Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamrelina

Matka obwinia mnie o to, że nie mogę znaleźć pracy dla siostry...

Polecane posty

Gość kamrelina

Moja starsza siostra ma 25 lat i w zasadzie żadnego powazniejszego doświadczenia zawodowego. Ja jestem rekruterem, w związku z czym mama cały czas mi suszy glowę, żebym znalazła siostrze pracę. 3 tygodnie temu udało mi się załatwić dla niej całkiem niezłą pracę biurową za 2000 zł brutto. Umówiłam siostrę na spotkanie, a ona tuz przed nim zadzwoniła, że się źle czuje... Potem natomiast stwierdziła, że to nie jest praca dla niej, bo trzeba pracować co drugą sobotę :O Już było kilka podobnych sytuacji. A ja mam dość telefonow mamy, że jestem wredną suką, bo siostrze dobrej pracy nie mogę załatwić :O

Gość hghgjnm
gdzie jestes rekrutem?

Gość ktoś nie umie czytać...
autorka jest kekruteREM!!!!

Gość takie tam duperele nic więcej
naucz się czytać, ty hcośtam :D

Gość O_o 2525
0_o gdzie Ty mieszkasz? Może mi załatwisz? :D Ja za moment kończę studia i nie wiem co ze sobą począć.

Gość gwewergwe
Szkoda gadać... coś nie tak z twoją siostrą. Widocznie przyzwyczaiła się że inni się o nią troszczą więc sama nie musi. Gdyby naprawdę chciała pracy, brałaby każdą z pocałowaniem ręki a ta to już marzenie... Cóż, twoja matka musi przejrzeć na oczy. Może uświadom jej co załatwiłaś siostrze i jak siostra zareagowała. Dla porównania, znalazłam pracę biurową za podobną sumę, gdy byłam w jej wieku (teraz mam o dziesięć więcej). Walczyłam żeby pracować dodatkowo w soboty, zgadzałam się na wszelkie warunki - po prostu chciałam pracować.

Gość kamrelina
A gdzie to już pozwólcie że nie będę zdradzać ;) To fakt, siostra zawsze była wychuchaną córeczką mamusi, mimo iż wcale nie najmłodszą... Mama niestety zawsze ze wszystkim ją usprawiedliwiała, zawsze to inni byli źli, nauczyciele niesprawiedliwi, pracodawcy nic nie warci, a ona zawsze idealna. Niestety nie ona, tylko ja obrywam, bo przecież powinnam dać jej super robotę za wielką kasę ale żeby nie musiała się przemęczać :O

Gość hghgjnm
a ty ile zarabiasz?

Gość kamrelina
wystarczająco ;) a suma zalezy od prowizji :P Ale moja pensja nie jest tematem tego wątku :)

Gość O_o 2525
Szkoda, że nie powiesz ;) A na całą ta sytuację weź poprawkę i się nie przejmuj :) Może mama w końcu zrozumie, jak źle postępuje Twoja siostra. Ja bym na jej miejscu Cię po stopach całowała ;)

Gość kamrelina
dzięki, staram się nie przejmować :) ale ciągłe obelgi ze strony mamy bolą... tym bardziej, że mam wrażenie, że mama od zawsze obarcza mnie winą za to, ze mi się w życiu jak do tej pory lepiej ułożyło niż siostrze

Gość O_o 2525
Wiadomo, że złe słowa, zwłaszcza od mamy bardzo bolą :( A nie możesz z nią pogadać i przedstawić swojego punktu widzenia?

Gość kamrelina
Niestety, rozmowy od lat nic nie dają :( Mama jest zaślepiona miłością do siostry... Zresztą przez to wszystko mój starszy brat nie utrzymuje z mamą od dłuższego czasu kontaktu. Po prostu po latach zrozumiał, że mamie się niczego nie przetłumaczy. A siostrze ewidentnie jest wygodnie na utrzymaniu mamy, tylko szkoda mi jej, bo nie ma przed sobą żadnych perspektyw...

Gość kamrelina
Nie, ja mieszkam od 2 lat z narzeczonym.

Gość kafeteriusz wulgarny
2000 brutto w dupę sobie możesz wsadzić, wstydziłbym się komukolwiek takie pieniądze zaproponować za wykonaną pracę :O ile to wychdozi na rękę? 1500?

Gość Stokrotka aa
wiesz co nastepnym razem jak cos dla niej znajdziesz i umowisz na rozmowe to poinfarmuj takze mamusie ze jej coreczka dnia tego i tego o godzinie tej i tej w firmie tej i tej ma rozmowe oprace, jak sie nie zjawi to dzwon do mamusi czemu ona nie przyszla itd.