Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I lovemybed

POMARAŃCZOWY TOPIC -tak szczerze- ile zarabiacie i ile wydajecie na egzystencję?

Polecane posty

Gość I lovemybed

Tak zupełnie szczerze, nie musicie pisać z czarnych nicków. Proszę tylko o szczere wypowiedzi. Pisząc o życiu w innym kraju niż Polska, zaznaczajcie jaki to kraj lub jeśli nie chcecie to po prostu, że zagranica. liczba osób: 4 renta 1-700zł renta 2- 700zł dorabianie - 5 000 rocznie (jednak inwestycje pochłaniają z powrotem te pieniądze) pensja - praca na zlecenie, w różnych miejscach średnia w tym roku to jakieś 1200 zł, Załóżmy, że jest to w sumie 3 000 miesięcznie netto (bywa 2 500) Jak się żyje? Ledwo. Teoretycznie nie jest źle, bywa jednak ciężko. Udaje się czasami dorobić. To jedynie egzystencja. Nie stać na wakacje niestety, ani więcej niż jeden mebel rocznie + jeden remoncik. Wydatki: wiadomo opłaty. Ciężko to wszystko zsumować. Jedzenie 1000zł miesięcznie. Zostaje 1 500 - 2 000 na życie, teoretycznie. To o jakieś drugie tyle za mało. Niby dochody są ..ale wszystko wsiąka.

Gość nie chce mi sieeeeeeeee
w 4 slowach: zarabiam za malo wydaje za duzo :D 🖐️

Gość Dont kraj
wydaję więcej niż zarabiam i nie wiem jakim sposobem:D

Gość takaotomajam
Studentka, zarabiam ok 1400 zł miesiecznie wynajmuje pokoj, wiec dla siebie zostaje mi jakies 800 zł...

Gość wypilam sok z cytryny
Ja nie zarabiam nic, jestem na utrzymaniu męża:)

Gość mmmmiiiaaaaaaa
zarabiam 2 300 na rękę, mieszkam z chłopakiem, dalemy po 500zł na jedzenie i po 450 na rachunki, 230 wydaję na miesięczny, 60 zł za net, troche wydaje na ciuchy, pierdoły, kilkaset zł zaoszczedzam...jakoś się żyję, umiemy oszczedzac, jezdzimy na wypady, na wakacje na 2 tyg, nie may dzieci

Gość Zarabiam 1800
Wydaje: 1000-1200 na dom (czynsz + oplaty) 500 na jedzenie 80 na sieciowke zostake malo a to i tak niestety przepieprzam :( Czasem nie wytrzymuje, kupuje lepszy ciuch, czekolade... mam debet i dlug, razem 1600

Gość fdhg43334
jedna osoba 1200zł pod koniec miesiąca zostaje maks 100zł a czesto bywa, że brakuje kasy i trzeba przegłodowac do następnej wypłaty

Gość *liliann
Ja mam 1850zł. (w lipcu może będzie podwyżka) Odkładam 800-1000, 200 dorzucam do rachunków. A resztą rządzę się. hahaha... Mieszkam z rodzicami, także daję radę. A zbieram na wyprowadzkę.

Gość zarabiam 1500
jedna osoba rachunki 100zł, ogrzewanie 100zł, remonty i wyposażenie 200zł, ciuchy 150zł, jedzenie -350, bilet 100zł w sumie 1000zł wydaję 500 odkładam, tak samo jak nadgodziny(czasami na ciuchy wydam)

Gość krystynapindoslina
ppłk kobieta 4.5tys/mc dodatki: duże mieszkanie /w nowym budownictwie/ gratis, na paliwo za dojazd, etc. mieszkanie czynsz +opłaty 800zł samochód paliwo 300zł fitness+basen itp 300zł jedzenie 600zł rozrywka 1000zł Na koncie około 60tys zł. Nie płace składek emerytalnych. Wypłata jest na rękę. Dużo ulg i dodatków. Emeryture szybszą mam po 15latach. Pracuje 4-5 dni w tyg. od 7 do 15 Weekendy wolne Raz w roku 2 tyg poligonu /dodatkowo płacone/ Urlop kiedy i na jak długo chce Po misji moża dostać urlop do pół roku płatny. Pozdrawiam:)

Gość pomaranczowy nick...
5500 netto, 1200 mieszkanie, reszta wydatkow w zaleznosci od miesiaca, potrzeb i humoru, glownie na wycieczki, gadzety, imprezy, ciuchy, filmy i ksiazki, czasami na kobiete. Singiel.

Gość krystynapindoslina
Dodam, że na wycieczki i wypady w bliższe w kraj to kwota do kilku tys zł. Czasami spotykam się z facetami. Sponsoring w ich strone.

Gość Ja z podkarpackiego
Zarabiam 3.500 pln,moja kobieta 1.350pln i żyje się nam dobrze.Córka mojej kobiety ma to na co ma ochotę.Taaak chwale się bo jak ja byłem w wieku córki mojej kobiety to nie miałem nic.POZDRAWIAM I ŻYCZĘ SZCZĘŚCIA

Gość ja ze podbeskidzia..
z mężem zarabiamy w sumie 7tysiecy. Mamy córkę. Wydajemy wszystko- ale jeździmy na wakacje co roku, naprawiamy samochody, mamy trzy motocykle. Więc nawet jeśli w jakimś miesiącu coś nam zostaje to w następnym wydajemy. Aha, opłacamy jedną polisę.

Gość wyjechany
Od 6 mies mieszkam w niemczech. zarabiam w przeliczeniu na pln 13 000zl mieszkamy z zona, nie mamy dzieci na mieszkanie + rachunki typu internet, tel wydaje ok 3000zl na jedzenie co miesiac ok 2000zl zostaje ok 7-8 tys na pozostale wydatki. Mozna spokojnie zyc nie martwiac sie o jutro. Nie pracuje fizycznie, znalazlem prace w swoim zawodzie, 8 godz dziennie i do domku. Wekkendy wolne. W Polsce po studiach w tym samym zawodzie zarabialem max 3500zl na reke. Ciezko za to godnie zyc.

Gość kinga22223
Norwegia Razem z mężem zarabimy miesięcznie średnio 30tys. NOK (15 tys. zł) 10tys. To wszytskie oplaty (mieszkanie, media, internet, telefony itd) Auto mąż ma firmowe 4-5 tys. Wydajemy na jedzenie,chemie gosp. Reszta na rozrywkę, coś się też odkłada

Gość kinga22223
wydatki podalam w NOK, czyli za mieszkanie wychodzi 5 tys. zł, za jedzenie 2 - 2,5 tys. zł