Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lloooo

Dlaczego od 30-latek wymaga się powagi i dojrzałości?

Polecane posty

Gość jwonaka
ja jak będę miała i 40 lat będę się tak zachowywac jak teraz. I będę jeździć autem z moim facetem z muzą hiphop w środku i rapować na przednim siedzeniu ;) albo zimny łokieć. i blant :D

Gość gośka_wawa
Ostatnio spotkałam się z koleżanką ze studiów - wtedy jajcara, też takie najdrobniejsze rzeczy ją cieszyły, pamiętam jak kiedyś w zimę zamiast się uczyć do egzaminu poszłyśmy na dwór, rzucałyśmy się śnieżkami, robiłyśmy aniołki na śniegu, porobiłyśmy wtedy mnóstwo zdjęć. Spotkałam się z nią po 8 latach i nie mogłam uwierzyć że to ta sama osoba. Ubrana w jakieś pastele, włosy krótkie, wprawdzie uśmiechała się, ale była zupełnie inna. Gdy przypominałam stare dzieje, stwierdziła że byłyśmy wtedy głupie i dziecinne. Z jej rozmowy wynikało, że teraz ważne są dla niej tylko dzieci, mąz i praca. Zero radości życia. Szkoda dziewczyny. Dla mnie tak jakby tamta dziewczyna ze studiów umarła.

już to widzę - a obok mlode chłopaki w samochodzie obok będą sie z ciebie nabijać :) no ,ale jak chcesz :)

zero radości życia bo jako kobieta dojrzała nie zaczeła chichotać jak nastolatka ?:)

Gość się cieszysz, jak za
A przepraszam bardzo - kto tutaj napisał, że tak wypada? :o:o:o Czytać też nie umiesz w związku z tym, że zatrzymałaś się rozwojowo na etapie 3latka? I wcale nie mam tu na myśli tego, co tak bardzo lubisz, a czego Ci brakuje w Twoich rówieśnikach :o Myślałam, że zrozumiesz ironię i sarkazm, ale skoro nie, to jak krowie na pastwisku: Ubierasz się kolorowo, lepisz balwana, jeździsz na łyżwach i lubisz watę cukrową - Twoja sprawa :o Tak samo jak to, że jedni nie chcą mieć dzieci, inni nie jedzą mięsa, a jeszcze inni lubią pejcze i klapsy w penisa zamiast pozycji misjonarskiej :o Tylko nie wmawiaj tu wszystkim bzdur, że "wymaga się powagi", jakby to była jakaś nagonka na 30latków, czizas :o:o:o Co ci do tego, że ktoś woli spędzić popołudnie z pilotem od tv na kanapie zamiast iść na kręgle albo robić zimą bitwę na śnieżki? :o:o:o Piszesz o tym, że 30+ to wiek obligujący do stetryczenia (na marginsesie - nie ma takiego słow jak "stetryczałość") i nudy :o Skoro naprawdę tak uważasz, to musisz być nieziemsko ograniczona w swoim światopoglądzie, poważnie :o Chcesz, żeby zostawili Cię w spokoju i nie narzucali Ci po 30tce ślubu, dzieci i garsonek? To odwal się tym samym od tych, dla których takie zachowania są normalne, bo zalatuje tu hipokryzją na kilometr. A tak na marginesie, jestem niezwykle ciekawa jak i kto narzuca i "wymaga od ciebie powagi i dojrzałości". Tak fizycznie, konkretne sytuacje, jakbyś mogła.

Gość michal _ 22
WLasnie wszyscy tacy powazni.... jak widze mlodych 20 letnich w za dlugich garniturach, to patrze na nich z politowaniem. Podoba mi sie takie podejscie, ale sa pewne granice. Np. w wieku 60 lat widok takiej radosnej staruszki juz staje sie niesmaczny i nic tu nie da czy przejmujesz sie opinia innych czy nie, po prostu nie wypada i tyle.

Gość jwonaka
gośka_wawa boże mam nadzieję, że z moimi znajomymi nie stanie się to samo :O allium nie będą się wysmiewać, bo młode chłopaki nie są takie zgryźliwe jak Ty :P prędzej będą się wyśmiewać właśnie te wielce dojrzałe, zazdroszczące, że ktoś ma w sobie radość życia :) jak ja bym zobaczyła parę 40 latków z muzą itp to najwyżej bym się miło uśmiechnęła i z radością, że są jeszcze tacy ludzie :) a najwięcej wyśmiewają ci, co mają kompleksy :)

Gość jwonaka
"Np. w wieku 60 lat widok takiej radosnej staruszki juz staje sie niesmaczny " michał 22 ale pieprzysz głupoty. Chyba jesteś właśnie jednym z tych 20 latków noszących przydługie garnitury :D 60 lat to staruszka? :D moja ciocia ma 58 lat, pracuje , jeździ na działkę, pływa w jeziorze. I na pewno nie jest staruszką ha ha :D

Gość lloooo
Ok. Moja siostra (lat 34): - czy naprawdę uważasz że powinnaś w tym wieku malować paznokcie na taki kolor? Moja ciotka (lat 52): - jak to niegotowa na dzieci? przecież jesteś stara Koleżanka (lat 31): - nie rozumiem jak możesz nie wstydzić się nosić dwie kitki, wiesz, 18 lat to ty już nie masz Jedyną osobą która w 100% mnie akceptuje, nie poucza, uwielbia mnie taką, jest mój narzeczony. Wspomniałaś o wacie cukrowej - kilka dni temu kupił mi watę cukrową na patyku :) "wiedziałem że cię to ucieszy" !

ja nie jestem zgryźliwa :) ja jestem świadome tego kim jestem i nie musżę niczego sobie udowadniać :) a widok 40 latki mentalnie będącej nastolatką musi zastanawiać i budzić uśmiech , niestety . politowania :)

hej witam.Ja mam 30 lat i wcale sie na tyle nie czuję:-) Tak jak ty "glupkuje " .Mam dziecko ale to nie powód by robic z siebie moherowy beret:D:D Oczywiście dla corki jestem matką i czesto kolezanką;-) Pozdrawiam wszystkie zajebiste 30 stki:D

Gość sdfsdlkfsl;l;;
się cieszysz, jak za gdzie ty tu widzisz sarkazm, ironie? a autorka jeśli te dalsze posty sa jej ma 100% racji. To, ze ktos nie chce miec dzieci i zachwycac sie kupkami, na podstawie bąkow przy obiedzie stwierdzac, ze dziecko jest zdrowe na pewno nie lkezy w kwestii dojrzalosci. To ohyda, a nie dojrzalosc. Osobiscie brzydzi mnie to i tez nie chce dzieci. Nie uwazam, bym sie zatrzymala w rozwoju, zachowuje sie bardziej przyzwoicie od tych, ktorzy jaraja, pija. Jak jade rowerem lubie sobie wyobrazic jak w dziecinstwie, ze jade na motocyklu :) przytulam sie do koldry myslac, ze to ukochany, nieraz jak sprzatam w kuchni to kazdy ruch wykonuje tanczac albo siegajac po cos tak jakby zacinam sie :D i mam 22 lata, nie biore na powaznie "problemow" innych jak kredyty, rachunki. Naprawde o wiele bardziej cierpi wedlug mnie zwierze lub nastolatka z brzydkim wygladem, niz te wasze pierdoły. Mogliscie nie brac kredytu na 20 lat.

Gość jwonaka
lloooo ja też lubię watę cukrową :) i też mam fajnego chłopaka, lubimy się razem pośmiać, powygłupiać, mimo że on ma 28 lat (! - czyli za 2 lata musi spoważnieć!) i nei zamierzam się zmieniać , żeby czasem nie urazić takiej zgryźliwej allium :P która śmiała by się z pary zwariowanych 40latków :) zresztą chyba po rodzicach taka jestem, oni też lubią robić kawały, nabierać, albo zdjęcia robić ze starymi pieniędzmi w pufie ha ha i są "duszami towarzystwa" w rodzinie za swoje poczucie humoru :)

Gość lloooo
Tak samo tańczę gdy sprzątam. :) Śpiewam z dezodorantem w dłoni marząc że "kiedyś zostanę piosenkarką" :D

mam nadzieję sy la ,ze nie jestęs przedstawicielką tej radosnej grupki bo oto co pani sy la , może żona , z pewnością matka , kobieta 30 letnia wypisuje na topiku kameli poświęconemu Bogu i rozważaniu Słowa Bożego 21:29 [zgłoś do usunięcia]Sy la cicho bo dostanieniesz karnego kutasa:d mam nadzieję ,ze wiekszość z was , mimo awersji do powagi i dojrzałości jest świadoma ,ze istnieje coś takiego jak ogłada .

Gość jwonaka
allium kurde to straszne, że tak napisała :D przerażę Cię jeszcze bardziej - mój 40letni wujek zakupił naklejki z karnymi kutasami na allegro :D co za brak ogłady :D

wiesz więc teraz dlaczego coraz mniej masz zanajomych :) nie dlatego ,ze to oni są starzy tylko ty dziecinna . a jeśli jeszcze śmieszą cie kutasy ....:) Bogu dzięki ,ze nie jesteś moją znajomą :D

hehehe.I w czym ci to przeszkadza???? Skoro uważam ,ze dostanie karnego kutasa to własnie tak jest:D:D A co Ty tez bys chciala????? Widac jestes starej daty.....czyżby ryczaca 20 stka-ubierajaca sie jak stara baba w brązy i kufajki???? Bo takich to jest wysyp na miescie:-) a jak sie cos do takiej malolatki powie to odpowiada jak by pozjadała wszystkie rozumy. A więc hooj ci między posladki jak sie cos nie podoba:-)

Gość jwonaka
allium wiesz co podejrzewam, że jesteś taką babką pod 40tką co garsonki itp., matką , mężatką, co rodzina męża wymaga od Ciebie takiej "dostojności", żeby czasem jakiejś gafy nie popełnić i piszesz to wszystko dlatego, że zazdrościsz tym parę lat młodszym dziewczynom radości życia i chcesz im udowodnić, że one też są już stare, tylko dlatego że Ty się tak czujesz.

oj sy la , sy la :) wspólczuje twojej córce :)

Gość chance-
lloooo takie kobiety są przecudowne;) . moja babcia w wieku 65 lat zrobiła prawojazdy i kupiła sobie smarta w wersji cabrio- w koloże groszkowym :) ... ma jeszcze dwie szalone koleżanki, z którymi w sanatorium na wieczorkach zapoznawczych tańczy na stołach :D... . uważam, że jest urocza, a dziadek na jej punkcie do dzisiaj ma totalnego hopla, mimo, że NIE GOTUJE, NIE SPRZĄTA ...

Gość lloooo
Ale o co chodzi? Że napisała takie coś w topiku o Bogu? Czy że śmieszą ją karne kutasy? Co do kredytów itd - ja sama mam kredyt, inaczej nie kupiłabym samochodu. Gdy go spłacę, wezmę kolejny, bo niestety w Polsce tylko tak można żyć. To że jestem wariatką, nie znaczy jednak, że jestem nieodpowiedzialna. Spłacam każdą ratę i każdy rachunek w terminie. Ale to po prostu są dla mnie rzeczy... bez znaczenia :)

alium ale jestes zgorzkniałą bereciarą-pewnie w samotności podążasz po necie bo w realu nie możesz sobie znaleść miejsca.Bo raczej nikt nie lubi takich jak ty lebiod życiowych .Po twoim poście można wywnioskowac jedno.Stara ,brzydka ,zaniedbana mocherowa żona-bez przyjaciół i celu. I pewnie jeszcze cycki ci się majtają po pępek....ogarnij sie wirusie:D:D:D

Gość jwonaka
chance- a moja babcia ma 72 lata, prawo jazdy już od dawna i niedawno nauczyłam ją pisać SMSy. I do kościoła nie chodzi, woli robić grilla na działce :)

czy zazdroszczę mlodszym wieku ? :) pewnie :) kto nie chciay być mlodszy ? chyba tylko 16 latek :) Ale i wy sie postarzejecie , zmieni sie wasze ciało i sposób myślenia , wasze gusta i upodobania , wasze wady i zalety zmniejszą sie albo i rozrosną , zaczniecie inaczej patrzć na świat i innych ludzi .... Tak bardoz wam nie zazdroszę , bo znowu aż takie mlodsze nie jesteście , dziwię sie trochę takiemu infantylnemu podejściu do postrzegania rzeczywistości .... ale życie płynie :) i tylko nastolatek lub głupek nadużywa słowa " zawsze i nigdy " :)

Gość się cieszysz, jak za
dobra, spoko, widzę, że dyskusja na poziomie właśnie tych wat cukrowych i baloników na patyku :D Ja spadam, narazie :D 🖐️)))))

Gość lloooo
baloniki na patyku.. hmm... jakiś rok temu narzeczony kupił mi balonik i nawdychaliśmy się helu i mówiliśmy do siebie śmiesznymi piskliwymi głosami :)

to że potrafimy cieszyć się z lepienia bałwana to nic złego ale strach przed dorosłością to już jakaś patologia. może masz syndrom Piotrusia Pana( u facetów tak się to nazywa- nie wiem czy u kobiet jest odpowiednik)

hehehe iwonka.Rację masz jak nic:D a alium ma przesrane i nudne życie......Już sobie ja wyobrażam jak siedzi w tramwaju oburzona na wszystkich w kolo którzy jada z usmiehem na pysku -pełni życia i humoru.Zazdrość dupe jej obiera jak nowe ziemniaczki:D:D Zgorzkniały stary traktor:-) Nienawidzę takich osób....... Pracowałam z laska młodszą odemnie.ja 28 ona 22. Kurcza twarz!!!!!!! Masakra. Czulam sie jak bym rozmawiala z jakas podstarzałą babą.Pytam sie jej czy pisze z chłopakiem zberezne smski wieczorkami jak sie nie widzą.A ona mi z tekstem,że sie boi wysylac takie smsy bo napewno krąża pozniej gdzieś w sieci np.ery i wszyscy beda wiedziec...kurwa -upadłam na cycki jak mi tak powiedziała. Beret centralnie beret.Ja paznokcie wymalowane na rożowo bo lubie sie wyrózniać a laska od stóp po głowe w babcinym brazie paradowała.Jezu......... wogole z wygladu wszystcy myśleli ,że ja jestem od niej jestem młodsza.No ale coz takie berety tez musza byc.Bo inaczej nie bylo by z kogo pojebac po kątach.