Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jas-aaa

Czy wasze dzieci też są uzależnione

Polecane posty

Gość jas-aaa

od Kubusia Puchatka Moje dziecko jak zaczarowane ogląda te bajki Zastanawiam sie ile ich jest,bo my mamy tylko te: ,,Dziwna przygoda kubusia puchatka" ,,Kubuś Puchatek prosiaczek i przyjaciele" ,,Kubuś i przyjaciele" ,,Tygrys i przyjaciele" Zastanawiam sie czy z takich pełnometrażowych filmów o kubusiu istnieją jeszcze jakieś(pomijam pierwszy jaki powstał i jest bardzo stary)???

Gość hmmmh
jaszcze kubuś i hefalupy czy jakoś tak :)

Gość lizka3467
moja ma kubuś i hefalumpy ale mało ją to interesuje. woli myszkę micky

Gość mama razy raz
Moje wkółko codziennie rano ogląda Kubuś i hefalumpy. Ja już żygam tą bajką :o Innych nie chce widzieć.

Gość jas-aaa
Słuchajcie moja też codziennie rano przerabia którąs z tych bajek ale to że mamy ich kilka ratuje mnie od obłędu! Muszę zdobyć tą o hefalumpach! Jedyne co jeszcze mnie cieszy w tych produkcjach to muzyka i piosenki śpiewamy sobie je czasem jak jeźdźimy autem;)

Gość bybyuhijokok
a wiecie czesto w bajkach sa wyswietlane niewidoczne dla oka- ale mozg rejestruje- obrazy, przekazy do podswiadomosci? Bajki diseya sa przesiakniete tym. Jest taka fajna kolysanka, piosenka dla dzieci, slynna zwlaszcza w uk, o gwiazdce. Znalazlam tekstej piosenki spiewany od tylu.. zalaczam linka- http://www.youtube.com/watch?v=MCnJEX1yZHU&feature=fvwrel Ostatnio zaczelam sie tym interesowac bo mam w rodzinie dziecko uzaleznione od bajek wlasnie, ktore wkrecilo sobie ze jest ben 10 i wyskoczylo na ulice chcac wyprobowac swoja moc w zatrzymywanie pojazdow.. Na szczescie nic sie nie stalo- ale on naprawde wierzy, ze ma takie moce.. a nie jest juz taki maly bo ma ponad 5 lat. Takze uwazajcie co serwujecie swoim dzieciom...

Gość włąśnie to miałem napisać
zobaczcie sobie ten fililk- to nie są żarty! Oni robią dzieciakom wodę z mózgu. Słyszałyście o illuminati? http://www.youtube.com/watch?v=fEfT09qg-Nk

Gość szz
ja w dzieciństwie oglądałam serial, który leciał na wieczorynce Nowe Przygody Kubusia Puchatka. Z sentymentem go wspominam i kiedy znalazlam stare kasety vhs wciąż podobalymi się te bajki. Polecam

Gość szz
ja w dzieciństwie oglądałam serial, który leciał na wieczorynce Nowe Przygody Kubusia Puchatka. Z sentymentem go wspominam i kiedy znalazlam stare kasety vhs wciąż podobalymi się te bajki. Polecam

Poczytajcie, zobaczcie i uważajcie na swoje dzieci. Moje nie oglądają już bajek disneya i zwracamy ogromną uwagę do tego co oglądają. Zobaczcie to co jest w tym filmie, a potem jak jakąś bajkę oglądają wasze dzieci sprawdzajcie czy nie ma tam tego typu rzeczy. W teledyskach tego jest pelno.. http://www.poznajprawde.net/aktualnosci/117-illuminati-kontroluja-przemysl-rozrywkowy.html

Gość szz
to przecież jakieś bzdury...

nie sądzę

Gość TakaSobieMama:)
Moja corka jest uzalezniona od Misia Uszatka, Krecika i Filemona :P... raczej ryzyka nie ma ;) :D Oprocz tego oglada bajki Pixara i Disneya ale rzadziej (ulubione to Nemo, Ratatouille i Epoka lodowcowa) Ostatnio zaopatrzylismy sie w Kubusia Puchatka ale jeszcze nie ogladala ... przed nami wyjazd na wakacje i dluga podroz, wiec trzymie je jako "nowosci" na ta okazje ;) moze ja na chwile zajmie i bedzie mniej marudzenia :)

Gość hermenegilda ...
Zaloze sie ze 99% z tych "gwiazd" nie ma pojecia co te symbole oznaczaja :D

Slyszalam o reklamach nadprogowych ale to po 1 jest to zabronione w PL po 2 to reklamy. W bajkach tego się nie stosuje bo i po co? A co do Ben10 mój synek też go lubi i w przyszlosci bardzo chce nim zostać ;) Nie widze w tym nic zlego. Sama pamietam ze utożsamiałam się z postaciami z bajek ktore ogladałam. Wracając do Puchatka to nie widze wśród moich dzieci szczegolnego zachwytu tym misiem. Czytalam im książki (te oryginalne przełożone na PL nie Disneyowskie) i tak średnio im się podobaly. Mi bardzo, ale też dopiero teraz bo jako dziecko niespecjalnie bylam zainteresowana tymi ksiażkami. Bajeczki ogladają jeśli są akurat na wieczorynkę, a tak to bez szału. Ogólnie od kiedy zrobilo się cieplo bardzo malo tv ogladają może z 10-15 minut dziennie. Tak to caly dzień biegają na zewnątrz. W zimie jak chorowali to bylą ich główna atrakcja wiec bardzo dużo czasu spędzali gapiac się w TV i wtedy faktycznie znali wszystkie bajki na pamięć. Teraz po 1 im się znudzilo (widze po synku robil kiedyś sceny żeby mu włączyć CN, a teraz w tym tyg to nawet tv nie oglądał. Rano śniadanko i na podwórko, wieczorem bajka (dzieci z Bullerbyn czytamy po raz 3 chyba) i zasypia. Nie ma czasu na TV wiec i Ben10 odchodzi w zapomnienie pomalutku ;) Co mnie bardzo cieszy bo w sumie nic pozytywnego w Ben10 nie widzę.

Gość CO MA BEN 10
Przeciez laska napisala, ze dzieciak wyszedl na ulice gdzie auta jezdzily eby swoje moce wyprobowac! Takie bajki dzialaja negatywnie na rozwoj dzieci

no i co w tym dziwnego? Wiele dzieci by wyszlo na ulice bo to tylko dzieci i niespecjalnie wiedza co się moze stać z czlowiekiem jak wpadnie pod auto. Moja corka non stop wyciąga ręke bo chce "pogłaskać" jadący samochód. Tyle ile się natłumaczyłam ze nie wolno to moje a ona dalej bo co jej zrobi? ona tylko pogłaszcze. W koncu niestety musiałam brutalnie przemówić i opowiedziałam jej ze po prostu urwie jej ręke (ze wszystkimi paskudnymi szczegółami). Od tej pory jak auto jedzie chowa rece do kieszeni. Nieodpowiedzialne zachowania dzieci nie wynikają z bajek tylko z ich duzej wyobraźni i braku świadomości realnego zagrożenia. Chlopczyk chce wypróbowac moce na samochodzie. Jkaby mu matka czytala taką bajkę na dobranoc (nie byloby przekazu nadprogowego) też pewnie by chciał.

ja uwazam,ze niesamowite jest w jaki sposob pobudzili do zycia stara juz myszke mickey...klub przyjaciol myszki mickey to super pomysl.piosenki zreszta tez:P mi juz sie wrylo w glowe "mysi sprzet,mysi sprzet" :D

Gość bybyuhijokok
To dziecko o ktorym pisalam wczesniej JEST PEWNE, ze jest w stanie zatrzymac sila woli, wyciagajac raczke w strone auta- to jadace auto. Cudem nie stracil zycia i nie mozna mu wytlumaczyc, ze ten samochod urwie mu raczke i zrobi mu krzywde. On jest pewien, ze ma moce o jakich my nie wiemy. Kilka razy probowal wyskoczyc z okana rowniez- jest pewnien ze poleci.. Jak nie moze ogladac bajek zle sie czuje, fizycznie zle sie czuje. Psycholog po badaniu powiedzial, ze wszytsko z nim ok, w sensie, ze normalny jest ale wlasnie bajki czesto wywieraja taki wplyw na dzieci i to on zainteresowal nas ta tematyka, podprogowych infromacji. Fajnie, ze twoje dziecko jest ok, ale uwazam ze lepiej wiedziec i sprawdzic pewne rzeczy, czy tez kontrolowac co i ile ogladaja nasze dzieci niz miec to w dupie.

A ja mysle ze to normlane ze bajki uzalezniają. Wątpię żeby programy ktore ja ogladam mialy przekaz nadprogowy a też czuje się od nich uzależniona w tym sensie ze uwielbiam je ogladac i domagam się tego (zabierając pilot meżowi). Podobnie z dziećmi. Jestem pewna ze gdyby mialo inne ciekawsze rozrywki to TV poszedl by w odstawkę a skoro nic się nie dzieje to przeciez fajnie posiedzieć i pogapić sie w migoczacy ekran pelen fajnych przygód i super bohaterów. Z tego co wiem to i 20 lat temu mowili ze TV dzieci uzaleznia. Pmietam jak rodzice kupili Video i dostaliśmy kasaty z bakjkami to moglysmy caly dzien siedziec i się gapić na nie. Myślisz ze też byly z przekazem nadprogowym? Wątpię by w tamtych czasach to już istniało :)

Gość hermenegilda ...
Zgodze sie ze niektore teledyski to przegiecie i to ostre - krew, smierc, przemoc :O ... ale moze mi ktos laskawie wytlumaczy (taka tepa jestam i juz :P ) w jaki sposob symbole moga wplywac na dzieci (i doroslych tez) jesli NIE ZNAJA ICH ZNACZENIA ??? Smam tysiace razy widzialam symbole pokazane w linkach i nie przyszlo mi do glowy zeby polaczyc je z czyms innym nie z "przebraniem, "kostiumem scenicznym" i "image" .... Tepa jestem ;) ? A moze niepoddatna na sugestie i "pranie mozgu" ....?

Gość gagagatka
Ja sie wyxhowalam w socjalizmie z dwoma kanalami tv i tez bylam przekonana,ze mam moc wywracania i przenoszenia samochodow,mimo ze zadnego bena na oczy nie.widzialam.

Gość hermenegilda ...
No co, nikt nie wytlumaczy ? ;) Jak trzeba troche sesacji zasiac to sa chetni, ale jak przyjdzie jakies argumenty przytoczyc to nie ma nikogo ? Tak przypuszczalam... banda krzykaczy i tyle :P

Gość do gejów nic nie mam
hermanegilda- wlaśnie jesteś poddatna pranie mózgu ;) Przecież to o to chodzi żeby ludzie nie zdając sobie sprawy czcili szatana śpiewając piosenki które za zadanie mają go wielbić- taka rihana, beyonce, gaga myślisz że przypadkiem kariere robią?