Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdrowa_Aśka

Rodzice, czy w szkołach waszych dzieci angielscy rodzice to też zoo?

Polecane posty

Gość zdrowa_Aśka

Generalnie chodzi mi o to, że przyglądając się rodzicom nawet uczniów z klasy mojego dziecka i wiedziąc o nich pewne rzeczy, ręce opadają. Często rodzice 5-latków wyglądają jak ich dziadkowie. 90% otyła. Większość w rozciągniętych legginsach. Spora część to samotni rodzice, siedzący całe dnie w domu. Często tatuaże na twarzy, obkolczykowani na gębie. Ogólnie mam wrażenie, że jestem jedno pokolenie młodsza. Jak to u was wygląda?

Gość abcdefgh..........z!
pilnuj swojego nosa!!!!

Gość usilusia
U mnie tego nie ma. Ale ja mieszkam w porzadnej dzielnicy a dziecko chodzi do porzadnej szkoly. Dzieciaki sa przywozone do szkoly wypasionymi furami a rodzice nie chodza w dresach :D

Gość iceberg
a ta porzadna szkola to odplatna?

Gość zdrowa_Aśka
Tutaj szkoła w małym (białym) mieście, wybudowana z 4 lata temu. Swietni nauczyciele, wyposażenie. Dziecko moje to jedyny Polak. Mam wrażenie, jakbym była zupełnie z innej bajki. A co do fur to faktycznie raczej królują starsze.

Gość zdrowa_Aśka
Ps. Dzieci znowuż (z małymi wyjątkami) zadbane i grzeczne. Przeciwieństwo rodziców.

Na pewno sporo zależy od tego do jakiej szkoły chodzi Twoje dziecko, bo do szkoły znajdującej się w dobrej dzielnicy dzieci przywożone są przez mamy w range roverach, które mają na sobie buty od Prady i torebki od Loui Vuittona :)

szkola nie musi byc odplatna zeby byla porzadna. jak mieszkasz w byle jakim catchment area to tez byle jacy ludzie beda posylali swoje dzieci do owych szkol. wiec radze przeprowadzke albo probowac do lepszej szkoly poza catchment area (ale jak do tego ma swietna opinie to bedzie raczej ciezko) albo po prostu zaakceptowac mamuski :)

Gość iceberg
zdrowa Aska mowi ze szkola super wyposazona i ma swietnych nauczycieli wiec nie ma co sie przeprowadzac, zostaje jej zaakceptowac mamuski albo samej wskoczyc w rozciagniete dresy ;)

Gość zdrowa_Aśka
Co do akceptacji, to jest mi to ogólnie obojętne. Wpadam, odbieram, wypadam. Wspólnego tematu do rozmów raczej bym jednak z nimi nie znalazła. Po prostu mnie ciekawiło jak w innych szkołach to wygląda. Szkoła pierwsza klasa jak pisałam.

o sorry nie doczytalam ze to wypowiedzi autorki.. jakos nawet nie pomyslalam ze mogly by byc bo te mamuski z zoo kloca mi sie z dobra szkola po prostu hehe. moj maly jest w nursery - takim odplatnym - ale nie typowym tylko takim organizowanym przez szkoly zanim dziecko rzeczywiscie pojdzie do szkoly. no i te mamuski to wlasnie odwrotnosc, zawsze odpicowane, super fury, super wozki, gadaja albo dzieciach albo o swoich biznesach. czyli niby takie na poziomie ale nie moje progi ;)

Gość iceberg
potraktuje jako komplement i przyjme z wrodzonym brakiem skromnosci ;)

Gość LOLOLOLOLLOLOLOL
"w range roverach, które mają na sobie buty od Prady i torebki od Loui Vuittona" Juz widze te range rovery w butach od Loui Vuittona i z torebka

Gość LOLOLOLOLLOLOLOL
Polki sie rozmnazaja wczesnie,moze dlatego ta roznica jednego pokolenia.

Gość Żeberko
Angielki też rozmnażają się wcześnie, bo to jedyny sposób, żeby dostać od Królowej chatę i zasiłek. A wracając do tematu pod szkołą mojego syna też okazy i kwiaty z całego świata, białe, czarne, żółte, stare, młode, w wieczorowych kieckach, w pidżamach, w turbanach, są też normalnie ubrani i w średnim wieku. Na szczęście, żadnych ekscesów na tle rasowym w szkole nie ma.

Gość jsksjhaavajh
A czemu określenie zoo? Zwierzęta w zoo lepiej zachowują sie niż ci opisani rodzice....idź sobie do zoo i zobacz że to ludzie tam zachowują się gorzej od zwierząt :) pozatym wspolczoje szkoły i rodziców i tego że musisz narzekać.