Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady funeral

Problem z ubiorem na pogrzeb

Polecane posty

Gość lady funeral

Witam, mam problem. Na pogrzeb ojca kolegi wypada założyć biały płaszcz? Mam tylko biały płaszczyk i czerwony trencz, niestety nie mam możliwości pożyczenia kurtki od nikogo. Lepiej założyc biały czy czerwony?

Gość fefewfewew
płąszcz? kurtka? przeciez jest cieplo ludzie w krotkim rekawku chodza

Gość lady funeral
to będzie piątek i u mnie ma być zimno

Gość fefewfewew
nie masz ciemnej bluzki albo swetra? biale całkowicie odpada czerwone w zasadzie tez ale lepiej to juz niz biale

Gość fefewfewew
mieszkasz w polsce? bo na paitek w calej polsce zapowiadaja cieplo temperatura 25-30 stopni a miejscami deszcz ale cieplo wiec na cholere płaszcz

Gość logyt
a co zlego w bialym plaszczu?????to kolega a nie matka czy ojciec:O poza tym bialy jest taki...niewinny:P ludzie w bialych bluzkach na pogrzeby przychodza i ok,a plaszcza nie mozna ubrac??? tak w ogole to w Afryce Poludniowej czerwien jest kolorem zaloby;)

Gość logyt
a bialy w Indiach:P powaznie...nie miej zadnych obaw i idz w tym plaszczu..

jezeli nie jestes jakos spokrewniona ze zmarla osoba to nie musisz isc cala na czarno, w czerni wystepuje rodzina i najblizsi :O nie wiem skad sie wzielo ze jak pogrzeb to wszyscy maja byc na czarno.

Gość lady funeral
w sumie to nie miałam z tym problemu ale dzisiaj sie dowiedziałam że w czerwieni nie chodzi sie na pogrzeby - pierwsze słyszę. A to bardzo dobry kolega jeszcze ze studiów, a ojciec zmarł mu nagle. A co do tej pogody to faktycznie, jeszcze rano patrzyłam i miało być zimno. Jak nie będdzie to pójde w czerwonym, kolor nie ma większego znaczenia, liczy się raczej sama obecność.

Z dwojga złego znacznie bardziej odpowiedni jest biały. Czerwony będzie oznaką kompletnego braku wyczucia.

Gość Rensolma
a majtasy jakie zakładasz

Oczywiście że wypada. Tylko najbliższa rodzina ubiera sie na ciemno, obcy ludzie przychodzą zwyczajnie ubrani tak jak normalnie do kościoła.

Gość gość
Wydaje mi się, że biały będzie lepszy, czerwony nadaje się bardziej na imprezę, za bardzo będziesz "rzucać się " w oczy. Chyba, że o to Ci chodzi