Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ejjj nooo

jak poradzić sobie z chorobą taty .. pomożcie przetrwać ?

Polecane posty

Gość ejjj nooo

Dzisiaj się dowiedziałam, że mój tata jest chory. ma raka. nie wiem czy sobie poradze. pomożecie mi ?

Gość Pan baron z Pozka
tzn jakiego narzadu? mam nadzieje ze to nie jakas prowokacja.

Gość Pan baron z Pozka
jak mozna Ci pomoc poprzez siec? Wspolczuje Ci. Jaki to rak?

Gość wszytskie chwalą się
spokojnie, dzisiaj nowotwory leczy się bardzo skutecznie :-) bądź dobrej mysli Mój kuzyn miał raka jako młody chłopak ok.25 lat, dostawał chemię, a teraz ma normalne życie, bardzo dobra pracę, żonę i 2 dzieci :-)

Gość ejjj nooo
rak piersi . Mówi się , że dotyczy to tylko kobiet ale tak nie jest. przekonałam się o tym dzisiaj jak tata wrócił z wynikami do domu. chcę tylko słów otuchy...w domu nikt o tym nie rozmawia tak jakby się nic nie stało.

Gość Pan baron z Pozka
bedzie dobrze, rak piersi jest najbardziej poznanym z nowotworow, jest na niego wiele skutecznych lekow. Wyleczalnosc jest wysoka nawet w Polsce. Ciesz sie ze nie ma nowotworu pluca albo trzustki. Jakiej wielkosc jest guzek?

Gość ejjj nooo
właściwie to nie wiem. zamknełam się w pokoju i nie mam ochoty z niego wychodzić. chyba kupię sobię butelke wina i wypiję w samotności .. chcę go wspierać, powiedzieć mu jak bardzo go kocham i, że wierze,że razem zdziałamy cudda ale w mojej rodzinie nie mówi się o uczuciach... trochę mi tego brakuje, wiadomo. ale to nie o to chodzi. strasznie się boję tego co będzie dalej. i dziękuję wam za wsparcie jest to dla mnie bardzo wazne

To wcale nie jest wyrok- przy odpowiednim leczeniu jeszcze dłuuugo będziesz cieszyć się tatą :) I nie użalaj się nad sobą- jak on to będzie widział to będzie mu jeszcze bardziej przykro. Dobrze, ze w domu o tym nie mówią- lepiej skupią się na dalszym porządnym leczeniu, nie na bezsensownym rozpaczaniu.

Gość ejjj nooo
może macie rację. muszę pokazać mu, że wcale to nie jest koniec a może nawet i początek czegoś :) zacznie bardziej o siebie dbać i spedzać z nami wiecej czasu

Gość fisherowa....
wiesz, temat jak dla mnie :-( z tym że mój tata nie chce się leczyc :-O objawy nowotworowe ma już kilka lat, w zeszłym roku lekarz na podstawie "macanki" brzucha wydal diagnoze, ze to rak złosliwy. Ojciec sie podłamał i zrezygnował z dalszych badan :-( I tak zyję miedzy nadzieja a rozpaczą...

Gość ejjj nooo
rozmawiałaś znim o tym, że wart się leczyć ?

Gość mądralla
jakie to są objawy nowotworowe? Poza tym w nowotworach psychika ma ważne znaczenie. Wiesz, teraz medycyna zrobiła taki postęp, że nie ma już zdrowych ludzi... w medycynie poza tym wszystko jest możliwe

Gość ejjj nooo
zaczeło się od tego, ze na piersi dostał czerwony plać. później strasznie go to swędział, następnie bolało i dopiero później pojawił się guzek

Gość wpis do notatnika
następnie bolało bolało ? ale zmiana juz usunieta i stad pewnosc, ze to rak ?

Gość fisherowa....
autorko, ja swojego taty nie przekonam do podjecia leczenia. Trwa to już kilka lat, obawiam sie, ze gdyby teraz poszedl to i tak byłoby moze za pozno na operacje, a bez operacji to bez sensu.... chemia tez wyniszcza organizm, a tak jakos z tym rakiem funkcjonuje. zreszta nie mial robionych badan histopatologicznych, nie zostalo to potwierdzone na 100%, ale cos tam na pewno jest, guzy jakies, tylko nie wiadomo, o jakim stopniu złośliwości :-(

Gość ejjj nooo
najpierw poszedł do lekarza rodzinnego, on go wysłał na badanie onkologiczne. i przyszły wyniki właśnie, że to nowotwór . teraz musi ustalić z lekarzem jak go leczyć ..

Gość wpis do notatnika
to zdrowia i oby to byl ten nowotwor a nie rak

Gość ejjj nooo
zresztą dokładnie nie wiem jakie badanie gdzie co i jak bo jak wspomniałam wcześniej u mnie o takich rzeczach się nie rozmawia . rodzice rozmawiają między sobą. ja tylko słyszałam ułamki rozmowy. nam, dzieciom rzadko co mówią ale wiem i jestem pewna tego co słyszałam słowa ojca "to już na sto pracent potwierdzone, że to rak" słowa matki " jakoś sobie damy radę". fisherowa : mój ojciec to uparty, surowy człowiek. czasem objawiają się u niego uczucia ale rzadko wiem, że nas kocha ale tego nie okazuje. nie wiem czy podejmie się leczenia.

Gość mądralla
posłuchaj sobie teraz idzie program A.Wacławik-Orpik, na pewno umieszczą podcasta na stronie Tokfm. Jest rozmowa z panią chorą na nowotwór.

Gość mądralla
Twój tata musi się oswoić z tą sytuacją. Rozważyć za i przeciw. Chemioterapia podobno niszczy organizm.

Gość mądralla
hej, co z tatą? Może uznasz to za mit, ale słyszałam o przypadku, że człowiek chory na ziarnicę pracował jak elektryk przy sieciach wysokiego napięcia i to go wyleczyło (działanie pola elektromagnetycznego). Tak więc nie wiadomo co może pomóc.