia/żale mają jakiekolwiek realne podstawy. Dla przykładu - niektórzy nie mają dystansu do siebie i każdy żart/delikatną szpilkę traktują bardzo poważnie - jako okazanie braku szacunku. Nie potrafią spojrzeć na sytuację ze strony osoby żartującej (której żarty mogą być niewybredne, ale wtedy trzeba zwrócić uwagę, a nie się obrażać). reserved - tak.

nie, to nie to. jak byłam w związku i byliśmy ze znajomumi gdzieś razem to dziewczyny jego kolegów stroiły ciągle fochy a ja nie i on to zauważył więc to nie to

ale ja mam dystans do siebie i ne jestem obrażalska naprawdę. mam kolegę z którym tak żartujemy że niejedna dziewczyna dałaby mu w twarz za takie żarty

Więc możliwe, że to nie miało nic wspólnego z Twoją domniemaną nadwrażliwością. My znamy Cię jeszcze mniej niż osoba która Ci to powiedziała, więc sama zastanów się ile w tym jest prawy. Zbytnia wrażliwość objawia się też kompleksami, huśtawkami nastrojów, dołkami i innymi uroczymi cechami. Równie dobrze mogło też chodzić o to, że jesteś "za miękka" - mało asertywna, zawsze odpuszczasz, może właśnie za mało się obrażasz, zawsze biegniesz pomóc osobą które właściwie na to nie zasługują - może to o to chodzi?

no może o to.. ale nie wiem naprawdę co z tym zrobić. nie chcę być sama. uważam że nie mam złego charakteru. mój były powiedział że jestem twarda a nie miękka więc to chyba też nie to do końca..

reserved dobrze się ubueram i jestem zadbana

bo ludzie mogą być i tacy i tacy na raz. Na przykład mogą wiele znosić w imię trwania związku i być przy tym bardzo silni tylko dlatego, że są za słabi żeby się postawić i zaryzykować odejście partnera.

Moorland to ja zakończyłam ten związek, bo facet nie zdeklarował się i powiedział że nie wie kiedy to zrobi

to był tylko przykład tego jak można być i takim i takim jednocześnie. Przy czym z tego co piszesz to Twoja domniemana wrażliwość musiałaby się w naprawdę dziwny sposób objawiać. No, chyba, że chodziło o powód rozstania. Nie widzę nigdzie ile byliście razem (wybacz, jeżeli to moja ślepota:P) więc ciężko ocenić czy miałaś rację z takim drastycznym podejściem.