Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca Ja

Jakie miałyście bądź będziecie mieć kreacje na ślub cywilny-pochwalcię się!

Polecane posty

Gość Pytająca Ja

Dziewczyny pochwalcie się jakie miałyście lub będziecie mieć kreacje na ślub cywilny. Sama w czerwcu biorę ślub i ciekawi mnie jakie kolory i fasony wybrałyscie:)

Gość izzzkaaa86
Ja miałam sukienkę szytą na indywidualne zamówienie. Taka jak druga w poście drugim od góry ale w kolorze różowym, dłuższą i w serce http://www.sukniesplendor.blogspot.com/ juz ja odebrałam, ale slub dopiero za 2 tyg. więc swoich zdjęc jeszcze nie mam.

Gość vanilllka
szz ładna suknia:). Ja do tej "mojej" planuję jakiś delikatny szal i równie delikatny welon lub kwiat we włosy (kiedyś jak będę przymierzała to zobaczę czy welon się w ogóle dobrze komponuje).

Gość szz
dziękuję :) A co do włosów, zupełnie nie mam pomysłu. mam ładne, długie (niemal do pasa) czekoladowobrązowe włosy i najlepiej sie czuje w rozpuszczonych, ale tak chodze na codzień i wolałabym cos bardziej odświętnego. W kokach wyglądam grubo na twarzy. Myśle nad pofalowanymi włosami i moze jakiś cienki delikatny splot z jednej strony, żeby wpiąć kwiatek czy cos w tym stylu. Nie wiem czy zdecyduje się na welon.

Szz ladna suknia widzialam na ebayu podobna puszczona od piersi w dol. Ja tez wychodzilam w czerwcu za maz ale tylko cywilny i szlam w bialej sukni na kole.

Gość vanilllka
Z fryzurami najlepiej popróbować i zobaczyć co najlepiej wygląda. biest to że do ślubu cywilnego się idzie w białej sukni już chyba nie powinno nikogo dziwić :)

Pewnie Gdybym brala tez koscielny do cywilnego poszlabym w kostiumie. Matko ile ja sie za suknia nalatalam bo nic mi sie nie podobalo.

Gość kjhgvb
Vanilka,prześliczna suknia. Ja pewnie doszyłabym sobie takie krótkie rękawki, jak z filmów Jane Austen, bo nie znoszę sukienek, które mają się trzymać na samym biuście, ale śliczna jest. Wybrałabym taką dla siebie.

Tez ladna choc dla mnie te ramiaczka moglyby byc troche delikatniejsze. Bedziesz na pewno ladnie wygladac. A dodatki masz juz?

Gość Pytająca Ja
biest dzięki:) No właśnie nad dodatkami się zastanawiam... Głównie nad ich kolorem. Może coś podpowiecie? Czarne mogą być?

Ja probuje sobie te sukienke w bordzie wyobrazic... Wg mnie sukienka jest ladna ale nie jest az taka wow babastyczna dlatego mysle ze ladne eleganckie czulenka beda wazne. Jaki chcesz bukiet? Moze do wlosow tylko delikatne kwiaty ?

Gość vanilllka
kjhgvb dziękuję :). Mi też się podobają rękawki, ale nie wiem co będzie mi bardziej pasowało.

Witajcie! Ja w sierpniu do ślubu cywilnego idę w kolorze ivory (kość słoniowa), suknia taka jaką sobie wymarzyłam - długa, bez żadnych podpięć, trenu, koronek, świecidełek, z delikatnego materiału. Odsłonięte ramiona, dekolt prosty, lekko puszczona pod biustem, jedyną ozdobą tej sukni jest pas w takim samym kolorze, który z tyłu przechodzi w szarfę luźno puszczoną na długość ok. kolana, a na tym pasie na wysokości prawej piersi będzie kwiat :) Niestety zdjęcia jeszcze nie mam. Włosy - klasyczny kok z wpiętą ozdobą.

Śliczne są te niektóre krótkie. Jeśli chodzi o mnie to ja stawiam na biel.

Gość cywilnapanna
ładna :) bardzo prosta i elegancka. ale ja się zastanawiam nad kolorową

Gość vanilllka
cywilnapanna bierz taką jaka Ci się najbardziej podoba i w jakiej wylądasz najlepiej. Ja również jestem pod tym względem tradycjonalistką i stawiam na długą, białą suknię. Ale wiadomo, że każdemu może się co innego podobać.

Gość Pytająca Ja
Ja tam wolę kolorowe(sama mam czerwoną:)) zawsze to można gdzieś jeszcze ja później założyć a biała to już nie bardzo.

Gość cywilnapanna
A jaką?

Gość vanilllka
Do Pytająca Ja Ja akurat mam odwrotne podejście. Myślę, że ślub jest na tyle ważną i wyjatkową uroczystością, że zasługuje na wyjątkową, białą suknię przeznaczoną właśnie na tę okazję. Ale to oczywiście zależy od podejścia i czy się bierze sam cywilny czy cywilny+kościelny (zwykle kościelny jest dla tej osoby ważniejszy i wtedy wybiera białą suknię).

Gość cywilnapanna
a jakiś link? :)