Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chokkko

wyjący komp jak syrena

Polecane posty

Gość chokkko

Komp mi wyje jak szalony w dodatku strony sie otwieraja powoli wyje ciągle nie zaleznie co robie na nim to jest nie do wytrzymania ......... czy to zasilacz ? bo leci z niego gorace powietrze oczyscilam wszystko sprezonym powietrzem a i tak wyje i zamula cały komputer co zrobić ?

Gość 3123213123
nie wiem co to, ale mozesz spróbowa jednego: często wyja wiatraczki, które sa do wymiany... Jak bedzie włączony, wez po kolei próbuj choc na chwilę przytrzymac wiatraczek zeby się nie obracał. Jak przestanie wyc, będzie sz wiedzała który to. Wtedy najlepiej kupic nowy wiatrak i wymienic

Gość el chulo.
Z otwieraniem innych rzeczy nie masz problemu? Albo kursor ci się nie zacina?

apropos, właśnie czytałem : - Halo, czy to serwis komputerów? - Tak, w czym mogę pomóc? - Mój komputer nie daje się włączyć i wydobywa się z niego biały dym. Czy to znaczy, że się zepsuł? - Nie, to znaczy, że wybrał nowego papieża...

Gość multimedia
polecam reinstalke

Gość do wymiany wiatraczki
najprawdopodobniej wiatrak na procesorze chce się już z nim pożegnać.

Może wirus? Wyć może wentylator na procesorze, w zasilaczu raczej trzeszczy terkocze. Jeśli dźwięk podobny do odkurzacza, to jest to wentylator procesora. Należy wcisnąć CTRL + SHIFT ESC (windows) lub CTRL ESC (linux) i zobaczyć co tak mocno obciąża procesor.

Gość oirorior
sprawdz tez w biosie temperature procesora, może się przegrzewa

Gość multimedia
a ja mysle, ze nie nalezy wymieniac wiatraka jesli przegrzewa sie procesor, to nie wymieniamy wiatraka! zrob reinstalke, to nic nie kosztuje, a moze pomoc pozniej dopiero sprawdzaj procesory, plyty i wiatraczki

Gość oirorior
u mnie potwornie wył wentylator w karcie graficznej. wymieniłam i po problemie

Gość chokkko
Nie kursor,nie zacina się,ale bardzo powoli wszystko działa,strony sie otwieraja powoli,you tube sie zacina komp był jakis czas temu w serwisie na obserwacji i tam w ogóle nie wył a u mnie szaleje ....... facet powiedział że wiatraczki sa czyste u niego nie wył to czemu u mnie wyje ? załozył mi taki program Speed Fan żeby sprawdzac temperature w tej chwili jest 65 te wycie jest nie do wytrzymania

Gość chokkko
męska rzecz tak wycie jest podobne do odkurzacza :o

Gość chokkko
hmmmmm komp skanowany był wczoraj wszystkie dyski,a procesor nie należy do młodzików komp ma 6 lat wymieniany miał tylko zasilacz 2 lata temu .......

Jednym słowem po kompie zajechałeś go kolego, a rodzice nie mówili, aby nie przesiadywać na necie od rana do nocy i wyłączać go na parę godzin, aby sobie odpoczął :D To jest alarm od wiatraczków. Wyłączał ci się sam może?

Gość hgyuiu
u mnie "wył" wiatraczek..musiałam zdjąć boczne pokrywę i uruchamiać go ręcznie ( ołówkiem) poczas startu...:-P teraz mam nowy wiatraczek...

To że był skanowany nie znaczy że jest ok :classic_cool: Czasem takie cuda robi nowy antywirus albo aktualizator jakiegoś oprogramowania :O

Gość chokkko
Katjaa --- nie zdarzyło się to żeby się wyłączył sam

Gość chokkko
męska rzecz to co zrobić ? od nowa system ? Albo lepiej zamówić mechanika niech siedzi trochę i poobserwuje ......

Gość el chulo.
Może się przestawił tryb transferu z ultra DMA na PIO,takie są objawy właśnie.

Gość chokkko
el chulo. nie znam się na tym nie wiem o co chodzi w tym :o

Ja bym zrobił to o czym mówiłem wcześniej uruchomił manager zadań i zobaczył co obciąża procesor. (ctrl shift esc)

Mnie się wyłączał i było coś procesorem i wiatraczkami. Nawet był w serwisie , a niedawno parę miesięcy temu był u informatyka. Kupiłam też podkładkę chłodzącą pod laptopa. Polecam również zakupić.

Gość chokkko
:o uruchomiłam to,tylko problem w tym że ja w ogóle nie znam sie na tym pokazuje się jakaś zielona kratka nie rozumiem tego ........

Gość el chulo.
PPM na "mój komputer" > właściwości > sprzęt > menedżer urządzeń > następnie plusik przy "kontrolery IDE ATA/ATAPI " > PPM na " Podstawowy kanał IDE i właściwości > ustawienia zaawansowane i sprawdzić co masz w " Bieżący tryb transferu"

Zamiast marudzić polecam wyłączyć komputer i do spania :)

Gość mój stary komp też wył,
i to od nowości, widocznie coś było od razu podpsute :)