Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdfffffdgdgdgdff

ILE ZARABIA ANESTEZJOLOG?

Polecane posty

Gość janEkrs lekarz
Moj kolega anestezjolog zarabia 45000 netto miesiecznie. Ale pracuje we Frankfurcie

Anestezjolog to jeden z najbardziej odpowiedzialnych zawodów. Powinni zarabiać majątek. Zarabiają zdecydowanie zbyt mało.

Gość fdffkgdl
jak wam kurwa przeszkadza że lekarze zarabiają ZA DUŻO to trzeba było isc na medycyne i ją skonczyc a pozniej dalej zapierdalac całe życie to też byscie tyle zarabiali a nie siedzieli na doopskach i narzekali że nie macie pieniedzy na papier do dupy bo sie nie miało pomyslu na zycie

Gość gość
Czy jest tu jakiś chętny do pracy w Niemczech specjalista anestezjolog (wymagana znajomość języka na poziomie B2)?? Szpital na granicy z Polską i Czechami.

Gość gość
Praca stresująca ktoś mu umrze nawet nie z jego winny przesrane jak ktoś umiera koło ciebie i powiedz to bliskim );

Gość życie to nie bajka
Witam wszystkich serdecznie. Z reguły nie wypowiadam się na tego typu forach ale... Przerażający ( i jednocześnie zasmucający) jest ten brak wiedzy na temat całego toku kształcenia, pracy przyszłego lekarza ze strony osób wypowiadających się. Ja, jeżeli nie wiem na czym polega praca ślusarza, kolejarza czy architekta to nie sączę jadu (naładowanego stereotypami, czyli ''prawdą'' którą usłyszałam z tv lub od sąsiadki)na temat tych zawodów... Jeśli na prawdę chcecie co nieco dowiedzieć się o tym zawodzie to polecam przeczytanie poniższych podpunktów: 1) Aby dostać się na studia( matura na poziomie rozszerzonym minimum blisko 90 % zarówno z biologii i chemii)- co jak na ucznia licealnego to dość duży wysiłek. Nie wspominając, że matura nie zawsze jest adekwatna do reprezentowanej wiedzy przez delikwenta... 2)Później 6 lat studiów( i kiedyś jeszcze rok stażu= 7 lat); obecnie ''tylko 6 lat'' przez co program studiów musiał zostać ściślej upakowany(nie moi mili skrócony) i dodatkowo doszło więcej przedmiotów klinicznych(bo trzeba jakoś ten staż zrobić w ciągu studiów) także jest kosmos, nie do wytrzymania. Ciągły stres, czasem niesamowita poniewierka a przecież nikt nic nie powie bo każdy chce skończyć studia(podsumowując- jedynym bodźcem do ukończenia studiów nie może być pieniądz bo nikt dla pieniędzy nie wytrzymałby takiego obciążenia). Aby bardziej unaocznić jaki to poziom nauki- czasem człowiek nie ma czasu iść po jedzenie do sklepu bo szkoda mu marnować czas który można przeznaczyć na naukę. Nie mowie o jakimś odpoczynku( w kinie byłam raz w ciągu pół roku i to była moja jedyna rozrywka).Co się dzieje po studiach nakreślę jeśli ktoś będzie zainteresowany. P.S. Uprzedzając kąśliwe komentarze- nie, ja się nie żale, bo każdy jest kowalem własnego losu ale próbuje przybliżyć laikom prawdziwy obraz studiów i może samego zawodu... Na dziś to tyle.

Gość gość
Hm.. W kinie nie byłam jakieś..3 lata. Mam gorzej od lekarza :D

Gość gość
Rozumiem,że ze znajomymi też nie spędzałeś/aś czasu, nie byłaś na zakupach, na spacerze, rowerze czy cokolwiek lubisz robić? Kino było tu tylko przykładem.

Gość gość
Powaliło was!?Lekarz zarabia mało jak na swój piękny i bardzo pomocny zawód w szpitalu lekarz zarobi około 1000-2000 zł na pełnym etacie. Dopiero gdy weźmie dyżur to wyciągnie więcej jeśli bierze dużo dyżurów to zarobi nawet i 20000zł ale czy to dużo?! Tak to dużo ale nie jak na lekarza bo lekarz to zawód bardzo ciężki i trudny wiwiem, że myślicie, że to za nasze pieniądze pracują lekarze to tylko po części prawda a poza tym to za nasze pieniądze pracują górnicy i mają więcej praw niż inni i oni waszym zdaniem są lepsi?! A lekarze to waszym zdaniem są nikim a naprawdę to z pewnością są kimś więcej niż wy ale nie o to się rozchodzi bo pewnie większość z was to prości ludzie, którzy tylko i wyłącznie są zazdrośni lecz nie ma o co bo bycie lekarzem to trudna rzecz psychicznie i fizycznie bo wyobraźcie sobie, że nagle na stole operacyjnym umiera wam człowiek no to jest problem a nie problemy tego typu jak macie wy, że zarabiacie mniej niż lekarze i macie wielkie problemy ale pomyślcie czy wy się tak zasługujecie?