Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdfffffdgdgdgdff

ILE ZARABIA ANESTEZJOLOG?

Polecane posty

Gość wypilam sok z cytryny
I co w tym dziwnego?:)

Gość gdyby lekarz zarobil
pracujac tylko w szpitalu te 15 tys. to ok. ale doliczajac ze wiekszosc ma prywatne gabinety gdzie sama wizyta to ponad 100zl i do tego doliczajac prezenty zaczynajac od kwiatow slodyczy kaw alkoholi na kopertach z pieniedzmi konczac to jest to na pewno stanowczo za duzo, wiekszosc lekarzy ma gabinety prywatne pracuje tez w szpitalach i tam robi badania pacjentom prywatnym wciskajac ich miedzy reszte to wszystko nie jest w porzadku i nie tak powinno wygladac, albo robi jedno i uczciwie i dobrze i zarabia te 15 albo nie powinien robic nic. wezmie wyplate a do tego nie mowiac o tym ile wezmie roznych lekow i innych srodkow ktore wykorzysta w prywatnym gabinecie za co jeszcze wezmie kase tej kasy sumujac to wszystko przekrety lapowki itd. wychodzi ogrom

Anestezjolodzy (może nie wszyscy) dorabiają w prywatnych przychodniach przy znieczuleniach.Co do łapówek to racja.

Jak was czytam, to wychodzi na to , ze lekarz po zarąbiście ciężkich studiach i bardzo odpowiedzialnej pracy (bo jak coś nie wyjdzie to on będzie tym obciążony) powinien zarabiać pensję minimalną bo tylko siedzi i czyta gazetki a wszystko robią pielęgniarki czy położne. Jak im jest tak źle, to mogły iść na te studia i też sobie siedzieć skoro tylko tyle robi lekarz. A jeżeli lekarze mieli by mniej zarabiać, to wszyscy by poszli na prywatną praktykę, i ciekawe kogo z was by było wtedy stać na leczenie. A co o leczenia za granicą, to lekarze zarabiają więcej, a pracują mniej i mają mniej pacjentów i więcej czasu na przyjęcie każdego. Naoglądaliście się ostrego dyżuru czy dr Housa i wam się w dupach przewraca

Gość niestety ale
nie wiem, czy pierwszy, ale jak jej powiedziałam "dobrze, podpowiem Pani, to grzybica odzwierzęca, poproszę Mycosyst" to była wielce zdziwiona. :D Widze, kochana, ze bronisz tych tłuków jak lwica ;D

Gość niestety ale
talatajaca lekarze maja OC, to raz, a dwa, spróbuj kiedys takiemu tłukowi udowodnić, że pzrez jego niekompetencję doznalaś uszczerbku na zdrowiu ;D Powodzenia :D Jak sama widzisz na załączonym obrazku, bronią się zaciekle jak lwy. Więc błąd musi być EWIDENTNY, a i tak wcale niepowiedziane, ze dostaniesz odszkodowanie. Mi idiotka, pni ordynator z hełmem na łbie, przepisała MIXTARDY na cukrzyce 1 stopnia. Byłam dzieckiem wtedy. Trzeba być idiotą do kwadratu by przepisać choremu na cukrzyce insulinozalezną taki typ insuliny. Na szczęście po 2 tygodniach męczarni, gdy cukru nie szlo uregulowac (oczywiście przez tydzien w szipitalu, cukier nie spadał ponizej 200, bo się bali niedocukrzenia ahahahhahhahaha) matka zabrała mnie prywatnie i gośc przepisał już normalne insuliny. Dodaję, że żeby dostać się na oddział matka musiała dać pizdzie łapówkę :)

Nie to że bronię, ale nie lubię mentalności narzekającej, a zwłaszcza na zawód który do łatwych nie należy. I tak, wiem że są beznadziejni lekarze, ale są też świetni, jak w każdym zawodzie. I skończyli naprawdę ciężkie studia, więc coś tam chyba potrafią tak? A co do ich pensji, to lekarz dobrze zarabia dopiero po wielu latach nauki i ciągle musi się uczyć, ja akurat uważam że to jest jeden z zawodów, za który warto lepiej płacić. Zwłaszcza że część pacjentów to gbury i prostaki którym wszystko się należy, łącznie z wiecznym życiem i zdrowiem.

Gość niestety ale
problem w tym, że ja naprawdę wielu lekarzy w życiu odwiedziłam i może 10% z nich nadawała się do zawodu. reszta to prostaki z dolarkami w oczach. Tłuki i niedouki. I tak, pacjent ma roszczeniową postawę, bo tym tłukom PŁACI. Tak samo jak płacąc hydraulikowi wymagasz przepchniętej rury. No chyba, ze wzorem lekarzy ma ci skuć ścianę, zjebac instalację i masz być zadowolona, bo on przecież tak cięzko się uczył. Co z tego, ze nic nie umie

Gość gdfffffdgdgdgdff
"Zwłaszcza że część pacjentów to gbury i prostaki którym wszystko się należy, łącznie z wiecznym życiem i zdrowiem. " mądrze kobieto prawisz, bardzo mądrze, ale to za glupie forum żeby Cię zrozumieli

Gość a wy jak wiekszosc
wrzucacie wszystkich no prawie wszystkich do jednego wora bo pacjenci tacy pewnie i tacy i tacy sa i to samo z pielegniarkami i lekarzami i sprzedawcami i klientami itp itd kwestia tego kto jaki jest tkwi w charakterze w osobie a nie w tym czy jest pacjentem czy lekarzem nie mozna uogolniac bo to glupie

Gość ziutkaaa
jak sie nie podoba to leczyc sie samemu, albo do znachora lazic, wy durne ludzie:) Do 10 nie umie zliczyc, a lekarza chce pouczac :D

Gość gdfffffdgdgdgdff
i nie wyobrażajcie sobie, że lekarz będzie się z wami przyjaźnił, utożsamiał. Po kilku latach takiej pracy, przykładowo onkolog, to by sobie tylko w łeb mógł strzelić po śmierci 100 zaprzyjaznionego pacjenta

Nie wiem czy mądrze czy nie mądrze, ale tak uważam. A co do tego płacenia za służbę zdrowia (publiczną) to też bym się kłóciła. Może ja płacę za swoją, bo czasami kupię leki refundowane więc tak jakby wykorzystuję swoje składki. Ale przy poważnych chorobach większość ludzi za nic nie stać by było na badania i lekarstwa za które płaci państwo. I nie rozumiem dlaczego lekarzom odmawia się prawa do chęci dobrego zarobku. Oczywiście, jestem przeciwna łapówkom, co uważam za świństwo. Ale kurcze, to nie są dr. Judymy którzy chcą ratować świat. Też mają swoje rodziny i potrzeby, a każdy z nas chce zarabiać dużo. A pacjenci często uważają że lekarze mają poświęcać dla nich wszytko bo to ich misja. A gdyby lekarze dobrze zarabiali w szpitalach, to by im się nie chciało już prowadzić prywatnej praktyki. Więc wnioski nasuwają się same.

Gość do tatatajka
"A gdyby lekarze dobrze zarabiali w szpitalach, to by im się nie chciało już prowadzić prywatnej praktyki. Więc wnioski nasuwają się same. " chyba nie znasz zycia zbytnio jeszcze, "apetyt rosnie w miare jedzenia" jeszcze chetniej prowadziliby te prywatne praktyki bo i tak byloby im malo i chcieliby wiecej

Gość gdfffffdgdgdgdff
"jak sie nie podoba to leczyc sie samemu, albo do znachora lazic, wy durne ludzie Do 10 nie umie zliczyc, a lekarza chce pouczac " PEWNIE ŻE TAK ;)

Tak, bo lekarze to roboty którzy mogą pracować non stop i nic im się nie dzieje. Dajcie spokój, bez przesady. Faktycznie Polacy umieją tylko narzekać :o

Gość Angelllikaaaa9090000000
Faktycznie Polacy umieją tylko narzekać a Ty potrafisz mierzyć tylko wszystkich jedną miarą i to niestety stereotypową

Angelllikaaaa9090000000 Pokaż mi gdzie jest ten stereotyp? Napisałam, że zapewne nie wszyscy lekarze są święci, no ale nie wmówicie mi że wszyscy to jełopy bo większość z nas by już pewnie nie żyło :o To raczej wy każdego lekarza, który przez całe życie się uczył i męczył na studiach i teraz czerpie z tej ciężkiej pracy profity wyzywacie od najgorszych durniów którzy niesprawiedliwie mają szczęście prowadzić życie na poziomie. Mam wrażenie że przez kogoś tu przemawia zazdrość.

Gość niestety ale
jak się nie podoba to leczyć się samemu I jak widzisz, leczę się sama, bo debilka nie umiała kółka na skórze z grzybicą powiązać. Inna idiotka nie umiała insuliny dobrać (wielka pani ordynator). Jeszcze inna idiotka - diabetolog nie rozumie sformułowania "węglowodany przyswajalne". Ale niestety, ja nie mam możliwości sobie sama wypisac recepty, więc trzeba się męczyć z idiotami. Jakby lekarze dużo zarabiali to by praktyk nie prowadzili (w czasie pracy w szpitalu zazwyczaj ;]). No jasne :D Teraz zarabiają jak przeciętny prezes, ale chca zarabiać jak Kulczyki, bo luksusowe życie ksoztuje, więc dopóki nie będą musieli dawać paragonu to będą je prowadzić. A tak to ściemniają, że 'tylko 3000 obrotu maja' i rozliczaja sie ryczałtem ;]

niestety ale----> idź na medycynę, skończ studia, zostań lekarzem i przestań narzekać skoro taka jesteś zajebista i wiesz więcej niż wszyscy lekarze razem wzięci

Gość bleblebelebeleb
no niestety naszym polskim lekarzom ciągle mało. Podstawowa wypłata to ok 2 tyś. do tego za każdy dyżur ok. 800zł, za świąteczny 1500. Policz sobie ile zarabia średnio lekarz, mający chocby 10 dyżurów miesięcznie, z czego 3/4 dyzuru prześpi. Położna, czy pielęgniarka odwala za nich robotę, też jest odpowiedzialna za czyjeś życie, a miesięczna wypłata wynosi tyle co u lekarza podstawa. Do tego lekarz pójdzie jeszcze do przychodni, do gabinetu prywatnego, a jakby mu było mało to jeszcze zaliczy wizyty domowe. Średnio lekarz miesięcznie zarabia ok40-50 tyś.

Gość anestezjolog
To ja Ci powiem. 32-lata, świeżo po skonczonej specjalizacji, pensja w Polsce z 10-15 dyżurami w m-cu 6-9 tys. złotych, chodziłem nieprzytomny i ledwo widziałem na oczy. Teraz- średniej wielkości szpital pod Dublinem, praca 35/h w tygodniu, pensja podstawowa 8200 euro brutto, po podatkach zostaje nieco ponad 7 tys. euro, nie wliczam 3-4 dyzurów- to 1,5-2,5 tys. euro więcej, mógłbym brać więcej ale już mi się nie chce. Wyjazd z Polski- najlepsza decyzja w życiu i właśnie jestem na urlopie na Sardynii. Aha, Aktaulnie szukam żony..), na Irlandki nie mogę juz patrzeć...

Gość gdfffffdgdgdgdff
zainteresowany przyszłą psychiatrą w trakcie specjalizacji? ;)

Gość nie w temacie
Jak to jest że ten sam lekarz za publiczne pieniądze z łaską spojrzy na pacjenta, nie zrobi badań, leki wypisze na oko a prywatnie to calkiem inna osoba, zagaduje, odpowiada na pytania!!

Gość gdfffffdgdgdgdff
anestezjolog, ile zarabiałeś w trakcie specjalizacji?

po tym co przeczytałam nie wiem czy się śmiać, czy płakać... ? Zazdrość moi drodzy, zazdrość nic więcej... Skoro medycyna jest taka łatwa, to czemu nie wybraliście się na te studia? bo się nie chciało!! bo wtedy kiedy ja ( i inni, którzy ukończyli medycyne ) wkuwaliśmy najpierw do matury...później 6 lat na studiach, WY balowaliście po nocach...i opierdzielaliście się całymi dniami... Oczywiście nie mówię o wszystkich!!!! ale o ludziach, którym w życiu się nie poukładało...i teraz zazdroszczą, że komuś może być lepiej... Polska to dziwny kraj !! albo raczej dziwni są Polacy i ich podejście do życia...i my jesteśmy w Unii? ? ? ? śmiech !! dlatego ja... i mnóstwo moich znajomych już w tym roku opuszczamy tej cudowny kraj... bo cholera jasne uwierzcie, że odechciewa się pracować.. gdy pomimo, że robisz wszystko aby komuś życie uratować, poświęcasz często swój prywatny czas i pieniądze !!!!!!!! to na koniec i tak Cię zmieszają z błotem... dlatego róbcie tak dalej Drodzy Polacy, a na pewno będzie Was miał kto tu leczyć ;) POWODZENIA !! i zanim mnie ktokolwiek zacznie obrażać.. to proszę zastanów się Drogi Przyjacielu... bo przez internet to każdy jest mocny... ale jakbyśmy tak stanęli twarzą w twarz, to pewnie nie miałbyś mi nic do powiedzenia ;)

Gość sssjjkkhb
to wyjezdzaj. Lekarze z ukrainy juz czekaja na twoje miejsce

Gość byle tyle byle
teraz trwa nagonka na lekarzy, służbę zdrowia itp. Prawda jest taka, że byle biurwa na państwowym stołku potrafi zarobić i 10tys.brutto jak ma szefową, co jej to umożliwi. I nieważne czy to szpital czy urząd.