Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze karmiaca mama

Mam juz dosc, siedze i placze z bezsilnosci:( Od jutra koniec karmienia piersia

Polecane posty

przez tysiace lat matki spaly z dziecmi i nic im nie bylo, odkladanie niemowlaka do lozeczka jest nienaturalne i tyle. nie bylo gorzej, bylo lepiej. dziecko spalo o wiele lepiej, spokojniej kiedy ja bylam obok. przestalo jesc calkowcie w nocy kiedy miao 12 miesiacy, nauka zasypiania w lozeczku potrwala 15 min (bez placzu). ja tylko dalam dobra sprawdzona rade. no chyba ze macie monopol na posiadanie racji.

Gość mutka piątkowa
Dasz radę! Kto jeśli nie Ty? Trzyaj się jeszcze karmiąca. Mutka

Gość 234234234234
Ja tez pamiętam to niewyspanie,zmęczenie że człowiek zataczał sie jak pijany. Dla mnie ta cała nagonka na karmienie piersia jest chora... Zeby debil jeden z drugim kiedyś napisał jakie sa skutki niespania tak długiego. Nawet młoda osoba moze dostac zawału w końcu

i zeby nie bylo ze nei probowalam z mlekiem modyfikowanym... oczywiscie ze probowalam, po za tym za rada kogos z rodziny jak maly mial 2 miesiace dostal nawet lyzeczka rozpuszczonego w mleku biszkopta (taki dla dzieci, nie powiem zeby to bylo bardzo madre ale bylam zdesperowana), kupa kalorii, dziecko bylo syte na 100%, a budzloi sie tak samo czesto.

Gość 234234234234
przez tysiace lat matki spaly z dziecmi i nic im nie bylo a ty zyjesz planerowa tysiące lat i zbierasz od tych matek informacje??? Przecież laska ci napisała, że miała taki wypadek, jak był jeden- były na pewno i inne. A co do instynktu o którym piszesz- instynktownie działamy tylko w sytuacjach zagrozenia naszego zycia, na pewno nie przez sen... :p Nawet tzw, instynkt macierzyński to mit i został przez naukowców dawno wyśmiany

Gość nocna mama 25
Plenerowa-Sory ale jak dla mnie to ty jesteś idiotka. dokładnie dziecka do łka jest nie naturalne,co ty bredzisz,?skąd wiesz ile kobiet karmilo piersią dawno dawno temu?to że np u ciebie w rodzinie tak było to nie zobaczy że wszędzie. to co piszesz jest żenujące. tak z pewnością dziecko po roku spania z tobą w 15mim śpi samo. to jest właśnie przykład cierpiącej karmiacej matki dla której nawet gowno pachnie fiolkami:-)

wlasnie ze ja sobie tego nie wymyslilam tylko zainteresowalam sie badaniami przeprowadzonymi przez naukowcow, spanie z dzieckiem jest naturalnie i bezpieczne. przeczytalam na ten temat w ksiazce i artykulach, a tego wypadku nie porownujcie bo ta kobieta nie zasypiala z dzieckiem w lozku tak jak normanie poszla by spac tylko wlasnie zasnela tego nie kontrolujac no i zdarzyl sie wypadek. najwiecej wypadkow tego typo zdarza sie wlasnie jak babka karmi powiedzmy na krzesle i przysypia i dziecko jej wypada z rak.

u mnie w rodzinie nikt nie karmil piersia, moja mama karmila nas obie z butelki. moja babka takze. a tak to nawet nie wiem.

Gość 234234234234
a tego wypadku nie porownujcie bo ta kobieta nie zasypiala z dzieckiem w lozku tak jak normanie poszla by spac tylko wlasnie zasnela tego nie kontrolujac no i zdarzyl sie wypadek. czyli poprostu mocno zasneła??? Bo co to oznacza, nie kontrolując??? chyba sama nie wiesz co piszesz... Ja nie potrafie kontrolowac spania, LOL A co do niektórych artykułów- nie wszystkie sa mądre, trzeba zwracac uwage, kto je pisze. ni e kazda osoba jest w pełni zdrowa, matka moze miec jakas chorobe też, ze za mocno spi, i co wtedy??? Może byc niedosłysząca, niewidoma, miec padaczkę.... moze trochę wyobrazni?

zasnela nie wiedzac ze bedzie zasypiala. co innego polozyc sie z dzieciem do lozka a co innego karmi ci przysnac, wtedy jakby nie dociera do nas ze dziecko jest obok. chodzi o swiadomosc. poczytaj na ten temat na necie zamiast pluc jadem. to ze masz inne zdanie od mojego nie upowaznia cie do bycia chamska.

Gość 234234234234
autorko, przejdz na to mm i sie nie przejmuj bzdurami co tu niektóre wypisuja. Moje dziecko było prawie od początku na mm bo niemal nie miałam pokarmu, i do momentu jak skończyło 2 mce spało w mocy po 12 godzin między 20 a 8 rano... Pierwszy razy obudziło sie w nocy jak miało roczek i zapalenie gardła...

sluchaj no, jak matka pije alkohol, zazywa leki czy w jakims stopniu stwarza to niebezpieczenstwo no, swoja otyloscia czy padaczka, to logicznym jest ze nie bedzie mogla spac z dzieckiem.

Gość 234234234234
Mam czytac w necie o tym jak kontroluję spanie??? Jak spie to spię, i nieraz zapominam w ogóle o bozym świecie... Kazdy człowiek jest inny, tepa kwoko...

Gość gagagatka
Ehhh kobieto, jestes zmeczona i pod wplywem hormonow,to.sie rozognilas :) nic sie nie przejmuj,tylko przejdz na to mleko kodyfikowane. lepiej zeby mama byla zadowolona ,wiekszy z ego dla dziecka.pozytek jiz z wkurwionej mamy,ale nq cyckowym mleku. I zeby nie hylo -ia karmipam cyckiem przez 7mcy,chcialam rok,ale skonczylo sie. ale moja corka elegancko przesypiala prawie od poczatku noce,ledwie jedna pobudke miala. Bez nerwow,wszystko bedzie sobrze :)

Gość Agataaaaaaaaaaaaaa
tez mi sie wydaje, ze nie mozna przygniesc dziecka przez sen - ja spie z moim psem odkadbyl 2-miesiecznym szczeniaczkiem i budze sie nawet gdy go lekko trace noga, nie ma mowy, zebym mogla go przygniesc i nie zauwazyc, dodam, ze to shih tzu wiec rasa niewielka :)

Gość gagagatka
No.i niech chlop tez wstaje do dziecka jak jz bedzie na mm. nie moze byc tak,ze ty w ogole nie sypiasz. swiety by dostal.szalu. nawet jesli pracuje -to trudno,bedzie musial troche wczesnij chodzic spac,zeby co drgie karmienie byc na posterunku

Gość madafakin kid albertini
zeby kazdy mial takie problemy jak ty to swiat bylby pieknny

Gość gagagatka
Jak laska nie chce spac z dzieckiem,to niech ni spi. dziecko miesieczne nie bedzie walczyc,jest za slabe. zreszta moze samo nie zauwazyc,ze mu brakuje powietrza. malo to dzieci tak umarlo,ze na brzchu lezaly,wtulily nos.w poduche iuz sie nie obudzily?nie trzeba wcale lezec plackiem nq takm dziecku. a jak miala taki przypadek w rodzinie,to juz w ogole. ona musi znalwzc metode ja dobry sen a nie metode,ktora zapewno jej bezsenne noce ze strachu

Gość megiera banera
Jest jeszcze rozwiazanie kompromisowe: sa takie "sleepery" dla malych dzieci, takie jakby "pudelka" , ktore rodizce moga trzymac w lozku, a w nim dziecko, zeby nie wstawac do lozeczka i zeby czulo sie bezpiecznie. Ja jestem za spaniem razem, tak jak pisze plenerowa.Jest normalna neurologiczna roznica pomiedzy zasnieciem swiadomym, a padnieciem z wyczerpania. Wystarczy czasem dziecku, ze czuje zapach mamy blisko i sie nie budzi, nie 'upewnia sie", ze mama jest. Aha, a ten pomysl z odciaganym mlekiem tez super. Fakt, moze wstac tata,.

Gość gagagatka
Jak by nie karmila i jak bby nie spala -najwazniejsze zeby w koncu sie usmiechnela. macierzynstwo to nie cycki i przyeosnieta do nch kobeta. szkoda,zeby przez jakies zylowanie sie na nie wiadomo co straxila radosc z tego cudownego czasu w zyciu matki

Gość Maman Bovy
co to za głupoty pisze ktoś powyżej że zalecają spać z dzieckiem?żeby zasypialo matka razem z nim ? To nie głupoty. Normalna porada - tak, dziecko jest spokojniejsze, łatwiej i na dłużej zasypia. Czuje zapach matki, słyszy bicie jej serca, czuje ciepło ciała - jak w życiu płodowym; to nie do przecenienia. Matko - sfrustrowana agresorko (do wszystkich posługujących się inwektywami): zanim napiszesz coś niemądrego, poczytaj więcej - albo w ogóle cokolwiek na dany temat. Nie oceniaj, a zaznacz, że wygłaszasz tylko SWÓJ - być może dość odosobniony pogląd. Plenerowa pisze rozsądnie - nie nakłania autorki do karmienia piersią na siłę, a po prostu dzieli się własnymi doświadczeniami. Badań na temat dobrodziejstw karmienia piersią nad mm jest ogrom. To, że sama karmiłaś sztucznie nie powinno wywoływać u Ciebie tak głębokiej frustracji, żeby obrażać te, które zawalczyły i osiągnęły sukces. Przecież wg Ciebie zrobiłaś lepiej, niż one - więc skąd ten jad?

Gość b.e.a.t.a
Czemu od jutra a nie od zaraz, skoro jest tak zle? Pewnie Ci sie nie spodoba to co napisze, ale uwazam ze to co najmniej nierozsadne doprowadzic do sytuacji, ze wymiotujesz ze zmeczenia. Musisz wziac odpowiedzialnosc za siebie i swoje dziecko, bo skoro w ogole nie spisz i nie jesz, raczej nie jestes w stanie sie nim zajac. Nie boisz sie ze upuscisz dziecko albo ze przysniesz i czegos nie dopilnujesz? Daj dziecku mm, albo lepiej niech maz to zrobi, a Ty sie wyspij. Moze bedziesz mogla karmic na przemian piersia i mieszanka, np. mm rano i wieczorem, a reszta z piersi. Zdazysz odpoczac, najesz sie to i z piersi bedzie lepiej lecialo i male sie szybciej naje. Powinnas tez zwrocic uwage, zeby dziecko nie przysypialo przy piersi, bo pewnie to robi skoro je co 40 minut. Powinnas tez stopniowo wydluzac przerwy miedzy karmieniami, codziennie chociaz co 5 minut. Mozesz tez nauczyc sie karmic w chuscie czy nosidelku, wtedy bedziesz miala czas zjesc czy zrobic cokolwiek. Jesli nie bierzesz pod uwage spania z dzieckiem, to faktycznie moze byc ciezko, ale moglabys czasem np. zdrzemnac sie podczas karmienia i poprosic meza zeby Was przypilnowal. Albo odciagnac mleko i niech maz da dziecku z butelki. Takze zawsze jest jakies wyjscie, tylko trzeba cos robic a nie czekac az schudniesz kolejne 10 kg i padniesz z wycienczenia. Mozesz tez oczywiscie przejsc calkowicie na mm, miesiac karmienia piersia to tez duza korzysc dla dziecka.

A to jest jakis przymus karmienia piersia przepraszam?! Ja nie rozumiem,matki popadaja w depresje,nie daja rade na dluzsza mete,ale karmia ,bo tak trzeba! Przeciez psychika mamy jest bardzo wazna ! Podaj butle kobieto odzyjesz po kilku dniach -zobaczysz ! Formula tez jest spoko,niekiedy dzieci lepiej sie na niej maja niz na piersiowym mleku !

Gość szafirek.........
Może masz mało wartościowe mleko. Sama mam problem z laktacją od początku i teraz ściagam laktatorem i daje mm i widzę, że jak dam tylko swoje mleko w butelce to maly jest zaraz glodny a jak wymieszam z mm (nawet jak 70% to moje mleko) to spokojnie wytrzymuje te 3 godziny. no i tak jak tu mówiły wczesniej dziewczyny, nie jesz, nie spisz = słaba jakośc/ mała ilość pokarmu. nie rob z siebie cierpietnicy bo twoje zmęczenie moze doprowadzic do jakieś tragedii. możesz zemdlec upuścić dziecko czy inne rzeczy. no i niech mąż ci pomoze z tym karmieniem.

Gość edabrowska
A maz gdzie wtey? On nie ma instynktu przeciw przygniwceniu:) mm jest o wiele lepszw niz skutki chronicznego zmeczwnia i depresja