Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tonietooo

prywatna uczelnia help

Polecane posty

Gość tonietooo

bylam studentka prywatnej uczelni. niestety odwidzialo mi sie i od marca to popieprzylam i przestalam chodzic. probowalam sie zalogowac teraz na swoje konto i widze komunikat - nie jestes aktywnym studentem. w celu wyjasnienia sytuacji prosimy skontaktowac sie z dziekanatem. czy to oznacza ze sami mnie wywalili i nie musze juz nic placic i po prostu tam nie dzwonic? czy beda jakies problemy jesli od pazdziernika bede chciala isc na inna uczelnie (publiczna)? pomozcie pls

Gość czopek456
zadzon do dziekanatu to sie dowiesz a nie zaśmiecasz forum tu i tak będą odpowiedzi hipotetyczne

jeśli przestałaś płacić czesne to Cię wywalili, ale musisz sprawdzić w umowie czy nie zobowiązujesz się do opłat za cały rok bez względu na to czy tam będziesz czy nie. Tak czy siak, z pójściem na inną uczelnię nie powinnaś mieć problemu.

Gość tonietoo
no wlasnie nie chce dzwonic bo nie chce zeby mi kazali placic. a skoro nie jestem aktywnym studentem to chyba wgl nie jestem? tylko ze nie bedzie tak ze jestem gdzies w jakims spisie studentow i nie bede mogla isc na inna uczelnie?? nie oddalam np legitymacji no i papiery tam mam (tzn swiadectwo) czy swiadectwo bedzie mi potrzebnje? (zaswiadczenie o maturze mam)

Gość tonietoo
szczerze powiedziawszy nie przeczytalam umowy :) ale z tego co sie dowiedzialam nie maja prawa kazac placic mi za niewykonana usluge (nie bylo mnie tam, wiec nie mam obowiazku placic za to)

Gość tonietoo
czy moge dostac w liceum kopie swiadectwa? prosze pomozcie, nie chce tam dzwonic

Gość tonietoo
up

Piszesz, że nie chcesz dzwonić do uczelni i się dowiedzieć co się stało. Więc się nie dowiesz co się stało. Ty byś chciała zjeść jabłko (dowiedzieć się) i mieć jabłko (nie dzwonić). Chcesz niemożliwego - stąd masz problem.

Gość tonietoo
ale ja wiem co sie stalo! przestalam placic czesne i chodzic na zajecia i myslalam ze mnie sami wywala :O i tak by bylo ale mam tam swiadectwo i musze je odebrac :O nosz kurwa pierwszy i ostatni raz jakies prywatne uczelnie!:O i tak tam wpieprzylam 6 tysiecy, ani grosza wiecej :O

Gość Landrynki_cukierki_owocowe
oj lepiej żebys zadzwoniła i wsyztko załatwila. miałam kiedys podobna sytuację, w efekcie po kilkunastu miesiacach nieobecnosci dostalam info ze szkoły, ze naliczyli mi ogromne odestki-masakra jakas. prawie na komorniku sie skonczylo. poza tym powinnas odebrac dokumenty. czego sie boisz? idziesz do dziekanatu, zabierasz dokumenty i koniec. lepiejn wiedziec od razu, czy im nic nie jestes swinna, potem jak wysla ci wezwanie do zapłaty z odestkami to moze nie byc fajnie.

a i jeszce cos- jakby cie skreslili z listy studentów to powinni wyslac jakies zawiadomienie do domu, ew. telefon.

a co to za uczelnia?? w jakim miescie? moze ta, do której i ja chodzilam?

jeśli podpisałaś umowę, że zapłacisz za cały rok to choćbyś się za przeproszeniem zesrała i tak będziesz musiała im zapłacić czy normalnie czy na drodze sądowej. Na każdej uczelni musisz mieć zresztą świadectwo maturalne, a niektóre żądają oryginału, więc odpis Ci nic nie da. Poza tym idąc do jakiejkolwiek pracy musisz mieć świadectwo. Więc załatwienie sprawy czeka Cię tak czy siak, nie wiem czy jest sens odwlekać.

Gość tonietoo
tego sie boje ze mi kaza placic jeszcze wlasnie :O ojciec sie wkurwi, wpieprzyl w to juz pare tysiecy a ja sobie po prostu zrezygnowalam :O i nawet tego nie skomentowal, ale jak mu oznajmie ze jeszcze ma placic cos to juz chyba spokoju nie zachowa :O dobra, pora wziac sie w garsc, chyba musze zadzwonic :(

Gość tonietoo
nie wiem co ja podpisalam a nie zadzwonie jak jakas idiotka i nie zapytam sie co bylo w umowie :( Landrynki wolalabym nie pisac bo mnie jeszcze rozpozna ktos :p

napisz tylko jakie miasto, oki?

Gość tonietoo
jedno jest pewne - uczelnia z wysokimi opiniami, porownywalna do najlepszej w miescie a w kulki sobie leca kurwa. chocbym sie miala zesrac to im ani zlamanego grosza juz nie zaplace! jeden wykladowca sam nam mowil, ze z tego co oni teraz odpierdalaja to na tej podstawie mozemy zerwac umowe

Gość tonietoo
Krakow ale nie KSW :P

Gość tonietoo
a Ty na swojej mialas umowe ze musisz placic za caly rok?

ja studiowalam w wshig w poznaniu, tam to dopiero była masakra!

Gość tonietoo
ja czytalam wczesniej opinie, dowiadywalam sie i byly swietne, ale przyszedl kryzys i ciecie kosztow kurwa, rok skrocili o 3 tygodnie i jeszcze chcieli zrobic wiekszosc zajec przez neta, nie wiem, czy w koncu do tego doszlo czy nie, ale nie bede placic ciezkich pieniedzy za nauke przez internet kurwa

no mialam, w dodatku tak skonstruowanaa, że w przypadku rezygnacji ze studiow musialam zapłacic za caly rok. z ztego co wiem to kazda prywatna uczelnia podpisuje ze studentem umowe, nawet krotka ale jest. nic sie nie boj! idź i załatw od razu albo najpierw zadzwon.wierze, ze jestes do tej szkoły zniechecona i nie chcesz juz miec z nia nic wspolnego ale potem takie odkladanie moze sie ciagnac miesiicami w posatci spłacania ogromnych odestek. wiem to niestety z wlasnego doswiadczenia

Gość tonietoo
dobra dzwonie choc i tak pewnie gowno sie dowiem przez tel. boje sie ze bede musiala placic za caly rok :(

nie rozumiem ludzi, którzy podpisują papiery i nie czytają co podpisują, szczerze. To, że przestałaś się pojawiać na uczelni, nie anuluje tego, co sama podpisałaś. Zamiast iść, ściemnić, że chcesz zrezygnować z powodu ciężkiej sytuacji finansowej, wysmarować jakieś podanie i mieć z glowy to Ty przestałaś chodzić i masz nadzieję, że samo ucichnie. Szkoda słów.

Gość tonietoo
a jak mam wytlumaczyc to ze 2 miesiace sie tam nie pojawiam?! napisalabym jak bo mam pomysl ale...kurwa mam nadzieje ze nikt z dziekanatu tego nie czyta w tym momencie :O

no tak to niestetty jest z prywatnymi. chociaz nie kazda jest taka zla. ja po poznanskiej wshig rozpoczelam studia w innej prywatnej, bylo super! potem uzupełniajace na uniwerku- beznadziejnie bylo! pełno ludzi, zachowanie- bydło, stosunek wykładowców- masakra.

Gość tonietoo
nie bede sciemniac, powiem im dlaczego rezygnuje! bo leca w kulki!

oj nie przejmuj sie, nawet jak czytaja to nic ci nie udowodnia. oni licza sie przeciez , ze jak ktos rezygnuje to raczej z tego powodu, ze szkola nie spelnia oczekiwan. a nie przez zła sytuacje fin.

Gość tonietoo
Landrynki - ta miala najlepsze opinie w krk. wykladowcy rzeczywiscie super itd. poziom zajec tez ok. ale powiedz, placilabys ponad 1000 zeta msc za zajecia przez internet? bez przesady

o walsnie- najlpeiej powiedz prawde! moze to da im cos do myslenia na przyszłosc