Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjojijkj

pół szklanki piwa przez kilka dni w ciąży zaszkodzi dziecku

Polecane posty

Gość kjojijkj

od czasu do czasu łyknęłam sobie trochę piwka ale przez kilka dni pod rząd piłam po pół szklanki, czy bardzo zaszkodziłam dziecku?

Gość dobra matka
nie zaszkodziłaś ale nie rób tego więcej po co ryzykować

Gość pęczek drutu
nie zaszkodziłaś, pół szklanki to nic takiego, ale jednak radziłabym się powstrzymać - tak na wszelki wypadek, bo jednak codziennie to lekka przeginka - nie warto ryzykować.

Napewno nie, zanm kobiety co w 9tym mcu pily wodke i dziecko zdrowe (moze jakies niewidoczne zmiany ma) ja tego nie popieram i sama nawet szampana nie pilam bo nie mialam takich potrzeb;-)

Gość giga12345654321
raczej nie...

Gość kjojijkj
wiem że nawet w żywności są świństwa różne, chemia itd. ale jak przeczytałam że nawet znikoma ilość może zaszkodzić to denerwuję się i przeżywam czy mogłam wyrządzić dziecku krzywdę

najprawdopodobniej nic sie nie stało, rzadko, któremu to zaszkodzi, ale na wszelki wypadek nie ryzykowałabym więcej

Gość opoy
autorko zapal sobie jeszcze papieroska po co pijesz jak wiesz ,że w ciaży jesteś?

Gość kjojijkj
pewnie że więcej nie będę. to początek piątego miesiąca i nie wiem czy jednak nie miał alkohol wpływu na rozwijające się wtedy narządy

Gość cotutajsazaignorantki;/
ZADNA ILOSC ALKOHOLU NIE JEST BEZPIECZNA NIE MA BEZPIECZNEJ DAWKI okej, mozesz wypic i trzy piwa i wszystko bedzie dobrze ale mozesz wypic pol piwa i urodzisz dziecko z zespolem FAS naprawde nigdy nie wiadomo jezeli zalezy wam na zdrowych dzieciach to idzcie po rozum do glowy!! te 9 miesiecy to przeciez nie wiecznosc!! ja nie chce miec dzieci ale jak widze takie wpisy to az sie we mnie gotuje jak sie za rodzenie dzieci moga zabierac takie ignorantki! pozniej narzekaja jakie to spoleczenstwo beznadziejne i mlodziez nie wychowana! tak sie dzieje kiedy dzieci biora sie za rodzenie dzieci

Gość kjojijkj
nie palę bo tego jestem świadoma że nikotyna bardzo szkodzi. mojej znajomej w 9 m-cu zmarło dziecko z powodu fajek, paliła dużo. drugiej natomiast gin nie kazał rzucac palenia w ciąży. z piwem byłam przekonana że nie szkodzi, oczyszcza nerki , nie wiem tylko w jakiej ilości ten alkohol przenika do płodu.

Gość opoy
bo padne ..... piwo nie szkodzi tylko nerki przeczyszcza w ciąży... ja pierdole kobieto jesteś niedorozwinięta?

Gość sjjjj
im wyższa ciąża tym bardziej szkodzi, w 9 miesiącu stężenie alkoholu we krwi dziecka jest 8 razy wieksze niż we krwi matki

Gość dobra matka
na swoim przykładzie wiem że nic sie nie stało ale nie warto ryzykować bo co organizm to inna reakcja. Z pierwszym dzieckiem nie zdawałam sobie z tego sprawy i troche tego piwa wypiłam ale z drugim już ani grama może dlatego że juz byłam dojrzalsza i mądrzejsza. Opowedzialność ponosi matka więc trzeba dbać o siebie jak najlepiej potrafisz:) Jak wykarmisz i troche odchowasz to sie jeszcze napijesz:)

Gość pęczek drutu
takie ilości jakie piłaś raczej nie zaszkodziły. po prostu nie rób tego więcej - dziecku to wyjdzie na zdrowie, a Ty nie będziesz miała wyrzutów sumienia.

Gość kjojijkj
nie że w ciąży oczyszcza nerki tylko w ogóle, nie wierzysz to zapytaj lekarza

ja pierdole jak jak kocham takie matki :/ ja rozumiem trochę piwa w pierwszych tygodniach jak o ciazy nie wiemy a dziecko i tak jest chronione ale przez kilka dni codziennie piwko w 5 miesiącu to lekka a nawet mocna przeginka :/ są kobiety co w ciązy hektolitry pija i dzieci zdrowe a są przypadki że jedno piwo wystarczy by dziecko do końca zycia miało przesrane :/ osz ja pierdole nóż w kieszeni się otwiera :/ a jak już tak koniecznie chciałaś te nerki przeczyścić to trzeba było se karmi kupić :/

Gość u la la l lala allla la la
Generalnie piwo ma mnóstwo zalet dla zdrowa. No ale w ciazy nalezy go unikać z uwagi na zawartosc alkoholu, ale ile jest alkoholu w 1/2 piwa...

Gość fwerfwerfwe
Jest możliwe że zaszkodziłaś. Jeśli z dzieckiem COKOLWIEK będzie nie tak, to do końca życia będziesz się zastanawiać czy to nie przez tamte parę szklaneczek. Doprawdy, zupełnie jakby NIC INNEGO nie było do picia a ty umierała z pragnienia, tudzież jakbyś była alkoholiczką. A to "tylko" bezmyślność.

Gość giga12345654321
jak Ci się chce piwa to pij od czasu do czasu bezalkoholowe np lech free jest dobry

Gość cotutajsazaignorantki;/
nie palę bo tego jestem świadoma że nikotyna bardzo szkodzi. mojej znajomej w 9 m-cu zmarło dziecko z powodu fajek, paliła dużo. drugiej natomiast gin nie kazał rzucac palenia w ciąży. Ale palenia nie można od tak rzucić w ciąży. jezeli kobieta pali juz dluzszy czas i nagle by postanowila przestac palic wszystkie toksyny z organizmu ktoryby probowal sie oczyscic przenikałyby wtedy również i do płodu. wazne jest zeby miec madrego lekarza, taki powinien pomoc, w razie pytan wyjasnic wszystko wydaje mi sie ze ten temat to glupia prowokacja ale wiem ze zdarzaja sie takjie matki ktore mysla ze w ciazy mozna robic wszystko jak przed moze ktoras po prostu to przeczyta i pojdzie po rozum do glowy pozdrawiam

myślę, ze nie prowo moja koleżanka tez piła piwo w ciązy, to było jakieś 12 lat temu i już wtedy nie bardzo mi sie to podobało, ale jej wybór urodziła córeczkę z wadą serca i teraz nie wie czy to nie przez to piwko nie uchlewała sie, ale kilka piw wypiła przy mnie, a co się działo jak nie widziałam to nie wiem

Gość kjojijkj
nie upijałam się, ale tak byłam głupia że w ogóle sięgałam po te pół szklanki, w sumie to były 3 dni ale te 3 dni mogły zaważyć na całym życiu dziecka

Gość spacerowka8723
nastepna alkoholiczka, tak alkoholiczka jesli bedac w ciazy nie potrafisz sobie piwa odmowic. :P wstydzic sie pwoinnas.

Ja nie rozumiem, czy to tak ciężko przez te kilka miesięcy sobie piwa odmówić? Ludzie starają się o dziecko a później a to piwo a to papieroska. Sama lubię latem zimne piwo z sokiem ale przez prawie dwa lata, dokładnie 21 miesięcy nie piłam wcale, najpierw ciąża a później karmienie piersią przez rok. Nie było to jakimś wielkim wyrzeczeniem. Są rzeczy ważne i ważniejsze, zachciankę to można mieć na pączka. A jeśli chodzi o piwo to trochę dziecinne zachowanie - najbardziej chce się tego czego nie powinno się.

Gość kjojijkj
a Wy piłyście soki z konserwantami i żywność z chemią czy wszystko kupowałyście naturalne albo miałyście ze swojego ogródka nie pryskane? hę????????

Gość kjojijkj
Piwo dobre na nerki? Doktor Jan Tomasik z Wydziału Nauk o Żywności UWM w Olsztynie mówi o wartościach odżywczych i zdrowotnych piwa, a także o kulturze picia piwa w Polsce. - Spytam podchwytliwie: piwo jest zdrowe? - Piwo jest płynem izotonicznym, czyli bardzo szybko uzupełnia niedobory wszystkich soli mineralnych. Na pogodę letnią jest wprost idealne pod warunkiem, że wybierzmy piwo z niską zawartością alkoholu. W piwie znajdują się przeciwutleniacze, polifenole, fenole, czyli substancje eliminujące wolne rodniki. W piwie znajdują się także substancje chmielowe, nadające mu gorycz, a jednocześnie są odpowiedzialne za gospodarkę wapniem w organizmie. W związku z tym piwo polecane jest osobom mającym osteoporozę. - Mówi się, że piwo jest dobre na nerki. - Tak, takim chodzącym przykładem jest jeden z profesorów na naszym wydziale, który cierpi na kamicę nerkową. Dla niego wiosną i jesienią, kiedy dostaje ataku kamicy, wypicie trzech-czterech litrów piwa i chodzenie po schodach, bo to przyspiesza usuwanie „kamyków", jest dobre dla zdrowia. Oczywiście mówimy tutaj o lekkich piwach. To najlepszy środek przyspieszający diurezę.

Gość junn
no ja wszystko rozumiem ale o ile zachcianka przyszła i piwo było raz czy dwa to ok, ale picie dzień w dzień to już przesada. Nikt nie powie czy i w jaki sposób matka pijąca alkohol zaszkodziła dziecku. Ale jak dla mnie wystarczy pomyśleć że organizm płodu nie metabolizuje w ogóle alkoholu. Sama nie piłam żadnego alkoholu w ciąży.

tak poza nawiasem, teraz piwo to już nie piwo, najzdrowsze było 100 lat temu, teraz jak dla mnie to sama chemia, jak wszystko inne i dzieci alkoholoczek sa zdrowe? no cóż być moze, ale pewności nie mamy, bo nikt ich nie badał, a nas o tym nie uświadamiał tak sie mówi po prostu, ze niby zdrowe, bo tak moze jest, a moze nie ni sądzę, zeby duża ilośc wypitego alkoholu nie pozostawiła w organiźmie malutkiego dziecka żadnego śladu - to oczywiscie nie było do autorki, tylko tak ogólnie

Gość kjojijkj
nie piję tygodniami , PÓŁ A NAWET NIE BYŁO PÓŁ SZKLANKI PRZEZ 3 DNI !!! PRZEDTEM PO ŁYKU OD MĘŻA ZDARZYŁO SIĘ TEŻ OK. 3 RAZY PYTAM O TO, CZY WY MOŻE TEŻ PIŁYSCIE SPORADYCZNIE I WASZE DZIECI URODZIŁY SIĘ ZDROWE. JA MAM 4 ZNAJOME KTÓRE MAJĄ DZIECI Z WADAMI SERCA A ALKOHOLU NIE PIŁY W OGÓLE W CIĄŻY