Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usialala12345

czy drugi porod wyglada tak samo jak pierwszy??

Polecane posty

Gość usialala12345

czy przechodzi sie go bardziej bolesnie??

Gość usialala12345
up up

Gość kolka123456
sama jestem ciekawa, bo po pierwszym porodzie odechcialo mi sie wiecej dzieci :/

Gość hoggacia
Ogolnie to kazdy porod wyflada inaczej z opowiesci wnioskujac. ta sama osoba ma dajmy na to rrzy porody i kazdy jest inny-inny przebieg,inny bol itp. No i czesto sie slyszy,ze drugi jest lzejszy i szybszy

Gość Apasz24
Niestety jest zupełnie inny, podczas drugiego i ogólnie przy wielokrotności liczny 2, dziecko wychodzi dupką ...przygotuj się na ciężkie chwile ...:(

Tak samo bolało, ale było z 10 razy krócej... moze 12 razy ;) A nie tyle ból wykańcza co czas. Jak boli bardzo ale chwilę człowiek tak tego nie odczuwa jak taki ciągły długotrwały ból. Przynajmniej u mnie tak bylo bo każdy przez to inaczej przechodzi. U jednych jest lżej u innych trudniej ciężko stwierdzić bo na to nie ma reguły. Dużo zależy od dziecka. Na pewno wiesz na co masz się nastawić, a to sporo daje.

Gość Błagam Cię !
Apasz24 "przy wielokrotności liczny 2, dziecko wychodzi dupką ..." Pierwsze słyszę :o

Gość usialala12345
wlasnie to bd moj drugi porod i boje sie nie bou tylko ze bd trwalo to dluzej 1 syna rodzilam 6 godzin;d no moze przez 5 se lezalam i godzina bolow byla;] porod byl super naprawde milo go pamietam ale boje sie drugigego:((!!

Gość Apasz24
Jednak doczytałem i muszę zdementować plotki...jest to wielokrotność liczby 3. Także spokojnie ...:)

u mnie 2 całkiem różne drugi chyba bardziej bolał ale po 2,5 h było po a sama akcja porodowa 13 min bez nacinania i szycia:) dla mnie dużo lepiej:)

Gość usialala12345
ojej mam nadzieje ze u mnie tez bedzie szybko moze mnie bolec ale zeby bylo szybciutko u mnie pierwszy porod tak jak mowilam spoko tylko ze dziecko sie urodzilo z zamartwica nie oddychalo bo bylo owiniete pepowina ale zaraz zaczelo;] . mam nadzieje ze z 2 nie bedzie komplikacji;]

Gość junn
jak dla mnie drugi był o wiele lepszy niz pierwszy. Był to poród aktywny i o wiele szybszy niż pierwszy. a parcie ekspresowe. Po porodzie czulam się o niebo lepiej niż za pierwszym razem. Nawet nacięcie prawie wcale nie dokuczało czego nie mogłam powiedzieć za pierwszym razem.

Gość usialala12345
ja wlasnie za pierwszym porodem najgorzej wspominam te krocze nia dalam rady sie wogole ruszac praktycznie tak mnie pokroili i tak cholernie bolalao;(( 2 miesiace minely nim zaczelam normalnie chodzic siadac bez bolu ..

Gość a u mnie na odwrót
Drugi poród krótszy, ale wymęczył mnie bardziej; przy pierwszym ani nacinania, ani kroplówek, wszystko jakoś tak fajnie i byłam na chodzie ; po drugim, z komplikacjami i złym ułożeniu dziecka (twarzyczkowe), poród na kroplówce, z krwawieniem z łozyska, które se zjechało w dół ... nacięcie i 7 czy 8 szwów...no i mega anemia - wstać nie mogłam, bo miałam kamień na klatce piersiowej, tak cięzko mi było ustać, oddychać, słaba jak cholera ; a normalnie to mnie tak łatwo się nie zmęczy ...

mój pierwszy poród skurcze 7 godzin poród 15 minut. przy takim porodzie chciałam mieć nawet 5 dzieci drugi co prawda skurcze 5 godzin poród 10 minut ale odechciało mi się wiecej dzieci;/ był tak bolesny moze dlatego że wywoływany ale to była masakra;/i macica sie dłużej regeneruje i ból nie do zniesienia;/i powiedziałam więcej dzieci już nie chce...

Gość junn
no znam ten ból - u mnie to była masakra. Na początku to mnie aż pół pośladka bolało po nacięciu. a potem długo miałam problem z siedzeniem. a za drugim razem od początku spoko -czekałam na ból pośladka a tu nic. potem też luz a po powrocie do domu bez problemu siedziałam po turecku. szwy dały mi popalić po 1,5tyg. -zaczęły ciągnąć więc gin mi je zdjął i było super. za drugim razem poczułam za to skurcze zwijającej się macicy. na szczęście tylko parę dni bolały.

Gość junn
a u mnie pierwszy poród był wywołany oxy. Drugi sam się rozkręcił.

Gość usialala12345
w pierwszym tez mialam kroplowke i rozwarcie pelne sie pojawilo szybko wiecie co mnie najbardziej bolalao w tym calym porodzie hahah??? znieczulenie...ale na prawde..;/