Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martaczarrna

W trakcie urlopu wychowawczego zamknal dzialalnosc-prawo pracy

Polecane posty

Gość martaczarrna
w kwestii chalunictwa szerokopojetego, myslalam raczej zeby podjac wspolprace z jedna z frirm z ktorymi stycznosc mialam kiedys na zasadzie wyszukiwania informacji i pozskiwania klientow przez internet. a jak sie uda, to wrocic do pisania dorywczego artykulow dla prasy lokalnej.. jak uda sie z czasem cos zaoszczedzic, to moze handel internetowy. kiedys swietnie na tym wchodzilam. nie wiem, jak traz rynek wyglada, bo zle przechodzilam ta ciaze i wiekszosc przelezalam w szpitalu;/

Gość zastanawia mnie jedna sprawa
dlaczego nie pójdziesz do normalnej roboty tylko zastanawiasz się jak by tu coś porobić żeby się nie narobić, a dużo zarobić? Boisz się pracy?

Gość martaczarrna
Nie mialam zamiaru utrymywac sie z zailkow, tylko wkorzystac urlop macierzynski, ktory przysluguje kazdej pracujacej kobiecie a potem wychowawczy i isc nrmalnie do pracy.

Gość zastanawia mnie jedna sprawa
ale twój urlop wychowawczy właśnie się skończył, bo przestałaś być pracownikiem. Poza tym wychowawczy jest niepłatny, więc pozostałyby tylko zasiłki. Jak to w takim razie jest u ciebie?

Gość martaczarrna
Nie boje sie pracy. musze zrobic porzadek ze zdrowiem a czeka mnie kilka zabiegow i w ciagu miesiaca czy dwoch, nie dam rady z tym... Chce wrocic do pracy!! Ludzie, ja nie mam zamiaru zyc za 500zl zasilku, ale nie moge zostawic tygodniowego dziecka ze starszym i isc szukac pracy za 800zl! Poza tym-jak scignac ojca, jak wiem tylko d jakiego kraju pojechal???

Gość martaczarrna
Ale na wychowawczym mam ubezpieczenie, a prace na mniej niz pelen etat moge podjac.. jest latwiej niz bez niczego. z reszta na poprzednim wychowawczym dorabialam przez rok wlsnie glownie w domu i nie bylo zle. pisaam tutaj tylko,zeby zorientowac sie jak to mniej wiecej teraz prawnie wyglada...

Gość mokkkaaa
Co do ścigania ojca - jesteśmy w Unii. Dowiadujesz się gdzie jest jego mama, kkontaktujesz się z nią i przez nią (np. pozywajac ją o alimenty) trafiasz do swego ukochanego. Prawnik powinien ci to wyjaśnić, i nie mów, ze niemasz kasy - dla samotnych matek w tej sytuacji sa darmowe porady prawne, masz internet więc znajdziesz bez trudu (byle nie na kafe...)

Gość martaczarrna
zastanawialam sie juz,czy nie isc do prawnika po pomoc w kwestii amego uznania ojcostwa. Wiem,ze w wielu miastach sa biura z darmowymi poradami prawnymi dla kazdego np jeden dzien w tygodniu. przynajmniej tam gdzzie kiedys mieszkalam bylo. Nie wiedzialam, ze moge go scigac tez jak jest na wyspach. Chociaz caly czas mialam cicha nadzieje,gdzies w srodku,ze sam sie odezwie.. bardzo chcial tego dziecka a ze starszym mial swietny kontakt.. dziekuje za porade, wiem,ze to co na kaffe to nie do konca zawsze musi byc zgodne z przepisami, bo rozni ludzie tu zagladaja. chcialam jednak sie zorientowac ogolnikowo tylko, jak sprawa wyglada. za 4-5 dnii bede mogla pojechac juz do ksiegowej i wtedy bedziemy ustala wszystko. do tego czasu chcialam wiedziec, jakie mam wyjscia z sytuacji.

Gość gość
patrząc na te dolujace opinie o Twojej sytuacji, mogę tylko napisać: nie przejmuj się, wszystko się ułoży.. z każdej sytuacji można znaleźć wyjście. trzeba tylko dobrze poszukać.