Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miśka pyśka

Moja głupia siostra ...... !!!!

Polecane posty

Gość miśka pyśka

Moja glupia siostra zmienila imie. mama jest zła i smutna. caly czas mowi do niej po starym imieniu. ja tez. siostra sie wkurza i krzyczy. ten dom to rodzina wariatow !!!!!

Gość miśka pyśka
Miała kornelia po bardzo bliskiej mojej mamie osobie a zmieniła na malwina.

Gość ale tematy tu poruszacie...
ty juz dziecko ze skzoly wrocilas??? ile masz alt? 10 ?:D co za durna prowokacja... jak mozna imie zmienic?

Gość noooooooooo
Kornelia lepsze

Gość noooooooooo
a co się dziwisz??? co nie idzie imienia zmienić??? moja koleżanka też zmieniła z karolina na olimpia

Gość miśka pyśka
Mam 16 lat a nie 10. zmieniła w USC. co w tym dziwnego?

Gość Kochanie Ty NIE moje
Szkoda bo Kornelia to bardzo ladne imię, Malwina w zasadzie tez. Moze potrzeba czasu zeby wszyscy przyzwyczaili sie do zmiany. Ja mam kolezanke ma na imię Miriam (w Polsce kojarzy sie jednoznacznie, ale ona mieszka w Niemczech wiec lajtowo) a zawsze i wszystkim przedstawia sie Vistara.

Kornelia to ładne imię, Malwina też ok...Ale nie rozumiem tej zmiany. Nie było to jakieś okropne imię. Moja mama chciała zmienić swoje imię...a raczej poprawić. Babcia chciała, żeby mama nazywała się Bernadeta. Baba w urzędzie zapisała ją jako Bernardyna. Ludzie mówili na nią Bernarda, Bernada. W urzędach np zapisują jako Bernadetta albo Bernadeta, co nie jest zgodne z dowodem osobistym. Tylko siostry mamy mówią na nią Bernadka. Dla reszty ludzi jest Beatą, bo tak prościej. Nie udało się zmienić imienia, bo kazali założyć sprawę w sądzie, sądzić m.in. urzędniczkę za za błąd, a ona od dawna nie żyje.I wogóle dużo zamieszania by było. A mama przeżyła już z tym problemem tyle lat, że już się przyzwyczaiła.

Gość miśka pyśka
my jednak nie mozemy sie przyzwyczaic. siostra ma 22 lata. zawsze mowila, że jej się nie podoba Kornelia, ale dla nas caly czas jest nelą.

Gość bar(a)bara
mi sie kornelia tez nie podoba

nie rozumiem Twojej siostry. Mam dopiero 22 lata, a jak jej się znudzi imię Malwina? Jeżeli nie podobało się jej imię, powinna już dawno poruszyć ten temat z rodziną, poważnie porozmawiać, ustalić pewne sprawy i łagodnie rozwiązać tą sprawę. Ja bym tak próbowała zrobić na jej miejscu. P.S. Moja babcia chciała żebym nazywała się Hortencja, a jej kuzynka chciała, żebym była Gertruda ..hi hi hi

Gość Ty sama jestes glupia jak but!
Dlaczego nie szanujecie zyczen siostry? Przeciez najwazniejsze zeby ona sie z tym imieniem dobrze czula. Jakbys sie czula jakby siostra na sile zaczela cie nazywa Zenka bo jej sie tak podoba? Uszanuj jej zyczenia i juz. Ja nie cierpialam swojego imienia cale zycie bo bylo dlugie i strasznie wydumane a ja lubie proste zwyczajne imiona jak Ania. Nigdy nie czulam sie soba jak mnie ktos tak nazywal. Zmienilam je a jak ludzie na sile mnie usilowali nazywac starym imieniem ignorujac moje zyczenia to po prostu zerwalam z nimi kontakt. Niech sobie mowia do sciany to stare imie skoro im na nim bardziej niz na mnie zalezalo.