Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

25-latek

kalifornia

Polecane posty

Gość weronika0204
Wlasnie siedze na fotografii w amerykanskiej szkole, wlasnie w Kalifornii, w okolicy San Diego :) Jestem tu od sierpnia..

Gość weronika0204
hmm.. dobrze:) ale wracam juz w czerwcu, bo to tylko taka roczna wymiana. Mysle, ze gdybym mieszkala tu jako studentka, byloby o wiele lepiej, za duzo ograniczen niestety kiedy sie ma 18 lat.. :(

bo tam dorosłość zaczyna się chyba od 21 lat, tak? Ale wiesz, zawsze zobaczysz inny kraj, ziemię, która dla wielu jest marzeniem. Pojechałaś tam sama, czy z jakąś grupą?

Gość weronika0204
tak tak.. Pojechalam sama, ale 30 innych osob z innych panstw jest z tej samej organizacji co ja, wiec mamy spotkania co jakis czas i byly dwie wycieczki:)

Gość weronika0204
tak

to gratuluję samodzielności w Twoim wieku. A po powrocie do Polski też zamierzasz zajmować się fotografią. Dał Ci coś ten pobyt w USA?

Gość weronika0204
dziekuje! mozliwe, ale na pewno nie profesjonalnie :) mowie po angielsku plynnie nie zastanawiajac sie tak naprawde o czym mowie, to chyba jedna z najbardziej istotnych rzeczy jaka dal mi ten wyjazd.

na pewno. Myślałem, że chcesz zajmować się tym profesjonalnie. A jak się tam załapałaś?

Gość weronika0204
poprzez biuro w Polsce - ALMATUR (Rok szkolny w USA) nie wiedzialam do jakiego stanu trafie, wiec mialam duzo szczescia, ze wlasnie do Kali sie zalapalam:)

weronika: a musiałaś mieć jakieś osiągnięcia w fotografii, brać udział w jakichś konkursach?

Gość weronika0204
nie.. tu nie chodzi o fotografie tak naprawde :) po prostu idac do tej szkoly mialam wybor 3 przedmiotow (for fun), a 3 inne to takie podstawowe i obowiazkowe.

a chciałabyś tam mieszkać na stałe? Mieszkasz tam sama czy z kimś?

Gość weronika0204
Mozliwe, ale na pewno w wiekszym miescie, teraz jestem w miejscowosci ok. 150 tys ludzi i mimo, ze nie brzmi to wcale zle, to w sumie nie ma co robic w czasie wolnym, bo ile razy mozna isc do kina. Po za tym nie ma tu dobrej komunikacji miejskiej, takze trudno jest pojechac gdzies na wlasna reke. Tu samochod to podstawa, bo Amerykanie nawet do sklepu oddalonego o 15 minut pieszo nie rusza sie bez auta.. tragedia wedlug mnie!

Gość weronika0204
nie ma za co, ja tez koncze, do uslyszenia.