Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwiedzajaca orchidea

gdzie w KRAKOWIE dobra kawiarnia? ciasta kawa okolice rynku/kazimierza?

Polecane posty

Gość zwiedzajaca orchidea

podawajcie godne polecenia

Gość zosia_g
ja Ci mogę polecić michalskich na św. anny w domu krakowskim. Widok na rynek i dobre ciastka ;) szczególnie hiszpan mmmmm

Gość gość
Karmello tuż przy Placu Wszystkich Świętych.

Gość gość
Chyba najbardziej klimatyczną restauracją w Krakowie jest Ganesh na ul. Św Tomasza. Miejsce pełne magii w zabytkowej piwnicy, w której panuje magiczny półmrok. Choćby z samych względów estetycznych warto tutaj się umówić na lunch. Podają kuchnię indyjską i nie jest to jakaś podróbka, bo gotują prawdziwi Hindusi. Można wypić indyjska kawę, herbatę. Zjeść pyszny deser, a dla tych co wolą napoje wysoko %% to polecam prawdziwe indyjskie piwko ;)

Gość gość
a jakie ceny?

Gość gość
Zadowolony jestem z wizyty w Da Pietro. Znajoma mnie namówiła na wspólny obiad u nich niedawno i powiem szczerze że najadłam się za wszystkie czasy. Świetna pierś z kurczaka, świeże dobrze zrobione warzywa, do tego dobrałyśmy sobie wino na lepsze trawienie. Polecam restaurację, ma klimat i bardzo fajną obsługę.

Gość gość
Jeśli chodzi o pizzę to moim zdaniem jedną z lepszych w Kraku, albo nawet najlepszą robią w DaPietro na rynku głównym. Dokładny adres można przez ich stronę znaleźć - www.dapietro.pl . Jeśli ktoś by chciał w miarę niedaleko zaparkować to na tyłach kościoła franciszkanów jest parking.

Gość gość
A byłaś już w grand croissants na krupniczej? Tam serwują bardzo dobre croissanty. Jak masz ochotę na bardziej pożywnego, to możesz wybrać wersję z kurczakiem, czy tuńczykiem, a jak masz ochotę na coś słodkiego to mają też owocowe, albo z nutellą.

Gość werka991
Jeśli chcesz zjeść tradycyjne pączki i napić się bardzo dobrej kawy to najlepiej wybrać się do Starej Pączkarni -0 https://web.facebook.com/Stara-Pączkarnia-Kraków-183141989137994/?_rdc=1&_rdr Kawiarnia znajduje się na Starym Mieście, niedaleko Wawelu. Jest klimatycznie i smacznie. Sama mam w planach wybrac się tam w przyszły weekend.