Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem wkurzona i mam dosc!

No i postanowione pracujemy dłużej!!Ja uciekam z tego kraju!

Polecane posty

Jasne...teraz wszyscy czyści. Macie zapłatę. Na ryżego już czeka ciepła posadka w Brukseli.

Gość łohohoho098
07 nie generalizuj, już napisałam myślisz, że tylko ty nie głosowałaś?

Gość ehh do czego ta Polska zmierza
ja nie głosuję już od kilka lat. nie interesuje mnie co się stanie z tym krajem. może i kiedyś bym poszła na wybory ale po co skoro i tak będzie rządził jakiś debil i tak. nie ma żadnego wyboru.

Ok., rządy rządami, ale wy nie porównujcie krajów których wojna nie wyrządziła takiej krzywdy jak Polsce, do tego dochodzi wiele lat komunizmu pod twardymi rządami Ruskich. Norwegia hulała i inne podobne kraje jak dobrze naoliwiona maszyna od dawien dawna, my dopiero po zakończeniu komuny mogliśmy rozwinąć skrzydła. Zatem ile lat się rozwijamy 23 dopiero! Co to jest w podrównaniu z Niemcami którzy wiedli prym w Europie, po zagarnięciu tylu powojennych kosztowności? Uważam że i tak nie jest źle. A ustawa o 67latach i przejściu na emeryturę? Jak dożyję w ogóle takiego wieku, to ta ustawa zmieni się jeszcze z 10 razy. Zresztą zawsze możecie się przeprowadzić do Norwegi tudzież Lichtenstine.

Gość po...bany kraj
może i się zmieni ale w tym kraju nie robi się nic by ludziom żyło się lepiej!! Ja spodziewała bym się zmian typu wydłużenie wieku emerytalnego do 70 czy 75lat w końcu żyjemy coraz dłużej a banda pasożytów przecież nie może nas utrzymywać jak przestaniemy być ich źródłem dochodu

Ja nie generalizuję.Zdaję sobie sprawę że nie wszyscy głosowali na PO, ALE WIĘKSZOŚĆ UJADA a nie ma odwagi przyznać się do błedu.Pamiętam komentarze przed wyborami jaki to PIS jest be a platforma the best.

Gość Maryśka z Belgii
W Belgii kobiety pracują do 65 roku zycia. A ja jestem za granicą,ale jak tylko skonczy sie umowa to wracam do PL.Dość ma płacenia kilku tys euro podatku rocznie na murzynów,ktorzy siedzą latami na zasiłku.Nie dosc,ze z kazdej godziny mojej pracy sciagają mi 3 euro podatku to jeszcze dopłacam w rozliczeniach.I co z tego,że mam dziecko? Za granicą nie jest tak kolorowo.A i z pracą nie jest lekko

D:) mam trochę inny pogląd na te ostatnie sześćdziesiat już lat - fakt, że Polska była zniszczona, ale też bardzo pracowano, żeby ją odbudować... komunizm był do kitu, ale znowu - Gierek np. trochę się postarał prawda? Niemcy też płaciły reparacje i odszkodowania, fakt, że dostali kasę na rozwój po wojnie (plan Marschalla), ale też oni mają etos pracy i dużo zawdzięczają swojej charówce... popatrz chociażby jak wykorzystujemy pieniądze z Unii - o dużo za mało moim zdaniem... w Polsce jest dużo niewykorzystanego lub źle wykorzystanego potnecjału niestety

Gość po...bany kraj
też pamiętam ten topik. wyznawców tuska było baaardzo dużo, przecież on wszystko z myślą o nas robi ;/

Gość na giełdzie domen
tak szczerze PO zrobiło to co należało zrobić już dawno temu tylko z obawy o stołki nikt się do tego nie garnął z resztą ustawa i tak przepadnie ze szkodą dla WSZYSTKICH

ex.D.Bill szanuję twoje poglądy jak i innych, ale tak jak Gierek sie postarał to będą spłacać jeszcze twoje prawnuki te wielomilionowe pożyczki brane za komuny, mamy taki dług publiczny że głowa boli

Gierka dałoby się spłacić szybko, gdyby rządzący mieli w tym interes, niestety nie mają:(

czym mieliby zapłacić? jak służba zdrowia kuleje i uważame że nawet najlepsze rządy nie są w stanie naprawić tego co napsuli poprzednicy nie oszukujmy się, oni tylko łatają tak jak drogowcy dziury po zimie

może nie jest cudownie, ale nie ma co narzekać bo źle też nie jest, źle to jest na Kubie czy Korei Północnej

Gość Maryśka z Belgii
Jeszcze Polska nie ma takiego duzego długu publicznego,nie przesadzajcie:-o Belgia to dopiero tonie w długach przez nierobów

Gość Maryśka z Belgii
A jeszcze gorzej na Ukrainie i Białorusi:D

Gość Maryśka z Belgii
A jeszcze gorzej na Ukrainie i Białorusi:D

Gość po...bany kraj
odciąć nierobom w rządzie kasę na te ich wszystkie limuzynki, tablety na które idą miliony. Ich pensje obniżyć do średniej krajowej. Niech nie latają prywatnymi samolotami tylko jak normalni ludzie. Dlaczego mają mieć taki komfort? za nasze pieniądze? Niech nie przyznają sobie premii za które też płacimy a oni szastają tym bo przecież dobry kolega musi dostać 100tys bo się "narobił". oni niechcą wyjść z długów sami je robią coraz większe ograniczając nam np leki

O czym piszecie...Gierek zrobił 160 miliardów długu,zostawił Polskę murowaną. LIBERAŁOWIE i ich kumple narobili ok.biliona(ok.960).WSZYSTKO WYPRZEDALI ZA BEZCEN ,ZRUJNOWALI i doprowadzili gospodarkę do ruiny.Aby żyło się lepiej.Następne pokolenia będą miały co spłacać.Obsługa długu to ok.41miliardów rocznie(odsetki).