Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gaja_86

Piękne imiona dla dzieci

Polecane posty

Witajcie! Chciałam zapytac się jak mają na imię Wasze dzieciaczki lub jakie imiona planujecie im nadac. Czekam na Wasze komentarze. Pozdrawiam:)

Gość tez mama
Szymon i Ola

Paulinka:) Będzie jedyna wsrod 30 dzieci w przedszkolu, wsrod 5 Julek 4 Amelek i 4 Wiktorii:P

Gość NIUNIULKAI
NADIA :)

Gość Katarzyna i
Aleksander

Gość htyuuiu
Kornelia, Melania lub Maja...

Gość Niemiecnrwu
Paulina kojarzy się z gesia- przykro mi

Gość wicia z krzewu
Syn Kamil i będzie córa Milena-chyba,że się lekarz pomylił,to wtedy będzie Marek.

Gość wicia z krzewu
A co to za gęś Paulina? Ja znam gąskę Balbinkę...

Gość Irvette1
Wagina i Napletek

Gość margamanna
Maksymilian

Gość mało miło mdło
Kamila a w planach mamy jeszcze obdarzyć ją rodzeństwem i wtedy będzie Jaś lub Emilia.

Gość mało miło mdło
Bo ktoś bajek nie zna lub zdrobnień i pewnie pomylił Paulinkę z Balbinką... :) a ja myślałam,że tylko ja pamiętam tą gąskę. A pamięta ktoś Jacusia i Agatkę? Oj stare czasy...

Gość miszmaszmaszmisz
ja bym stawiala na stare piekne polskie imiona, Stas, Jas, Jan, Czesio, Helena, Alicja, itp ew. Wojtek, Kamil, Maciej, Bartus, Dorota, Sabina.... :)

Gość miszmaszmaszmisz
o wlasnie Jacek, Agata

Gość mamapooodluszka
Hania :)

Gość Mama Moni
Monika. A teraz planujemy drugie i mam nadzieję,że będzie Bobi-czyli Robert,ale że nie mieszkamy w Polsce,to staramy się szukać takich imion żeby miały odpowiedniki,bo za 7 lat mężowi kończy się kontrakt i być może wrócimy do kraju. Jeżeli byłaby druga dziewczynka,to Ewa,a jak np bliźniaki to mamy w zapasie imiona Daniela i Daniel. Ale to takie awaryjne ;)

Gość Gliwiczanka24
modliszka co z tego ze jest 5 julek co za glupi tok myslenia bo ktos nadal tak na imie to wy juz nie bo dziecko musi byc jedyne to normalne ze imiona sie powtorza ja dalam na imie tak jak mi sie podobalo a nie tak bo juz ktos inny dal to trzeba bylo innee szok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Mama Moni
Wychowałam się na Jacku i Agatce i na Uszatku,ale to faktycznie dawne czasy-niestety...

Gość ja znam prawde ja prawde znam
a moja jest Amelia :) nie wiem gdzie wy mieszkacie ale u mnie ono nie jest wcale az tak popularne- przynajmniej ja jeszcze nie slyszalam, zeby jakas dziewczynka w mojej okolicy miala tak na imie :) byc moze jak mala pojdzie do przedszkola, to wtedy sie okaze ile Amelek jest w grupie :D ale ja mam to gdzies- mnie to imie sie podoba i bedzie sie podobac nawet gdyby co druga byla Amelka :) A poza tym- co komu do tego? na mnie jakos wrazenia nie robia Julki, Zuzie, Kacperki i Kubusie :) Kazdy ma prawo nazwac dziecko jak mu sie podoba

to tylko moje spostrzezenia po przeczytaniu listy dzieci w grupie trzylatkow, po prostu ciesze sie, ze moja jest jedyna Paulina w grupie i pani nie bedzie musiala wolac kazdej julki po nazwisku. Jak ja wybieralam imie, to wlasnie wtedy byla modna Julka i nie chcialam jako kolejna mama z mojego otoczenia tak nazwac corki. Ja tez mam popularne imie i w moich czsach w klasie bylo 6 osob o tym imieniu i naprawde, byl problem, bo dzieci strasznie nie lubia, jak sie je woła po nazwisku

Gość Kleopatra koko
BYLE NIE AMELIA kojarzy mi się z jakąś chorobą ;p

Gość nię
moj sym to Tadeusz

Gość Nieniulkai
Dla mni NAdia jest najpiekniejsze tak nazwie kiedyś dziecko PS. Co do Amelii to ja miałam naprawde takie same skojarzenie tez mi sie zawsze z chorobą kojarzyła nie wiem czemu

Gość marititta
Emilia-choć zastanawiałam się nad Amelią,bo też ładne,ale że zostałam poproszona na chrzestną Amelki w bardzo bliskiej rodzinie to wybrałam Emilię. Syn Łukasz,który miał być Krzysztofem,ale pod koniec ciąży nagle ni z tego ni z owego mi się odwidziało. Ja też oglądałam Jacka i Agatkę-na rzutniku na slajdach :) a w telewizji pora na telesfora :) nie wszyscy znają tylko pokemony i witche :)

Gość Poszła karolinka do...
A mi sie ostatnio Nadia spodobało ;) A syn Krzysztof