Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem wkurzona i mam dosc!

No i postanowione pracujemy dłużej!!Ja uciekam z tego kraju!

Polecane posty

W Polsce nie ma przyszłości! Jest coraz to gorzej, mam 26 lat i dwójkę dzieci, szukam i będę szukać i uciekam z tego kraju, choć nie chciałam teraz nie widzę nic żeby tu zostać! absolutnie! Jakbym mogła lub miała kogoś kto może mnie ściągnąć juz mnie tu nie ma! Ale jak oni w rządzie tak nadal będą robić, młodych nie będzie za wiele, ile już wyjechało zza granice? I nie chcą już tu wrócić, wymyślili żeby pościągać z powrotem ludzi -ziemię za symboliczna złotówkę, bzdury!

za 5 lat i to się zmieni, u nas nigdy nic na stałe nie ma, spokojnie

Gość iwaRoch3421
polska to dziki kraj, sami złodzieje nami rządzą!

oddychaj spokojnie - gdzie indziej też się bezie pracowało dużej - jestem w UK i też mam to 'zapewnione' - zanim Ty dojdziesz do wieku emerytalnego to już będzie wiadomo, że się tak nie da, bo nikt nie będzie takich zmęczonych ludzi zatrudniał - zresztą już jest problem prawda?

Gość naba na
mnie wkuwia,ze tusk nawet głosu nie chce zabrac:O cieszy sie nie wiadomo z czego:O

Oby miałyście racje! Pracowac w takim wieku to po prostu nie możliwe! Jeszcze kobieta, mając dzieci, wychowując je, dom, praca.... to za dużo! Ty mieszkasz w UK ale macie lepsze warunki, inaczej traktują dzieci, pomagaja, wiem wiem, ja mam koleżanki i w UK, Kanadzie, Niemczech... tam jest lepsze życie. Wiemy o tym. Pamiętacie jak otworzyli Gimnazja, też wszyscy mówili ze to nie przejdzie a nadal jest, i będzie. A moim zdaniem to był chory pomysł. Wszystko co zapewniają w rządzie idzie się j... - za przeproszeniem.

pomagać pomagają, ale dzieci masz kiedy masz jeszcze siły na nie (a poza tym nam przeważnie nie pomagają rodziny:()- problem się zaczyna później, ja akurat mogę pracować do śmierci i niewykluczone, że tak będzie, ale nie wyobrażam sobie ludzi, którzy pracują fizycznie, czy nauczycieli np... można wyjechać, można wyjśc na ulice i rozpędzić towarzystwo, myślę, że w końcu do tego dojdzie... tutaj zresztą też, tyle, że później

Gość ehh do czego ta Polska zmierza
ja mieszkam w Norwegii i tu też pracuję się do 67 lat (kobiety i mężczyźni) ale jak sama napisałaś tu bardzo pomagają ludziom i nie dadzą im klepać biedy. a patrząc na pracę norwegów to nie dziwię się że pracują do tego wieku bo oni się nie przepracowują za bardzo:)

Gość nie ma co myslec
NA Wyspach tez sie syf zrobil ! Nie ogladacie TV,jakie ciecia itd..Co sie z paliwem dzieje ! Wogole cala Europa pada...

Gość katarzynka0908hh
w Niemczech pracuje się od poniedziałku do piątku a w piątek już o 15 wolne! I tam wyjezdza sie dwa razy w roku na wakacje, dzieci mają za darmo szczepienia, dostaje sie kase na dzieci, mieszkanie, a matkom samotnie (niby) wychowującym to już nic więcej do szczescia nie potrzeba. Na pewno jedzenie jest drozsze, utrzymanie mieszkan i samochodów ale jakie są zarobki!

Gość etewhwjh
To do Ameryki Południowej, do Argentyny jak Europa się rozpada.

Gość BaraniKretyn1
Jest gorzej odkąd Europa otworzyła granice do swoich państw...

katarzynka0908hh w Norwegii tak samo. pracy tu jest od cholery dla ludzi którzy chcą pracować. dzieciom niczego do szczęścia nie brak bo wszystko mają za darmo, dostaje się dość duże zasiłki na dzieci. ja za miesięczne rodzinne mogę kupić dziecku pampersy, mleko, chusteczki na cały miesiąc. jak dziecko kończy rok rodzinne też staję się znacznie wyższe. ja jakoś nie zauważyłam żeby tu był jakiś kryzys.. fakt ceny są wysokie ale przy tych zarobkach da się godnie żyć i jeszcze zawsze coś odłożyć.

ale Norwegia nie jest w Unii, siedzi na ropie i dzięki temu ma nadwyżkę PKB o ile pamiętam...więc zupełnie inaczej niż Polska, czy kilka innych krajów EU

dokładnie. i całe szczęście że nie jest w Unii. oni nawet nie chcą wejść do UE. była ostatnio ankieta przeprowadzona na ten temat wśród ludzi.

Gość etewhwjh
I bardzo dobrze.

pewnie - podobnie jak Szwajcaria...w sumie nie wiem po co Niemcy weszły - dałyby sobie świetnie radę same;)

ja też się nie przyznaję do tego, że jestem polką. brzydzę sie tym krajem. fakt- w większości krajów UE pracuje sie do 67 lat, ale do diabła jakie tam maja zarobki i maja tam bardzo korzystne warunki przejścia na wcześniejsze emerytury bądź emerytury tzw chorobowe- jeżeli nie możesz dalej pracować bo brak Ci sił to na nią idziesz! jak by mi kazali bronic tego kraju to bym ich wyśmiała! niech najpierw oni zadbaja o swój naród! a Tusk- ten parszywy, fałszywy kaczorek rudzielec niech się wypcha z tą swoją puttinową moczymordą... zakała tego kraju na czele z PO!!!

Norwegia by tylko straciła na tym gdyby weszła do UE. to jest samowystarczalny kraj. głownie dzięki ropie.

Głosowaliście na ryżego a teraz jęczycie jak zarzynane prosię .Polak przed szkodą i po szkodzie głupi.

heh, tak się składa, że ja nie głosowałam na tego chama. ale popieram Twoja wypowiedx, że głosowali, a teraz jęczą...

Gość łohohoho098
07 kto głosował to głosował, nie generalizuj, bo nie było 100% na niego

Gość Ewka_z_forum22
Polska zawsze była do tyłu... Kraje zachodnie kojarzą Polskę jako taki stary kraj wiejski, folkowy przykładem ta przyśpiewka na euro.

Gość KALIWIA2
a nie glosowalyscie przypadkiem na Tuska i PO? tak czy nie? bo jak tak to morda w kubel i tyle, nie macie prawa narzekac...ja na tego skurwysyna i jego bande nie glosowalam i mam terazprzynajmniej czyste sumienie...

Gość ajdhaskf
Bo polska to jest jak taka wielka wieś w porównaniu z innymi państwami.

Gość łohohoho098
dajcie spokój, kto głosował?

Gość KALIWIA2
teraz wyjdzie na to ze nikt nie glosował

Gość łohohoho098
no ja napewno nie

ja juz w ostatnich wyborach nie głosowałam i raczej już nie będę, chyba, że się pojawi jakaś nadzieja...ale też nie wyzywajcie tych, co głosowali na PO, bo jaki był wybór? tak naprawdę nie było nikogo z sensem, żeby go poprzeć

Gość doooooo
Jak by był komunizm to by był wybór.