Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onaaa3632

Spóźniający się okres przy tabl. antykoncepcyjnych. PYTANIE

Polecane posty

Gość Onaaa3632

Witam, czy przy tabletkach antykoncepcyjnych okres ma prawo się spóźniać tak jak to jest czasem gdy ich się nie bierze, np z powodów takich jak nadmierny stres itp? Czy też podczas przyjmowania tabletek anty. okres powinien występować jak w zegarku (tego dnia co dostałam go podczas pierwszej 7-dniowej przerwy po zużyciu pierwszej paczki tabletek) ??? Właśnie rozpoczęłam 2 paczkę tabsów. Okres dostałam 5. dnia 7-dniowej przerwy i teraz się zastanawiam czy powinno tak teraz być już cały czas czy może się spóźnić? (Jak nie brałam tabsów bywało że różnego rodzaju nerwy i stres powodowały jego opóźnienie).

Gość Onaaa3632
???????

Gość Siq
o ile dobrze zrozumiałam pytanie to postaram się odpowiedzieć. Ja biorę tabletki antykoncepcyjne od roku, okres nie zawsze wypada tego samego dnia. Czasem dzień później, czasem dzień wcześniej. Myślę, że jest to też pośrednio kwestia organizmu kobiety, są kobiety które mają okres przy tabletkach "jak w zegarku". Nie stresuj się tym nadmiernie jak się spóźni chwilę bądź pośpieszy ;)

Ma wystąpić w trakcie 7-dniowej przerwy. Z reguły występuje mniej więcej w tym samym czasie. Może się też zdarzyć, że raz na jakiś czas nie wystąpi w ogóle. Jeżeli nic nie zakłóciło działania tabletek to normalnie rozpoczyna się kolejne opakowanie. Stres nie ma tutaj takiego znaczenia, bo tabletki regulują poziom hormonów w organizmie.