Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bgjhnjkn,mk

pierścień atlantów....

Polecane posty

Gość bgjhnjkn,mk

czy noszenie atlantów jest napewno grzechem? nosi go ktoś z was? ja go kupiłam nie dawno, a teraz mam wyrzuty sumienia... bo nie chce grzeszyć a jestem katoliczką :o

Gość Rensolma
ja jestem iluminatem

Gość bgjhnjkn,mk
ie no w jego moc raczej nie wierze :o

Gość kłaki w nosiem
pójdziesz do katolowego piekła a atlanci cię z brzegu wyśmieją!

Gość bgjhnjkn,mk
czyli nieprzejmowalibyście sie tym?

Gość hdbhc
Jak można wierzyc w takie bzdury?! Mam 2 takie pierścionki chyba już z 10 lat , to zwykły pierścionek .XXI wiek a tu takie średniowiecze.

Gość ?+*;
Uważaj autorko bo zaraz zleca się madzy i nawiedzeni wrozowie z kafe i nastrasza Cię bidulo haha !!

Gość bgjhnjkn,mk
może głupio sie tym przejełam, ale pisze tak pełno w internecie.

to nie jest zwykły pierścionek . Jego symboloka coś wyraża , do czegoś sie odwołuje . noszenie go nie jest moze grzechem , raczej wyrażeniem otwartości na duchowy świat , duchowy nie znaczy przyjazny .

Gość bgjhnjkn,mk
up

Gość ?+*;
Oho zaczyna się !

z tego co dotychczas napisaliście, widzę że gówno o tym pierścieniu Atlantów wiecie, a wnoszę to stąd, że nikt nie wspomiał o energii kształtu, z którą ten pierścień znaleziony w 1860 w Dolinie Królów, przez markiza d'Agraina.

Gość skoro jesteś katoliczką
to polecam katolicką stronę: http://pawelloo71.bloog.pl/id,331025997,title,Pierscien-Atlantow-,index.html Poczytaj i nie wierz kafeterianom. Czasem guzik wiedzą a się mądrzą.

10.05.2012] 21:05 [zgłoś do usunięcia] skoro jesteś katoliczką to polecam katolicką stronę: http://pawelloo71.bloog.pl/id,331025997,title ,Pierscien-Atlantow-,index.html Poczytaj i nie wierz kafeterianom. Czasem guzik wiedzą a się mądrzą jak zaproponujesz jeszcze to co pisze Fronda to sie kompletnie ośmieszysz, bo tak to tylko do połowy, buhahahahahaha

Nie czytam Frondy. Autorka pisze: "nie chce grzeszyć a jestem katoliczką" więc polecam jej stronę katolicką, znalezioną na szybko przez google. Gdybym była bardziej wierząca i miała lepsze rozeznanie w stronach katolickich, to pewnie bym poleciła lepsze. a ty ateisto zachwalaj pierścień komuś, kto nie jest katolikiem i być nim nie chce.

ja pierścień Atlantów znam z książki Zbigniewa Królickiego "Energia kształtu", w której opisany jest ze szczegółami , razem z energia piramid .

Gość a powiesz od razu kto
A ja nie w temacie,niech mi ktos wyjasni dlaczego niby to grzech???

Masz rację mówiąc, że pierścień atlantów to nie jest zwykły pierścionek. Sama też na jego temat coś trochę slyszałam. Ok, ekspertką nie jestem. Noszą go niektórzy moi znajomi i zachwalają, że niby od czasu jak go noszą to nie chorują, czują się bardziej bezpieczni, spokojni... Fakt faktem, z punktu widzenia KATOLIKA pierścień jest talizmanem a noszenie go jest grzechem przeciwko pierwszemu przykazaniu. Nawet jeśli ktoś nie wierzy w jego moc i nosi go tylko dlatego, że wzorek mu się podoba. I koniec. Katolik powinien mieć tego świadomość. Autorka pyta, czy jako katoliczka ma grzech nosząc pierścień. A ja jej odpowiadam, że jako katoliczka - tak, ma grzech. A jeśli nie wierzy, niech poczyta na stronach katolickich albo zapyta księdza. Na kafe nie znajdzie odpowiedzi. Chyba tylko, jeśli chce uciszyć sumienie...

Gość innaiinne
masz wolną wolę, jeśli wierzysz w Boga i jestes katoliczką to po co kupujeszcz szatański amulet? myślisz że to tylko sprawa grzechu? amulety są niebezpieczne, poczytaj sobie. i nie dziw sie później, że niby w czymś Ci pomoże, a potem całe życie Ci sie sypnie...

Gość nie bo to jest
Dla wszystkich jest to pierścień lepiej lub gorzej wykonanyi nic więcej w nim nie widzą: Dla mnie to szczególnego rodzaju samo drgająca, samo wzbudnaantena szczególnego rodzaju. Z zakresu antenowego powinno nas interesować zasadydziałania anten typu: Synfazowa, Przeciwfazowa, Yagi, Logarytmiczna Ferrytowa iprzede wszystkim antena ta najważniejsza z anten - RAMOWA. Cewka anteny ramowej jest prawie płaska (kilkanaście lubkilkadziesiąt zwojów), a jej wymiary poprzeczne również są znacznie mniejsze oddługości fali, chociaż w porównaniu z cewką anteny ferrytowej ok. 5080 razywiększe. Kierunek najsilniejszego promieniowania anten ramowych, podobnie jakanten ferrytowych, leży w płaszczyźnie uzwojenia cewki. Zysk anteny ramowejmożna łatwo zwiększyć przez zwiększenie liczby zwojów. (m w tym przypadkupierścienia to owe 6 małych prostokącików, których grubość i pole powierzchniodpowiada zakresowi pochłanianej częstotliwości.) Mikrofale to rodzaj promieniowania elektromagnetycznego odługości fali pomiędzy podczerwienią a falami ultrakrótkimi, zaliczane są dogrupy fal radiowych. W różnych opracowaniach spotyka się różne zakresypromieniowania uznawanego za promieniowanie mikrofalowe np: 1 mm (częstotliwość300 GHz) do 30 cm (1 GHz), częstotliwość = 3109 31012 Hz, a długości =104 0,1 m. W elektronice stosowanie sygnałów o częstotliwościachmikrofalowych oznacza, że rozmiary urządzenia (w najprostszym przypadkufalowodu) są zbliżone do długości fali przenoszonego sygnału i opis obwodu przypomocy elementów o stałych skupionych nie jest wystarczająco dokładny. 1). Promieniowaniemikrofalowe może być pochłaniane przez materię na dwa znane i odmienne sposoby. Pierwszym z nich jest takzwanapolaryzacja dipolowa. Jeśli w materiale są cząsteczki chemiczne będące dipolami,to w wyniku działania pola elektrycznego fali elektromagnetycznej starają sięustawić zgodnie z kierunkiem i zwrotem tego pola. Wektor pola elektrycznego zmienia zwrot co pół okresu falipromieniowania. Dipole zmieniają więc również swoje ustawienie, podążając zaprzemieszczającym się polem. Podczas obrotów uderzają w sąsiadujące z nimicząsteczki, przekazując im nabytą od promieniowania energię. Te przekazują jąkolejnym i w ten sposób ciepło rozprzestrzenia się w materiale. Mechanizm polaryzacji dipolowej, odpowiada za ogrzewaniejednak tylko substancje, których cząsteczki są dipolami, takie jak woda,metanol, DMF, octan etylu, chloroform, chlorek metylenu, kwas octowy. Substancje takie jak heksan, benzen, eter dietylowy czyczterochlorek węgla nie ogrzewają się pod wpływem promieniowania mikrofalowego. Mnie interesował zakres oczywiście przejmowania strukturenergetycznych przez wodę. 2). Drugi mechanizmpochłaniania promieniowania mikrofalowego opiera się na przewodnictwie jonowym. Gdy w materiale znajdują się jony, zaczynają oneprzemieszczać się zgodnie z kierunkiem pola elektrycznego: dodatnie w jedną, aujemne w przeciwną stronę. Zderzając się przy tym z innymi cząsteczkami,powodują rozprzestrzenianie się energii cieplnej w materiale. Tak więc: Praktycznie wszyscy patrząc na ten pierścień zwany Atlantówwidzą w nim niby zwyczajny pierścień. Ja zaś patrząc na taki pierścień i jego budowę widzę ANTENĘ,mikrofalową o niepełnym reflektorze którą z częstotliwość jako rodzaj i odmianęanteny rogowej jednego zwoju odpowiadają wypustce reliefu na obrzeżu ugiętegolustra wewnętrznego pierścienia. Trzy długie prostokąty stanowią podstawę mikrofalową ,zdudnione 6 mniejszymi częstotliwościami przekazują jako falowody a w zasadzieich skróty elektromagnetyczne napięcie zmienno falowe, pojemnościom trójkątówktóre na swych szczytach narożnych ustalają rodzaj napięcia polaryzacji idącądo końca pierścienia. Prawa i lewa część pierścienia są rozdzielonepotencjalnie. Wykazujące inną polaryzacje. Zaś wewnętrzną stronę pierścieniamożna w oczywisty sposób traktować jako nie zamkniętą czasze mikrofalową, którejognisko promieniowania ustalone jest w osi kośćca palca osoby noszącą takipierścień. Nie będę się ani wywodził ani rozwodził za wiele . Ktojednak powątpiewa w dobroczynną moc mikrofal, powinien przykładem włożyć domikrofalówki część swego ciała. I co prawda w miliardy razy przyspieszonymprocesie zobaczyć odczuwając twórczo efekty swej dozgonnej przed inymimądrości. Taki pierścień jest nie tylko odbiornikiem ale ijednocześnie w przeciw fazie nadajnikiem mikrofal które odbiera kościec, włóknamięśniowe i nerwowe. Doprowadza to do daleko idących zaburzeń i destrukcjipracy organizmu. Depresji, nerwic, i utraty zdrowia. Ten proces przebiega tak ze kiedy pierśceń się energetycznienaladuja jako kondesator z otwartym obwodem, kolejny impuls spowoduje jegorozładowanie poprzez przepełnienie polaryzacji okładzin. Przede wszystkim zaburza tak zwaną aurę przekształcając ją wnegatywną sferę otoczenia człowieka z pierścieniem co w konsekwencji prowadzido daleki idących wypaczeń w kontaktach międzyludzkich. - objawiajacych sięseperacją takiego osbnika. Energie do działania pierścień mikrofalowy pobiera zotoczenia maszyn i urządzeń elektromagnetycznych, przede wszystkim z cewek icondensatorów promieniujących pola elektromagnetyczne, które przenikając przezczasze pierścienia indukują mikroładunki. Te zaś stanowiąc podłożepolaryzacyjno - napięciowe struktury pierścienia pozawalają na indukowaniemikrofalowych zakresów. I cykl się zamyka i zaczyna od nowa w nieskończonośćruchu wahadłowego ręki. W czasach staodawnych energie z braku półelektromagnetycznych pierścień pobierał z indukcji przecinania się pola ziemi iruchu dłoni. Każdy może zaprzeczyć memu wywodowi, ponieważ przedstawiłemtylko forpocztę tematu. Zaś przedstawienie opisu mych prac spostrzeżeńpomiarów i osiągnięć tu jest wręcz niemożliwe. Ocenę prezentacji i wnioski stąd płynące pozostawiam czytelnikowi. PS: Info dla tych co jako tako znają się na elektonice akonstrukcjie antenowe nie stanowią dla nich tabu. Dla mnie pierścień Atlantów przedstawia antenę z reflektorembędącym bocznym wycinkiem paraboloidy anyten ofsetowych.Rys.1b, kiedy antenyofsetowe kształtowane są według Rys.1a. http://lubczasopismo.salon24.pl/tajemnice/post/244992,prawda-jakiej-sie-nie-che-dostrzec-pierscien-atlantow-zaraza

Gość gaga500
moja znajoma jak zobaczyła pierścień atlantów na palcu moim to powiedziała ze mam grzech a ja go tylko tak sobie nosiłam i powiedziała ze to jest dzieło szatana i katolik nie powinien nosić,ale przecież diabeł tego pierscionka nie robił a dlaczego grzech czy nie można juz nic nosić bo wszystko od diabła?