Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ivalia

gdzie szukać pomocy dla mamy....? będzie rozwód...

Polecane posty

Witam wszystkich tutaj, liczę bardzo szczególnie na pomoc pań. Ponad miesiąc temu okazało się że ojciec zdradza mamę, zarzekał się że to już skończone, że kocha i wybiera tylko ją ale niestety mówi jedno a robi drugie. Z byłą (albo nie byłą) kochanką ma ciągle kontakt, ciągle do niej pisze, dzwoni, twierdzi że to jego koleżanka i nie zamierza zerwać z nią całkiem kontaktu mimo, że moja mama mówila że nie wyobraża sobie tego. Ciągle kłamie, chodzi niezadowolony i wściekły, wyżywa się na mojej mamie (że kazała mu wybierać..) pokazuje ostentacyjnie jaki to on nie jest nieszczęśliwy. Do mojej mamy chyba nie dochodzi to że jest to początek końca....że on sie nie zmieni... wiem że jest jej bardzo bardzo ciężko, są 27 lat po ślubie, mają 3 dzieci (pełnoletnich ale mieszkających jeszcze z nimi), rodzice poznali się juz w liceum i mama przed maturą zaszła w 1 ciążę, zawsze byli tacy szczęśliwi, mama cale zycie myslala tylko o dobrze dzieci, o domu, o rodzinie i co z tego teraz ma.... nie wiem jak jej pomóc, ona nie ma za dużo bliskich koleżanek, wspieram ją jak moge ale nie jestem kims w jej wieku,kto przeżywa cos podobnego.....może polecicie mi jakieś fora/ strony gdzie kobieta w takiej sytuacji moze poszukać wsparcia, porozmawiać z kimś,zrobic cos żeby poczuc sie lepiej....?:( bardzo dziękuję w góry

Gość Stary Kominiarz
Mamusia szuka psapsiułek, starych rozwodnic, złych, wściekłych i zaplutych z nienawiści do chłopów? To dobrze trafiłaś - dawaj mamusię. Się będzie radzić, jak tego starego capa - twojego ojca - puścić bez skarpetek i z gołym przyrodzeniem. Żeby zdechł pod płotem ojszczywany przez okoliczne koty. p.s. A może mamusi potrzeba przeczyścić komin? :classic_cool:

jedyne co przychodzi mi na myśl to skontaktować się zmopsem doradzą i pokierują

Witaj i nie zwracaj uwagi na debilne wpisy.Twoja mama ma szczęście bo ma wspaniałą córkę ,masz rcję mama musi podjąć decyzję i zdradzacza przegonić ,szkoda jej zdrowia na takiego dupka.Podaję topik na którym otrzyma wsparcie ,życie po rozwodzie ,zapraszam i życzę powodzenia.

Gość ktoś z boku
mama cale zycie myslala tylko o dobrze dzieci, o domu, o rodzinie i co z tego teraz ma" czyli Twoja mama przez całe życie myślała o dzieciach, domu i rodzinie, a nie przyszło jej do głowy, żeby pomyśleć o mężu??? To ma konsekwencje. Dziewczyno, ZOSTAW SPRAWY TWOICH RODZICÓW IM SAMYM!!!! Zapewne jesteś najstarszym dzieckiem lub najstarszą córką, którą takie mamy jak Twoja chętnie obarczają swoimi problemami. Nie daj się w to wkręcić, bo ześwirujesz, dobrze radzę. Zajmij się SWOIMI sprawami, mama jest dorosła i sobie poradzi. Nie daj się wkręcić w słuchanie jej zwierzeń, płaczu, żalów, bo to nie sa Twoje sprawy. Nie Tobie oceniać ich relacje i kto zawinił.

Gość doradzam mamie strone
NETKOBIETY tam sa babki w jej wieku po podobnych przejsciach i z humorem

Gość ktoś z boku
Zuzanna, ale ty piszesz głupoty... "Twoja mama ma szczęście bo ma wspaniałą córkę " Jasne, mama może i ma szczęście, ze ma taką dającą się obarczyć cudzymi problemami córkę, ale za to córka nie ma szczęścia, że ma taką mamusię, która bez skrupułów zwala na nią swoje problemy, robi z niej stronnika i przeciąga na swoją stronę, przeciwstawiając ojcu. Dziewczyno, twoja mama robi Ci krzywkę wciągając Cię w konflikt między rodzicami.

Ktoś z boku właśnie Twój wpis to dopiero głupoty ,piszesz do córki aby nie dała się wkręcić w cudze problemy puknij się i pomyśl rodzice to cudze problemy ,z Tobą coś nie halo czytaj ze zrozumieniem mama jest ok i zajmowała się rodziną w tym jest też mąż .Autorka tak mi się wydaje jest na tyle dorosła ,że widzi kto jest winny ,kto kłamie i nie zasługuje na miano męża i ojca.Autorko masz rację mama jeśli poczyta o takich typach i o kobietach które znakomicie radzą sobie ,że da się przeżyć taką niestety traumę to może będzie jej łatwiej poradzić sobie i podjąć właściwą decyzję.Trzymaj się kochanie i pozytywnego rozwiązania problemu.

Gość Stary kominiarz
Jaka mamusia taka córusia. Czyszczenia nie będzie. Spierdalam.