Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może ktoś ma jakąś radę

Wystarczy że 1 dzień nie umyje włosów i już mam MEGA przetłuszczone,swędzi głowa

Polecane posty

i wychodzą mi takie małe krostki wtedy na głowie które swędzą. Jak umyje wszystko mija. Ale musze myć codziennie. Latem nawet 2 razy dziennie. Katorga. Myślałam, że mi to kiedyś minie ale mam tak od 6 klasy podstawówki a teraz mam już 21 lat i ciągle musze myć jak ten czop codziennie. Szampony dosłownie wypijam i jest to uciążliwe :( Dziewczyny, któraś też tak ma??

Gość nimfa wodna 222
no ja mam tak samo ;( to ci nie pomoge bo nie wiem jak

Tez myję codziennie włosy, bo na drugi dzień mam tłuste. Może nakładasz za dużo odżywki do włosów i tym samym je obciążasz?

Gość a dermatolog?? moze masz
łojotokowe zapalenie skóry owłosionej. idx do dermatologa.

Gość dziś na pomarańczowo
a może tak wybierzesz się do dermatologa? zacznij też łykać witaminę E i B6, one odpowiadają w sporej mierze za skórę i pracę gruczołów łojowych.

Gość zaaaczęsto
Włosy przetłuszczają sie bo za często myjesz i wydzielanie łoju jest pobudzone, na to rada jest tylko jedna, myć rzadziej, ale jak to zrobić to musisz sama wymysleć. Woędziłas się w błędne koło przez to częste mycie włosów i to jeszcze szamponami czyli chemią. A krostki, swędzenie to juz stan patologiczny, albo uczulenie albo jakas choroba skóry, Z tym musisz iść do dermatologa i leczyć się.

No właśnie każdy mi tak mówi, że mam nie myć tak często. I wiesz co? W tym roku tak robiłam. Były całe tygodnie kiedy nie wychodziłam z domu bo byłam chora (złamana noga). Nie myłam głowy nawet po tydzień. I co sie okazało? Nie jestem w stanietego wytrzymać bo po 3 dniach, albo i szybciej wychodzą mi te krostki na głowie i cała głowa mnie mega swędzi, to jest nie do wytrzymania, musze je umyć. Są tak przetłuszczone już po 1 dniu że sie tego wytrzymać nie da choćbym chciała :(

Gość hguhuh
nie słuchaj tych ktorzy mówia że nie nalezy myc włosów czesto! to bzdura!!!! Włosy myj codziennie! kup sobie szampon WAX do włosow przetłuszczających się - wg mnie jest najlepszy! Mam ten sam problem co ty, uwierz mi ze mozna to zminimalizowac

Gość ssdsfs
jak można powiedziec ze włosów nie można myć codziennie??!! no tak, a później co sie dziwić że jadąc autobustem miejskim można sie udusić bo nie każdy wie co to higiena... ble

Gość a ja myje
codziennie i nie narzekam, codziennie układam je i czeszę od nowa, zajmuje mi to nie więcej niż 15 minut, sprawia mi to przyjemność, codziennie mam świeże, pachnące i puszyste włosy, są dla mnie najlepsza ozdobą, nie myje głowy tylko wtedy jak jestem ciężko chora i nie wstaje z łózka, na szczęście zdarza się to sporadycznie

Gość fryzjerka2012
Też mam ten problem Jestem fryzjerką i uważam że o włosy trzeba dbać skoro mają skłonności do przetłuszczania Nie mycie włosów przez pare dni nic nie daje bo efekt jest jeszcze bardziej porażający. Gruczoły łojowe produkują łój ze zdwojoną siłą :/ Ja testuje na sobie przeróżne szampony i mogę śmiało stwierdzić żę tylko dlatego iż je często zmieniam włosy mają szanse być czyste do 2 dni :D

Gość a ja myje
a rada, to taka jeśli masz długie włosy to je zetnij, łatwiej i szybciej codziennie je myć i układać, mniejszy przerób szamponów i kosmetyków ja mam włosy o długości do brody