Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliamna

anoreksja

Polecane posty

Gość liliamna

Po jakim czasie zaczyna się już anoreksja... kiedy można to stwierdzić?? Moja siostra na początku odchudzala się... dieta i te sprawy schudłą 5 kg ale od 4 dni nic nie je... tylko woda i herbata czerwona... rodzice nic nie zauwazyli bo jedzenie zabiera do pokoju.... a ze razem mieszkamy w tym pokoju to widze ze jedzenie ląduje w koszu... próbowalam z nią rozmawiać ale warknela zebym sie nie wtrącała... do tego biega i bierze jakies tabletki na pobudzenie (kawy nie pije bo mleko tłuste, cukier to samo przytyje a innej nie wypije)... traci po 0,5-0,8kg dziennie ... wiem bo widzialam kartkę gdzie sobie to zapisuje

Gość franca uska
No chyba wpadła w obsesję odchudzania. Może warto porozmawiać z rodzicami?? Ile ona ma lat??

Gość liliamna
20 lat 171cm wzrostu wazyla zawsze ok 63 teraz wziela sie za siebie i jest juz 55,8

Gość tez mi sie tak
wydaje

Gość liliamna
nie chce stracic z nią kontaktu... ale kiedy moze się ona zacząć po jakim czasie??

Gość liliamna
w sensie ze ta anoreksja kiedy mozemy mówić już o niej??

Gość franca uska
Tutaj raczej nie ma żadnych granic odnośnie "początku anoreksji, więc trudno powiedzieć. Twoja siostra strasznie się w to odchudzanie wkręciła (wiem coś o tym) i myślę, że to są już poważne zaburzenia w odżywianiu i w postrzeganiu własnego ciała. Może na początek zacznij jej mówić, że takie odchudzanie jak się nic nie je jest nieskuteczne i wyniszczające i , że najlepiej sie chudnie przy pięciu malutkich zdrowych posiłkach dziennie- wtedy zawsze będzie szczupła i zdrowa, nie będzie miłą także napadów głodu. Jednak mimo wszystko powinnaś powiadomić rodziców.

Gość khftew
powiadom rodzicow bo potem moze byc za pozno juz jak sie zacznie na dobre anoreksja ( o ile juz nie zaczela sie ) wiec nie zwlekaj

Gość pulpetowa dama
Może robi głodówkę? Tutaj, na topikach, dziewczyny potrafią nie jeść i po 14 dni. Ja bym się jeszcze nie martwiła 🖐️

Gość khftew
to tez prowadzi do zlego ,co innego głodowka prowadzona przez lekarza

Wydaje mi się, ze jeśli "dopiero" od 4 dni nic nie je, to nie można mówić jeszcze o anoreksji. Anioreksja to wstręt do jedzenia. Czy ona ma wstręt? Może po prostu się zawzięła i postanowiła nic nie jeść, ale w brzuchu burczy i jak tylko skończy tą "dietę" to i tak sie rzuci na jedzenie. Wiec nie panikowałabym jeszcze. To, ze głupio robi to inna rzecz ..... Obserwuj co dalej. 4 dni bez jedzenia to jeszcze nie tragedia. Ja robiłam sobei kilkudniowe głodówki kiedyś - max 10 dni - i w tym czasie nic nie jadłam. Nie mam anoreksji. Głodówki trwały krótko, potem wracałam do normalnego jedzenia. Niestety waga wracała błyskawicznie .....

Gość liliamna
no ok ale to ile dni jak nie bedzie jadła powinnam zauwazyc ze cos jest nie tak

Gość olensja-
i co zadecydowalas?

Gość liliamna
rodzice z nią rozmawiali... zjadła z nami obiad... przy stole ale jak to wyglądała minimalne porcje mięso rozdłubała nawet nie tknęła to samo z ryżem sałate zjadła ... powiedziala ze nie da rady wiecej bo jadla na miescie... ale po tym obiedzie cała seria brzuszków i na wieczór jeszcze biegała... od wczoraj schudła 0,6kg :O widziałam to jej karteczkę powiedziala ze jesli bede sie wtrącac to sie wyprowadzi...

Gość a co ty tę siostrę
tak śledzisz? Nie masz swojego życia???

Gość ojgfdxzszz
{kwiat}

Gość ojgfdxzszz
{ kwiat }

Gość liliamna
sledze bo sie martwię:( stara sie z nami nie jadać... je 2 ogórki gruntowe z rana pozniej po 13 grejpfruta, o 16 ze 3-4 pomidorki truskawkowe wszystko caly jej jadlospis... z rana czasem jogurt light który ma 80kcal ale wtedy juz ogórków nie tyka... biega, pływa... no i dzis kawe wypila stwierdzila ze nie da rady bez kawy ... ale mleko 0,5% kupila i bez cukru:O

ta jasne co do godziny wiesz co je twoja siostra i ile wazyla i chudnie,podajesz swoj jadlospis i ile chudniesz i chcesz uslyszec ze to anoreksja zeby poczuc sie dowartosciowana,zalosne to:(

Gość WielebnySamuraj
zielone czysta- groźna anorektyczka wykryta

Gość gość
zielone oczy wyjdz z anoreksji!! nie tędy droga

Gość gość
ci od reklam tabletek i ziolek podbijaja stare topiki , szkoda słow na nich

Gość wojownikSUMO
jako facet to wam powiem że kobieta to powinna mieć cyca i tyłek a nie jakiś chodzący szkielet, parę gejowskich projektantów mody sobie wymyśliło że babka umierająca z głodu jest sexy i dziewczynki co maja po 16 lat to kupili a ziółka to odradzam bo są na odchudzanie radził bym kupić kiełbaskę i słoninie

Gość gość
co te anorektyczki kombinują? to jakaś groźna sekta 16 letnich dziewczynek uparły się że nie będą jadły i nie przekonasz, tatusiowi nazłość chcą zrobić bo nie kupił lalki barbie

Gość gość
hej, a czy ktos z was leczyl sie moze u jakiegos psychologa? ja zastanawiam sie nad terapia tutaj www.psychologguglas.pl/oferta.html ale troche sie boje, chociaz to pewnie zrozumiale...