Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina30.

znacie lekarza, który bez problemów daje skierowanie na cc - WARSZAWA

Polecane posty

Gość game off
hmm....ciekawe

Gość avevr
Samo podejrzenie zaistnienia konfliktu jest wskazaniem do cc bo przecież nie każdy planuję ciążę i nie każdy wie jaką grupę krwi ma partner aby w czas zareagować. A dlaczego konflikt jest wskazaniem? Bo wtedy gdy on występuję to prowadzi do groźnej sytuacji - organizm matki zwalcza organizm płodu i dziecko zagrożone jest m.in. niedotlenieniem i niedokrwistością. Poród naturalny to dla dziecka ciężka przeprawa i takie niedotlenienie może skończyć się bardzo źle.

w 1 ciązy zazwyczaj ten konflikt nie zachodzi podobno, problem moze powstać w kolejnych ciążach

Gość game off
avever- widze że sie znasz- czy jeśli ja mam grupę krwi 0 RH - a mój facet AB RH+ to moge na tej podstawie domagać się cesarki?

ale też sa nie tylko konflikty w czynnikach rh, ale i grupach głównych i tu moze być przedłużająca sie żółtaczka i wogóle żółtaczka, anemia właśnie

Gość game off
asiamit to już wyższa szkoła jazdy, nie znam się na tym. wiem tylko że jest konfilkt jak matka ma RH- a ojciec RH+ i u mnie tak własnie jest...

no to w 1 ciąży problemów nie powinno być, ale po porodzie nie ważne jakim musisz dostać immunoglobulinę, chyba w 1 dobie po porodzie, ale tu nie pamietam dopilnuj sama, bo z lekarzami różnie bywa macie też konflikt w głównych grupach, mało groźny, jedynie żółtaczka wam grozi, ewentualnie anemia, ale to rzadkość matka może wytworzuyć pzreciwciała pzreci grupie krwi dziecka, jednak w 1 ciąży to mało prawdopodobne, zagrożenie jest w kolejnych ciążach, jeżlei jej ukłąd krwi nie zostanie zbombardowany immunoglobuliną, która zwalcza wszystkie wrogie pzreciwciała

Gość dyskopatia,dyskopatia
nie powstaje w czasie ciazy.moga kazac przyneisc dokumenty potwierdzajace to schorzenie.czyli przeswietlenia,historie choroby itp.i co wtedy?

Gość odnosnie,
konfliktu tez slyszalam ze nie jest wskazaniem do cc.jedynie po porodzie dostaje sie zastrzyk.

Gość alojzy wilkolak
tokofobia jeszcze

Gość a to w polsce
potrzeba skierowanie na cc jak ja sie ciesze ze tu nie mieszkam

Gość o matko......
tokofobia-jest ryzykwnym zagraniem.moga dac leki i kazac chodzi na szkole rodzenia zeby oswoic sie z lekiem.

Gość o matko......
trzeba miec zaswiadczenie ze wystepuje jakies schozenie ze porod sn nie ejst mozliwy.wtedy lekarz prowadzacy wpisuje to w ksiazeczke ciazy i zapisuje na cc w szpitalu w grafiku(jezeli pracuje w szpitalu w ktorym chcesz rodzic).jak nie pracuje,to musisz sama isc na wizyte do ordynatora danego szpitala i on kwalifikuje do cc.

Gość gość
proszę pilnie i namiary na lekarza, który bez problemu daje skierowania na cc warszawa - monika.vectra@o2.pl