Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prosiaczek007

Pomocy mam problem

Polecane posty

Witam :) Od pewnego czasu mam pewien problem z piętami... pojawiła się na nich taka żółta twarda obwódka... Strasznie utrudnia mi to chodzenie. Próbowałam to ścierać pumeksem ale jakoś nie przyniosło to żadnego rezultatu Stosuję też krem aby to jakoś zmiękczyć i nic nie pomaga. Może już jest za późno na tego typu preparaty. Co mogę z tym zrobić ?

Gość ajmskerd
amputacja nog

Mi ktoś mówił o tym, ale mi się średnio to widzi. Kupujesz taki preparat na kurzajki w aptece (połączenie kwasu salicylowego i mlekowego), moczysz chyba najpierw nogi, potem smarujesz tym preparatem same zgrubienia, on potem powoduje, że ta gruba skóra później sama odchodzi takim płatkiem (kto smarował kurzajki ten wie) Potem chyba pumeksem troszkę. Tylko no z góry uprzedzam ja takiego czegoś nie stosowałam.

idź do lekarza, przepisze ci mocniejszy preparat niż ten dostępny w sklepach, możesz też isć do apteki i zapytać o coś mocnego , bo te ze sklepu nie działają dobrze , moja sistra tez ma po zimie taki problem i poszla do lekarza i dostala preparat teraz juz jest dużo lepiej, nie jest to zarazliwe ale przeszkadza wiec może warto się pofatygować

Ale ten preparat głownie się na kurzajki po prostu sprzedaje:P On powoduje takie hmmm odrywanie się skóry po prostu bezbolesne (miałam kurzajki to nieraz się pociapałam nim). Kwas salicylowy i mlekowy w mniejszych stężeniach używa się w srodkach do pielęgnacji stóp.