Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 apetitoo

co robie zle, a moze potrzeba wiecej czasu. prosze o podpowiedziec

Polecane posty

Go艣膰 apetitoo

waze jakies 73kg, musze schudnac raz a dobrze. co robie: jem 3 razy dziennie kolo 9- 10 12-13 15-16 male porcje warzywa z bia艂kiem, otreby, kolo 17 kawa z mlekiem bez cukru potem tylko woda , jak mnie korci to jab艂o albo garsc slonecznika biegam na biezni codziennie 5km nie widze zadnych efekt贸w, ani kilograma co robie zle?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lidka zbitka
spr贸buj 5 mniejszych posi艂k贸w zamiast 3 w tym ostatni 3 godziny przed snem. Jak nie jesz od 16 do rana do 9 to organizm traktuje to jako g艂od贸wk臋 i mo偶e chcie膰 magazynowa膰, spowalnia si臋 metabolizm. Na kolacj臋 najlepiej zje艣膰 co艣 co si臋 d艂ugo trawi czyli bia艂ka: ser bia艂y, ryba, jajka, jakie艣 mi臋so, albo nawet mleko czy kefir, mo偶esz po tej 16 ograniczy膰 w臋glowodany to jest jak najbardziej wskazane ale nie wskazane jest taki d艂ugi czas bez 偶adnego posi艂ku. Jak ci臋 korci w nocy s艂onecznik jeszcze obleci ale jab艂ka to cukry i na noc powinno si臋 ich unika膰. Poza tym bie偶nia mo偶e ci wyrabia膰 mi臋艣nie a wtedy na wadze mo偶e nie by膰 r贸偶nicy albo mo偶e si臋 nawet zwi臋kszy膰 a cia艂o b臋dzie szczuple膰, wi臋c lepsza miark膮 b臋dzie centymetr albo ciuchy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 apetitoo
dzieki za podpowied, zamienie te jab艂ka wieczorem na jakies bia艂ko. a na biezni biegam takim srednim tempem i stale bez przerw, bo wyczyta艂am , ze w艂asnie taki bieg sprzyja odchudzaniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lidka zbitka
spr贸buj pobiega膰 interwa艂y, poszukaj sobie w googlach co to jest trening interwa艂owy i na czym polega. Taki trening jeszcze bardziej sprzyja odchudzaniu i te same efekty sa w znacznie kr贸tszym czasie. Trening trwa g贸ra p贸艂 godziny, wi臋cej si臋 nie zaleca. Mi dzi臋ki interwa艂om na rowerze i si艂贸wce kiedy艣 艂adnie polecia艂y centymetry, mimo ze 膰wiczy艂am ten rower g贸ra 15 min dziennie. Jest to polecane bardziej ni偶 膰wiczenie aerob贸w sta艂ym tempem. Teraz ch臋tnie te偶 bym po膰wiczy艂a interwa艂owo bo pr贸buj臋 troch臋 zrzuci膰, ale nie mam stacjonarnego roweru a w terenie to ci臋偶ko je藕dzi膰 w ten spos贸b, bo tu g贸rka tu pod wiatr tam z g贸rki tu na przechodni贸w trzeba uwa偶a膰, ale te偶 powoli idzie. Najlepiej poczytaj troch臋 wi臋cej o dietach i o odchudzaniu z r贸偶nych 藕r贸de艂, bo ile ludzi tyle opinii na ten temat i warto si臋 zaznajomi膰 z nowymi odkryciami w tematyce 膰wiczenia i diety. Na przyk艂ad w艂a艣nie to co pisa艂a艣 wcze艣niej, do niedawna uwa偶ano 偶e jak si臋 nie je po 18 to cz艂owiek chudnie i mn贸stwo os贸b jeszcze w to wierzy, a to nie jest takie dobre zw艂aszcza dla ludzi uprawiaj膮cych sport. Ci膮gle jeszcze panuje opinia 偶e na schudni臋cie powinno si臋 robi膰 aeroby min 30 - 40 min 艣rednim tempem nieprzerywanie 偶eby si臋 t艂uszcz spala艂 a ja niedawno znalaz艂am badania gdzie pisano 偶e jak robisz codziennie 4 razy po 10 min to te偶 efekt spalania jest zbli偶ony (tylko kondycja pewnie mniejsza). No i najwa偶niejszy stereotyp 偶e im mniej jesz i im wi臋cej si臋 ruszasz, tym b臋dziesz szczuplejsza, tylko nikt nie dopisuje do tego 偶e schudniesz z mi臋艣ni i wody a potem b臋dziesz coraz 艂atwiej ty膰. Ja teraz chudn臋 jedz膮c 艣rednio 2000 Kcal nawet wi臋cej, czasem jem s艂odycze tylko staram si臋 nie je艣膰 ich na noc, a z rana. Deficyt i tak mam spory dzi臋ki sportowi. Dbam tylko o to 偶eby dostarczy膰 w艂a艣ciw膮 ilo艣膰 bia艂ka, t艂uszczu i w臋glowodan贸w, jem 5, 6 razy dziennie i nawet godzin臋 przed snem jakies mleko wypij臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 apetitoo
ja biegam tak 30-40min dziennie ide poczytac o intrwa艂ach dzieki za odzew:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 apetitoo
a mozesz powiedziec ile uda艂o ci sie zrzucic i w jakim czasie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 apetitoo
kiedys chcia艂am w tydzien 10kg stracic, probowa艂am wszystkich diet i tak wraca艂o wszytsko. teraz postanowi艂am na sta艂e wprowadzic taki rytm co do jedzenia i ruchu , zeby schudnac i potem trzymac wage.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lidka zbitka
Ja schud艂am jakie艣 15 kg w oko艂o p贸艂 roku, ale je艣li mam byc szczera to nosi艂am wtedy ciuchy sprzed 20 kg, ciuchy z liceum na kt贸rych postawi艂am ju偶 krzy偶yk i kt贸re mia艂am odda膰 na caritas. Nie ma chyba wi臋kszej przyjemno艣ci dla odchudzaj膮cego jak zmie艣ci膰 si臋 w ciuchy z liceum. Zaczyna艂am od wagi 85 kg na 173 cm wzrostu (moja rekordowa waga to by艂a chyba 87). Co najwa偶niejsze nie przyty艂am po tym. W kwietniu osi膮gn臋艂am t膮 najni偶sz膮 wag臋 gdzie ju偶 czasami by艂a ta sz贸steczka z przodu. Przyty艂am dopiero w listopadzie na zim臋 ale to te偶 niewiele. Dopiero po 3 latach zn贸w mi przyby艂o par臋 kilo, bo brak ruchu, siedz膮cy tryb 偶ycia, a w zesz艂ym roku wysz艂a mi bokiem niezdrowa dieta, a raczej boczkami i brzuchem. Najlepiej jest schudn膮膰 powoli i zdrowo, nie spieszy膰 si臋 do wakacji. U mnie w rodzinie ci膮gle sa przypadki brni臋cia w szybkie diety a potem zazwyczaj odbija si臋 to w drug膮 stron臋. u mnie wtedy jak schud艂am to najpierw si臋 zacz臋艂o tak 偶e podzieli艂am 3 posi艂ki na 5, trzyma艂am si臋 sta艂ych godzin, nie popija艂am posi艂k贸w, ale godzin臋 przed i godzin臋 po pi艂am wod臋, przynajmniej 2 litry dziennie. Do godziny 17 stara艂am si臋 je艣膰 produkty bogate w w臋glowodany a po 17 juz je odstawi膰. Jak co艣 s艂odkiego to rano. Oczywi艣cie w mi臋dzyczasie cz艂owiek si臋 doucza艂 w tych dietach. Zamiast ziemniak贸w czy ry偶u do mi臋sa to jakie艣 sa艂atki, sur贸wki czy nawet owce. Ziemniaki, ry偶 i makaron te偶 jad艂am ale stara艂am si臋 ich nie miesza膰 z mi臋sem i z sosami a cz臋艣ciej z warzywami i owocami. 膯wiczenia najpierw by艂y lajtowe, jakie艣 tam wygibasy przed telewizorem, spacery zamiast autobusu, schody zamiast windy itd. Co tydzien robi艂am g艂od贸wk臋, a raczej oczyszczanie bo pi艂am wtedy wod臋, mleko a jad艂am kefiry, owoce i siemi臋 lniane. Nie wiem czy to takie dobre by艂o ale tak robi艂am. Chud艂am tak 3, 4 kg w miesi膮cu a potem by艂 spory zast贸j wi臋c zapisa艂am si臋 na si艂owni臋, tylko 偶e tam ju偶 dieta by艂a troch臋 baj baj. 膯wiczy艂am tak jak pisa艂am 15 min interwa艂贸w na rowerze a potem ci臋偶arki, r臋ce, nogi, plecy, brzuch wszystko. Nie trzyma艂am si臋 zalece艅 tylko 膰wiczy艂am jak lubi艂am i kiedy mog艂am. 5 razy w tygodniu si艂ownia przez 2,5 miesi膮ca, na ko艅cu ju偶 troch臋 rzadziej. Na si艂owni ju偶 waga nie lecia艂a a nawet troch臋 wzros艂a, za to centymetry lecia艂y jak szalone w d贸艂. Po si艂owni jak juz odpu艣ci艂am to tez jeszcze waga spad艂a i centymetry dodatkowo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 apetitoo
gratuluje:) widze, ze jad艂as w艂asciwie wszystko, tylko z g艂owa. ja mam tak , ze po obiedzie lubie jakies ciacho zjesc, no cos s艂odkiego. i mam wyrzuty sumienia , ze je zjadam przy tym odchudzaniu. no ale w sumie ty mowisz , ze s艂odkie tez jada艂as. chcia艂abym tak jak ma moj maz o godzinie 22 zje dwie ki艂baski,chleb,majonez , pczke ciastek, piwko i wyglada caly czas tak samo:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lidka zbitka
siatka najlepiej je艣膰 oddzielnie i tak przed popo艂udniem, a ju偶 na pewno nie powinno ich si臋 miesza膰 z mi臋sem czy z obiadem tak jak sie to tradycyjnie robi. Ja te偶 mia艂am tak 偶e po obiedzie lubi艂am co艣 s艂odkiego ale od wszystkiego da si臋 odzwyczai膰. Najlepiej mie膰 uwzgl臋dnione jakie艣 cukry w diecie (najlepiej w owocach oczywi艣cie), organizm te偶 ich potrzebuje i si臋 domaga. Jak masz uwzgl臋dnione w diecie wtedy organizm ma na bie偶膮co je uzupe艂nione i si臋 tak bardzo nie domaga czego艣 s艂odkiego. Ja jak czasami mam ochot臋 na co艣 s艂odkiego na wiecz贸r to sobie m贸wi臋 偶e zjem jutro rano i czasami mi si臋 do jutra odechciewa. Czasami jak wiem 偶e danego dnia b臋d臋 mia艂a ci臋偶ki wysi艂ek to nawet jak mi si臋 nie chce to zjem kawa艂eczek albo dwa czekolady albo ciastka, bo potrzebowa膰 b臋d臋 energii. Nie zbawi mnie jak przez to odchudzanie potrwa troch臋 d艂u偶ej. Nie warto rezygnowa膰 ca艂kowicie z takich rzeczy bo jak potem je si臋 wprowadzi do diety to mo偶e si臋 odwr贸ci膰 w druga stron臋. Moja ciotka niedawno schud艂a przez niejedzenie s艂odyczy a potem mimo 偶e wprowadza艂a w miar臋 stopniowo to przyty艂a. Je艣li masz sta艂y limit codziennych kalorii to pami臋taj 偶eby nie zast臋powa膰 innych produkt贸w dodatkowymi ciachami czy czekolad膮. Ludzie zazwyczaj tak robi膮, maj膮 jak膮艣 diet臋 i skubn膮 kawa艂ek ciacha a potem obcinaj膮 sobie kalorie z innych posi艂k贸w 偶eby nie przekroczy膰 limitu. Raz czy dwa taki wyskok przejdzie, ale na d艂u偶sz膮 met臋 nie. Dieta powinna dostarcza膰 podstawowych sk艂adnik贸w od偶ywczych w jakiej艣 tam liczbie kalorii i jak zaczyna si臋 zast臋powa膰 warto艣ciowy posi艂ek ciastkami czy pustymi kaloriami to organizm zaczyna mie膰 niedobory i domaga膰 si臋 tych sk艂adnik贸w, m贸wi膮c kr贸tko zaczyna chcie膰 si臋 je艣膰. Ju偶 lepiej jest do艂o偶y膰 to co艣 s艂odkiego i przekroczy膰 kalorie ni偶 obci膮膰 co innego. m贸j ojciec ma dok艂adnie tak samo jak tw贸j m膮偶, od lat u niego kolacja to o p贸艂nocy dzien w dzie艅 i chudy jak patyk. Facetom w sumie 艂atwiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lidka zbitka
ciastka mia艂o by膰 tam na pocz膮tku. Jeszcze dopowiem 偶e u mnie teraz to jak nie ma 艣wi膮t, imienin, wesel czy jakiego艣 dnia gdzie zamierzam si臋 wyko艅czy膰 na rowerze to ciacha tylko na 艣niadanie i oczywi艣cie bez przesady, codziennie ich nie jem, czasami wcale, ale jak dostan臋 co艣 z imienin to szkoda 偶eby si臋 zmarnowa艂o :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ojgfdxzszz
no pewno po co ma sie marnowac, lepiej niech wejdzie w boczki, i ty masz diete? a wywyal to w cholere przynajmniej nie przytyjesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 apetitoo
m膮drze prawisz, to wsztsko z w艂asnego doswiadczenia czy moze jakas dietetyke skonczy艂a?:) ojgfdxzszz powiedzia艂a co wiedzia艂a

Udost臋pnij ten post

apetito 5 posi艂k贸w o sta艂ych porach, je艣li masz mo偶liwo艣膰. na 艣niadanie w臋glowodany, na kolacj臋 bia艂ko-chudy nabia艂. du偶o warzyw, chude mi臋so, du偶o wody, 膰wiczenia, najlepiej zero cukru i s艂odyczy! i kilogramy spadn膮 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lidka zbitka
spokojnie, w boczki nie idzie, bo boczki spadaj膮. Jakbym mia艂a do ko艅ca 偶ycia nie je艣膰 s艂odyczy to bym rzuci艂a w choler臋 to ca艂e odchudzanie.

Udost臋pnij ten post

ale mo偶na je艣膰 na s艂odko a dietetycznie! tylko trzeba ruszy膰 dupk臋 i zrobi膰 co艣 samodzielnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lidka zbitka
no w艂a艣nie ruszy膰 dupk臋. Moja mama jak robi ciastka, d偶emy czy inne s艂odko艣ci to raczej nie przesadza ze sk艂adnikami bo cukier drogi :D i tak szczerze to zbyt kaloryczne jak na ciastko nie wychodzi. Zapomnia艂am wspomnie膰 偶e ja na przyk艂ad robi臋 takie ciastka kruche (jak robi臋 to kilka blach i w pude艂ko bo to pole偶y), do nich nie daj臋 za du偶o cukru ani t艂uszczu. Trzymam je na czarna godzin臋, poza tym m贸j m膮偶 je bardzo lubi je艣膰. Ostatnio z ciekawo艣ci liczy艂am kalorie na podstawie sk艂adnik贸w kt贸re tam doda艂am i ich ilo艣ci i wysz艂o mi jakie艣 350 Kcal na 100 g ciastek, jedno ma艂e ciasteczko jakie艣 25 Kcal. Tylko 偶e zawsze improwizuj臋 jak robi臋 te ciastka, bo wszystko dodaj臋 na oko. Nast臋pnym razem mo偶e jeszcze bardziej dietetycznie zrobi臋, bo mam jaki艣 mi贸d w lod贸wce, a zamiast cz臋艣ci margaryny i oleju to babcia mi poradzi艂a dola膰 艣mietany, ale zamiast tego mo偶na jogurt naturalny. Ale to b臋d臋 kombinowa膰 jak te si臋 sko艅cz膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lidka zbitka
jeszcze czasem na s艂odko to mo偶na zrobi膰 w lod贸wce zapasy budyniu albo ki艣li i w razie zachcianki skonsumowa膰. Ja mam takie ma艂e miseczki tam si臋 mo偶e 150 ml mie艣ci. Taki deserek nie wymaga du偶o pracy.

Udost臋pnij ten post

nie 艂膮czymy bia艂ka z w臋glowodanami, 3 posi艂ki dziennie to za ma艂o. Odst臋p mi臋dzy jednym a drugim powinien wynosi膰 oko艂o 3h

Udost臋pnij ten post

ale ciasta z m膮ki pieczesz? ja piek臋 placki z fasol膮 zamiast m膮ki, muffinki czekoladowe, robi臋 ptasie mleczko, wszystko ze sk艂adnik贸w dozwolonych na diecie!

Udost臋pnij ten post

a i polecam serek wiejski lekki z 2 tabletkami s艂odziku, i owocami pokrojonymi w kostk臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lidka zbitka
z m膮ki. Ale w sumie mnie to nie przera偶a, bo tylko jak mnie naleci to zjadam g贸ra 2, 3 takie ciasteczka z ra艅ca. Ostatnio le偶a艂y nietkni臋te przez miesi膮c. Ja mam jeszcze tak 偶e jak tylko daj臋 sobie jaki艣 ogranicznik i zapieram sie rekami i nogami 偶eby czego艣 nie je艣膰, to zaraz mi si臋 tego chce a jak dopuszczam pewne rzeczy czasami to w艂a艣nie mo偶e tak le偶e膰 i le偶e膰 i nawet nie pomy艣l臋 偶eby to zje艣膰.

Udost臋pnij ten post

a mnie w艂a艣nie nasz艂o na okienka... kupi艂am dzi艣 synkowi bo lubi pochrupa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 apetitoo
ja jem sniadania na s艂odko, 3 艂yzki otr膮b zmieszac z jajakiem, na patelnie bez t艂uszczu, zrobic 艂yzka z tego /ciasta/ taki placek, chwile z jednej strony popiec i zdrugiej. z 3 艂yzki jigurtu naturalnego na ten placuszek ,i potem zalezy co mam ,albo posypie rodzynkami, albo skroje banana, albo poleleje 艂y偶eczka miodu. pycha ,s艂odkie i jestem pojedzona. a po tych otrebach(jem je codziennie rano od 2 tygodni) to regularnie co rano jestem w kibelku. cieszy mnie to bo po ciazach mam spore problemy z tym. czasem zdaza艂o sie ze nie mog艂am nic zrobic nawet 2tyg, ale to juz by艂o ekstrymalne. no ale jak by艂am w kibelku 2 razy w tyg to by艂o dobrze. sorki, moze to niezbyt mi艂e co pisze, ale moze komus sie przyda.

Udost臋pnij ten post

apetito dobrze, 偶e to piszesz i masz racj臋, bo otr臋by s膮 super na te sprawy :)

Udost臋pnij ten post

apetitoo przy takim jedzeniu- jak to mo偶na nazwa膰 jedzeniem - nie b臋dziesz chud艂a tylko ty艂a- im mniej jesz posi艂k贸w dziennie tym gorsza przemiana materii- musisz mie膰 5 - w miar臋 o regularnych porach! nie ma nic gorszego jak g艂od贸wka i uczucie ci膮g艂ego g艂odu- Twoje menu jak to mo偶na tak nazwa膰 jest tragiczne- przepraszam za tak膮 opini臋 ale w ten spos贸b jedz膮c- stracisz zdrowie i b臋dziesz ty膰 a nie chudn膮膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 apetitoo
no nie wiem skad ci sie to wzie艂o, ze jest tragiczne. nie wiesz co jem. wiesz , co dok艂adnie jem na sniadanie i po tym wnioskujesz, ze nie mozna nazwac tego jedzeniem? 3 posi艂ki wieksze jem o sta艂ych porach , oprocz tego 2 jab艂ka dziennie zjem napewno, co w normalnych rozpiskach diet owoc jest jako jeden z posi艂kow w ciagu dnia. wiecie o co mi chodzi. no wiec mysle ze twoje zarzuty sa pezpodstawne, i ja nie g艂oduje. jem ca艂kiem smacznie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 apetitoo
bezpodstawne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 apetitoo
musze sobie kupic dokladna wage elektryczna, stara sie popsu艂a , mam taka ze wsakzowka i raz jest 73 , raz 70kg. i centymetr ,zmierze sie w pasie bo tam mam najwiecej do zrzucenia. Lidka, poczyta艂am o tych interwa艂ach no i sprobowa艂am, 30sek 16km/h i 60sek 8km/h po 3 powtorzeniach nie wiedzia艂am jak sie nazywam.:) musze zmniejszyc ta g贸rna predkosc np 12km/h i wtedy zobaczymy. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lidka zbitka
no interwa艂y nie藕le wyka艅czaj膮, ja robi艂am niedawno 10 interwa艂贸w biegu w miejscu wychodzi艂o w sumie 5 min 膰wiczenia a la艂o si臋 ze mnie. Tylko 偶e bieg w miejscu jest nudny, poza tym ja w og贸le nie lubi臋 biega膰. Na wag臋 to nie zwracaj uwagi. Takie wahania do kilku kilo s膮 czym艣 normalnym bo codziennie mo偶e si臋 woda inaczej gromadzi膰, codziennie r贸偶nie mo偶esz wypoci膰 i przetrawi膰, dni cyklu te偶 maj膮 du偶y wp艂yw, poza tym t艂uszcz spada mi臋艣nie sie buduj膮 i tu te偶 waga mo偶e si臋 zmienia膰. Z tym mierzeniem to te偶 ro偶nie. Ja na przyk艂ad teraz jak zaczyna艂am odchudzanie to zmierzy艂am te najgrubsze miejsca i na brzuchu i na udach, do tego szyja, 艂ydki, talia biust i wsz臋dzie w najszerszym miejscu no i po spodniach czu艂am 偶e spada a centymetr pokazywa艂 tyle samo w tych samych miejscach, albo nieznaczne wahania, a z kolei po ciuchach by艂o wida膰 autentycznie 偶e du偶o zesz艂o nawet w lustrze i na zdj臋ciach kt贸re sobie zrobi艂am gdzie艣 na pocz膮tku by艂o wida膰 r贸偶nic臋 go艂ym okiem. Najpierw mi spada艂o w ramionach, w szyi w twarzy, w rekach i w miejscach gdzie tego t艂uszczu by艂o tak 偶e mi to nie przeszkadza艂o. Uda te偶 mi chud艂y ale nie te miejsca gdzie mierzy艂am tylko ni偶ej. Dopiero niedawno zmierzy艂am w po艂owie uda i zapisa艂am ale teraz mi ju偶 schodzi z tych miejsc gdzie jest wi臋cej t艂uszczu. Uda to najlepiej zmierz oba bo ja mierzy艂am tylko lewe a okaza艂o sie 偶e prawe mam o centymetr wi臋ksze.

Udost臋pnij ten post