Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość figielek90

stereotyp kobiety

Polecane posty

Gość figielek90

Witam, wiem, że temat o stereotypach dotyczących kobiet, był wielokrotnie poruszany na przeróżnych forach internetowych, na tym również setki razy, ale pomyślałam, że wzbogacę moją pracę licencjacką nowym, ciekawym badaniem, o ile Wy mi w tym pomożecie ;) A więc, mam gorącą prośbę, niech każdy, kto ma chwilę czasu i już tu zajrzał, wymieni mi jeden lub dwa najbardziej mu znane stereotypy dotyczące kobiet lub te, które w jakiś sposób pobudzają Wasze emocje, może być nawet jednym wyrazem, mile widziany komentarz. Do dzieła! Liczę na Was i ślę wiosenne pozdrowienia:)

Gość Amelalaaa1
a wiec ze wszystkie blondynki to puste idiotki i to ze kazda agata to szmata haha

ze kobieta to delikatna, bezbronna, niezaradna istota ,ktorej miejsce jest w kuchni i wychowywanie stada dzieci przez cale swoje zycie a w wolnym czasie uslugiwanie mezowi :o ot takie katolickie podejscie ,co mnie do cholery doprowadza

np. ze kobieta dobrze gotuje i potrafi zajac sie domem

Gość a trzydziestolatek ma szansę?
że kobieta to lepszy rodzic

Gość znamkilkaaa
agata to szmata - tak to prawda

Gość tigresa
....że kobieta nie powinna uprawiać sztuk walki, posiadać broni ani jeździć na motorze, bo staje się zbyt męska. Gówno prawda, ja uważam, ze jest jeszcze bardziej seksowna :/

Gość tzw. słaba płeć
to jeden z gorszych stereotypów

ze jak jest na utrzymaniu faceta, to wszystko jest okay. ze jak nie ma zainteresowan i pasji, to wszystko jest okay

kobiety potrafią tylko: - wydawać kasę (zarobiona przez faceta) na ciuchy i kosmetyki - gadać godzinami przez telefon o głupotach - obrażać się i płakać bez powodu - czytać idiotyczne kolorowe gazety

Gość kolejny stereotyp
to że kobieta nie uprawia seksu zanim nie zbuduje więzi

Gość mam wesele za 2 miesiace
messol z tym że w 90% przypadków to jest prawda :D

kobieta- slaba plec, brak zainteresowan, chyba ze mowa o modzie i kolorowych magazynach, panna sprzatajaca, gotujaca, typowa kura domowa, jej glos w domu praktycznie sie nie liczy bo facet to Pan a kobieta sluzaca - dobrze ze to tylko stereotypy a tak na marginesie widze ze ktos wyzej wbijal do mnie ;) nie ladnie

Gość inny stereotyp
to, że kobieta nigdy nie jest winna zdrady

Gość figielek90
Ale szybka reakcja! Dziękuję i czekam na więcej z niecierpliwością!!! Na pewno uwzględnię każdą wypowiedź :)

Gość fjfrurfuud
na tym forum jest mnóstwo takich stereotypów: -że kobiety lecą tylko na drani,potrzebują nie wiadomo jak skrajnych emocji "żeby sie nie nudzić" - że liczy sie tylko kasa i wielki penis i wysoki wzrost u facetów - że jak sypia z kimś bez związku to puszczalska szmata -że jak nie ma faceta to nie myśli o seksie a popęd ma tylko wtedy gdy sie w kimś zakocha - jak nie chce mieć dzieci to egoistka i zimna karierowiczka -że manipuluje,oszukuje,kalkuluje -że uwielbia latać na zakupy i plotkować